DISKUSIJA: Kā tu atradi savam bērnam auklīti?

DISKUSIJA: Kā tu atradi savam bērnam auklīti?

02. Feb 2017, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilvēks, kam uzticēsi pieskatīšanai savu bērniņu, jāizvēlas rūpīgi. Šis jautājums, patiesībā, ir sarežģīts, jo auklītes izvēle nav nemaz tik vienkārša, jāizsver visi plusi un mīnusi, jāpadomā arī par to, kādas prasības ir jāņem vērā, izvēloties auklīti. Protams, aukītei jābūt tādai, kam ir plaša sirds un liela mīlestība pret bērniem.  Te pat īsti laikam vecumam nav nozīmes, bet arī tas katrā ģimenē ir pašiem jāapspriež savā starpā.

Kā jūs izvēlējāties auklīti savam bērniņam?

Kādi bija jūsu izvēles kritēriji?

Un kādus plusus, mīnusus esat pamanījuši auklītes darbā?

Kādam būtiska būs auklītes pedagoģiskā izglītība, vēl kādam noteikts zināšanu kopums. Kāds cits pievērsīs uzmanību kādam, kas ir jau paziņu vai radu lokā. Vēl kāds auklīti meklēs pēc paziņu atsauksmēm. Ir dzirdēts, ka saka - aukītei jāmīl bērnu smieklus, japrot ieklausīties un pasmaidīt par bērnu jokiem, tāpat auklītei jāsaprot bērnu darītās blēņas, un jāprot vienmēr bērniņš samīļot.

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties auklīti:

  • kad esi jau gatava auklīti pieņemt darbā, palūdz viņai personu apliecinošu dokumentu, tev ir tiesības arī to nokopēt
  • izrunājiet skaidri auklītes darba pienākumus savlaicīgi
  • ja ir kas atgadījies, vai neesi apmierināta ar kaut ko auklītes darbā, vispirms izrunājat to
  • pavēro, kā tavs bērns komunicē ar auklīti, vai viņš ar viņu rotaļājas, vai jūtas brīvs
  • pavēro, kā auklīte komunicē ar tavu bērnu, vai viņa ar viņu vēlas rotaļāties
  • pameklē atsauksmes, ja esi nolēmusi izmantot auklīšu aģentūru vai meklē auklīti ar sludinājumu palīdzību
  • neatstāj brīvi pieejamas vērtīgas mantas - esi piesardzīga

ATCERIES: Pat, ja ar auklīti sadraudzēsies un būsiet kā draudzenes, tas ir lieliski un apsveicami, un tomēr tev ir jāizvēlas - vai nu viņa turpmāk būs tava bērna auklīte, vai tomēr tava draudzene.

Dalies pieredzē tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs

Skaties svētdien Māmiņu Kluba raidījumā TV3 plkst.8:50 vairāk par Auklīšu kursiem,kas ļaus sagatavoties bērniņa aprūpei!

Krista89 Krista89 02. Feb 2017, 11:58

Mums ir lieliska auklīte, man zināma, jo dzīvo tepat kaimiņos (stāvu zemāk). Viegli pieejama, pārsteidzoši maza samaksa, mīl savu darbu. Pati, kad biju mazāka, atceros, ka viņa vienmēr ir auklējusi 1-3 bērniņus. Citas mammas pat brauc tālus gabalus, lai atvestu mazo tieši pie viņas. Viņa gan nav sertificēta, bet pilnībā uzticos. Pati ir ļoti komunikabla, tai pat laikā nosvērta, smaidīga. Manam bērnam ļoti patīk ar viņu pavadīt dienas kopā. Katru dienu izved pastaigāties ap 2h. Gatavo viņam ēst 3 maltītes dienā. Neko sliktu absolūti nevaru teikt.