Dod mēbelēm otru dzīvi! Pārkrāso tās!

30. Nov 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienās aizvien vairāk aizdomājamies par to, kā pagarināt lietu mūžu, lai tādējādi ne tikai ieekonomētu savus līdzekļus, bet arī parūpētos par planētas ilgtspējību.

Tam pievienojas arī Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta Dvinska, kuras bērnistabā šobrīd norit remontdarbi.

Rūtas meitas savu līdzšinējo galdiņu ir izrotājušas ar saviem zīmējumiem, tāpēc, līdz ar remontdarbiem, Rūtai radusies ideja, ka galdu varētu pārkrāsot, tā dodot tam jaunu dzīvi.

“Tikkurila Academy” Arnis Pastars teic, ka gadījumā, ja mēbeles bojājumi ir tikai vizuāli, piemēram, tā ir aprakstīta ar pildspalvu, krītiņiem vai zīmuļiem, ir niecīgi skrāpējumi, to var veiksmīgi atjaunot pārkrāsojot ar sedzošu krāsu. “Galdiņu, krēslu, plauktu var pārkrāsot mājās pašu spēkiem,” saka Arnis Pastars, norādot, ka vien jāizvēlas krāsa uz ūdens bāzes, jo tai būs minimāla smarža, tā ātri nožūs un būs gan videi, gan cilvēkam draudzīga. Pārkrāsot var arī lamināta mēbeles, vien jāizvēlas materiālam atbilstoša gruntskrāsa, kas arī mēbelei sniegs ilgmūžību un fantastisku rezultātu.

“Mūsdienās iespējas, kā pārkrāsot un dekorēt mēbeles, ir ļoti plašas. Varam mēbeles krāsot ar perlamutra krāsu, kādu no virsmām pārvērst par tāfeli vai pārklāt ar tumsā spīdošu pārklājumu,” par dažādajām iespējām stāsta Arnis Pastars. Izvēloties krāsu gan svarīgi pievērst uzmanību kvalitātes simboliem. Piemēram, “M1” apliecina, ka produkts ir ar minimālu smaržu un minimālu daudzumu gaistošo organisko savienojumu. Ja uz iepakojuma ir arī kāds no eko marķējumiem, tas norāda, ka produkts lietošanai ir vēl draudzīgāks.