Eksperti: bērniem draudzīga biroja vide ir praktisks papildu labums darbiniekiem

Eksperti: bērniem draudzīga biroja vide ir praktisks papildu labums darbiniekiem

31. May 2017, 10:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Biroja telpās uz laiku izveidota bērnudārza grupiņa, kurā darbinieku bērni pavada laiku algotu auklīšu uzraudzībā – šis ir praktisks papildu labums, kas labi iederas mūsdienīgā uzņēmumā un palīdz radīt vidi, kurā darbinieki vēlas atrasties katru dienu, uzskata personālvadības eksperti.

„BITĒ strādā 640 cilvēku*, vairāk nekā puse - Rīgas birojā. Daudziem darbiniekiem ir mazi bērni, tāpēc labi redzam, cik lielas rūpes mammām un tētiem mēdz būt vasarā, kad bērnudārzu personāls dodas atvaļinājumā un bērniem ir jānodrošina citas pieskatīšanas iespējas. Mums ir svarīgi, lai darbinieki darbā jūtas komfortabli, iedvesmoti un novērtēti, tādēļ jau vairākus gadus tieši vasarā BITES centrālajā birojā organizējam bērnudārza grupiņu, kur ar mazajiem nodarbojas profesionālas auklītes. Jāsaka, viņas ir iemīļojuši gan bērni, gan vecāki,” skaidro mobilo sakaru operatora BITES klimata kontroles vadītāja Endija Kaševska.

Viņa piebilst, ka ikdienā darbinieku bērniem BITES birojos īpašu pieskatītāju nav, taču uzņēmums apzināti veido vidi, kurā ir iespējama bērnu klātbūtne. Piemēram, mazajiem ir iespēja paspēlēties, pabraukāt pa biroju ar skrejriteņiem, pasnaust un panašķoties ar kādu gardumu, tostarp svaigiem augļiem. Saldus zvanu centrā ir ierīkotas īpašas bērnistabas, bet Rīgas birojā patlaban tiek iekārtota atpūtas zona ar pufiem, televizoru un galda spēlēm, kur atpūsties varēs gan darbinieki, gan arī viņu bērni.

Uzņēmumu, kuri mērķtiecīgi veidotu savās telpās bērnu pieskatīšanas stūrīšus, nav daudz, skaidro Latvijas personāla vadīšanas asociācijas valdes locekle, SIA “Eiro Personāls” vadītāja Evita Mackeviča. Biežāk tiek veidotas darbinieku atpūtas telpas, kur var uzspēlēt kādu galda spēli, baudīt patīkamu mūziku, veselīgu pārtiku. Tās lieliski noder arī bērniem, atliek vien mazos nodrošināt ar kādu krāsojamo lapu, zīmuļiem vai datoru, piebilst eksperte.

Protams, ja ir plānota kāda ļoti svarīga tikšanās vai atbildīga sapulce, atvasi uz darbu līdzi neviens neņems. Taču, pēc ekspertu teiktā, bērniem draudzīgi biroji ir daļa no kompleksiem risinājumiem, kuru mērķis ir radīt patīkamu un motivējošu vidi, kurā darbinieki vēlētos atrasties katru dienu.

“Mēs redzam, ka cilvēki, domājot par šā brīža vai potenciālo darba vietu, meklē atbildi uz jautājumu: vai šī ir tā vide, kurā esmu ar mieru “iespringt”, proti, ieguldīt savu laiku, zināšanas, strādāt pēc labākās sirdsapziņas – tā lai ieguvējs būtu gan es, gan mans darba devējs? Glīts birojs vai stilīga atpūtas zona ir labvēlīgs fons, taču pārliecību, ka konkrētajā uzņēmumā ir vērts strādāt, nostiprina sajūta, ka darba devējs rēķinās ar cilvēka viedokli un izprot tā vajadzības,” atzīst tehnoloģiju uzņēmuma “Squalio cloud consulting” personāla nodaļas vadītāja Baiba Gibnere.

“BITES darbiniekiem ir pieejams bagātīgs papildu labumu „grozs”, kuru cenšamies veidot tā, lai sniegtu viņiem praktiskus ieguvumus, kas atvieglo un uzlabo ikdienu. Starp tiem ir gan veselības, ceļojumu un nelaimes gadījumu apdrošināšana, gan iespēja apmeklēt dažāda veida sporta nodarbības, gan apmaksāta brīvdiena dzimšanas dienā un citi labumi. Un investīcijas ģimenēm, bērniem draudzīgā darba vidē mums ir tikpat svarīgas kā ieguldījumi darbinieku profesionālajā apmācībā, jo tas nav tikai veids, kā veicināt darbinieku motivāciju un lojalitāti – tas ir veids, kā parādīt uzņēmuma attieksmi pret darbiniekiem,” piebilst Kaševska.

*“Bite Latvija”, “Tele Tower” un “Bite Retail” konsolidētie dati.

lauvinja lauvinja 31. May 2017, 10:25

Ko lai saka - nabaga bērni, kuri tiks nolemti nīkšanai birojā pie TV 😃