Pieder savs uzņēmums? Piedalies aptaujā un pastāsti,vai Tu gribētu atbalstīt daudzbērnu ģimenes!

Pieder savs uzņēmums? Piedalies aptaujā un pastāsti,vai Tu gribētu atbalstīt daudzbērnu ģimenes!

01. Oct 2014, 09:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“3+ Ģimenes karte” ir pirmā valsts veidota atbalsta sistēma daudzbērnu ģimenēm, kas reizē kalpos arī kā apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs un vairāk bērnu vecumā līdz astoņpadsmit gadiem. Šīs kartes īpašniekiem turpmāk būs iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā. Programma tapusi ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.

AIZPILDI APTAUJAS ANKETU ŠEIT->>>

Īpašas daudzbērnu ģimeņu kartes jau tiek piedāvātas vairākās Eiropas valstīs, kas kalpo kā papildus atbalsts ģimenēm ar bērniem līdztekus sociālajiem pabalstiem. Eiropā ir ilgstoša pieredze (sākot no 1921.gada Francijā) daudzbērnu ģimeņu atlaižu karšu ieviešanā dažādos līmeņos - sākot no atsevišķu pilsētu un pašvaldību realizētām kartēm, kas darbojas savas teritorijas robežās, līdz pat nacionāla līmeņa atlaižu sistēmām, kas veidojas no valsts un privāto uzņēmumu dotācijām.

Daudzbērnu ģimenes ir atbalstāma sabiedrības grupa vairāku iemeslu dēļ - lai mazinātu sociālo nevienlīdzību un nabadzības risku un, lai veicinātu dzimstības rādītājus demogrāfijas krīzes skartajā Eiropā, stimulējot kuplāku ģimeņu veidošanos, t.i ģimenes ar trīs̄ un vairāk bērniem.

Šādu atbalsta programmu mērķis ir arī mazināt sabiedrībā valdošos stereotipus, kas radušies, valstīm un pašvaldībām realizējot pret daudzbērnu ģimenēm (bieži vien kā pret mazturīgo iedzīvotāju daļu) vērstu sociālās palīdzības politiku.

Latvijā “3+ Ģimenes kartei” būs tiesības pieteikties visām daudzbērnu ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, kā arī tām daudzbērnu ģimenēm, kurās kāds no vecākiem ir aizbildnis trīs un vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem. Kartei ir iespēja pieteikties jebkuram no vecākiem - gan bērnu mātei, gan tēvam. Karte pienākas, ja personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam ir trīs vai vairāk bērnu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un personai un tās laulātajam un minētajiem bērniem ir deklarēta dzīvesvieta Latvijas Republikā.

Ar “3+ Ģimenes kartes” būs iespējams saņemt atlaides dažādos Latvijas uzņēmumos, tūrisma vietās un kultūras iestādēs. Piedāvātās atlaides būs iespējams izmantot, uzrādot “3+ Ģimenes karti”, iegādājoties preces un pakalpojumus uzņēmumos, kuri ir iekļauti daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā. Visu daudzbērnu ģimenēm draudzīgo uzņēmumu sarakstu iespējams aplūkot interneta vietnē www.godagimene.lv. Atlaižu piedāvājuma saraksts, ko varēs izmantot ar šo karti, tiek regulāri papildināts un šobrīd sasniedz jau ap 50 uzņēmumu.

Ja Tev pieder savs uzņēmums, piedalies aptaujā un atklāj savu, kā uzņēmēja, viedokli par daudzbērnu ģimenēm un atbalstu tām!

Anketas mērķis ir noskaidrot uzņēmēju viedokli par atbalstu daudzbērnu ģimenēm Latvijā. Uzzināt viedokli par daudzbērnu ģimeņu 3+ karti, kas ir valsts atbalstīta ilgtermiņa programma un kura nodrošinās daudzbērnu ģimenes ar pirmo identifikācijas apliecību ģimenēm ar 3 un vairāk bērniem.

AIZPILDI APTAUJAS ANKETU ŠEIT->>>