Curiocity (Kauņa, Lietuva)

Curiocity (Kauņa, Lietuva)

27. Jun 2021, 23:52 Klintasmamma Klintasmamma

Ilgi nevarēju izvēlēties galveno attēlu tikai tāpēc, ka tas parasti ietvēra kaut ko vienu, bet pēc Curiocity apmeklējuma ir sajūta, ka bija ļoti daudz ko redzēt un ne tikai bērniem, bet arī man kā pieaugušajam ir grūti nosaukt, kas tad mums patika visvairāk. Tāpēc liku tā, lai ir redzams gan slidkalniņš, gan mūzikas  un arī virtuves zona un ir skaidrs, ka ātri no šejienes tikt laukā nesanāks. 

Atrašanās vieta: Lietuva, Kauņa, t.c."Mega", Islandijos pl.32.
Ja līdz t.c. aizbraukt ar Waze vai Google kartēm ir viegli, tad es nedaudz uztraucos par to, vai nebūs ilgi jāmeklē pats Curiocity centrs, taču nē, to atradām bez grūtībām - gājām iekšā pa centrālo ieeju (tai blakus ir dejojošās strūklakas), tad gājām taisni līdz lielajam akvārijam (wow!), uzkāpām (bet var arī uzbraukt) uz 2.stāvu un uzreiz aiz ēdināšanas zonas to pamanījām. Laiks no stāvlaukuma līdz Curiocity ieejai aizņēma kādas 20 minūtes, jo bērniem ne tikai patika jau minētās strūklakas, bet, protams, arī milzīgais akvārijs ar daudzām krāsainām mazām zivīm un pat haizivīm. Droši ierēķiniet laiku arī šai aktivitātei. Pa ceļam manījām arī vilcieniņu, kas piedāvāja gribētājus izvadāt pa t.c., bet šo iespēju neizmantojām, tāpēc vairāk pastāstīt nemācēšu (cenas uz vilciena vagona bija 1 EUR un 1,5 EUR, tās nav augstas, tāpēc, ja laiks atļauj, bērniem šo iesaku izmēģināt).



Ienākot Curiocity ir skaidrs, ka bērniem šī vieta patīk, visur kāds smejas, skrien un priecājas. Vecāki bērnus var atstāt pieaugušā darbinieka pieskatītu (un paši doties iepirksties) vai arī doties bērnam līdzi. Mēs bijām sestdienas pusdienlaikā un jāatzīst, ka bērnu nebija daudz, tāpēc nav jāuztraucas par lielām rindām un burzmu). Lai iegādātos biļeti, ir pirms tam jāaizpilda anketa par bērnu, norādot viņa vārdu, uzvārdu, dzimšanas datumu, arī vecāku kontaktinformāciju. Šī anketa pieejama gan poļu, gan angļu valodā.

 

Tad var tikt pie aprocītēm, kuras katram dalībniekam ir jānopīkstina gan dodoties iekšā, gan ārā. Ērti, ka ar to vienmēr var pieskriet rotaļāšanās zonā pie speciālas iekārtas un uzzināt, cik laika palicis rotaļāties. 

Ir pieejama garderobe, aizslēdzami (bez papildu maksas) un arī neaizslēdzami skapīši, ir labierīcības un māmiņu istaba, kā arī ļoti skaidras norādes, kur ko atrast. Bērniem ieeja ir zeķītēs (tās iesaku ņemt līdzi, taču tad, ja tas aizmirsies, tās var iegādāties arī uz vietas), vecāki uz saviem apaviem uzvelk bahilas un droši dodas iekšā, bet, protams, var iet arī zeķītēs. 

Curiocity zinātkāro bērnu centrā interesanti noteikti ir bērniem 2-6, nezinu par vecākiem, jo īstā mērķauditorija šķiet tādi, ka uz skolu vēl nav devušies. Mazākajiem (0-3) ir sava norobežota zona, kur rotaļāties, taču viņi var droši iet un darboties arī citur. Jāatzīst, ka mana gandrīz 2gadniece tur labprāt būtu rotaļājusies stundu, taču vienā brīdī viņa atcerējās, ka jāpaskatās, ar ko aizņemta lielā māsa (5 g.v.) un devās prom. Tā kā vīrs pieskatīja lielāko māsu, bet es mazāko, vairāk redzēju=ilgāk izbaudīju vietas un lietas, kas saistīja mazās meitas uzmanību, taču arī 4-6 gadus veciem bērniem te būs interesanti!

Ko te var darīt:

izmēģināt dažādas profesijas, iejūtoties policista, ugunsdzēsēja, ārsta, būvnieka un par kosmosa kuģa pilota tēlā, spēlēt veikalus vai kafejnīcu,lēkāt pa virtuālajiem baloniem, uzzināt visu par skudrām, bitēm, atšifrēt slepenu ziņojumu, kāpt, šļūkt, slidināties, radīt savu dziesmu, izmantojot dažādas bumbiņas, mācīties dažādās meistarklasēs, iekāpt ātrās palīdzības mašīnā un visu izpētīt, spēlēties dažādiem konstruktoriem, redzēt savu termogrammu, iepazīt dažādus mūzikas instrumentus, pašam radot dziesmu, izpētīt ilūzijas, kosmosu un pārbaudīt savu veiklību vairākās atrakcijās, apciemot dzīvniekus stallī un arī iekāpt pie mājputniem būrī (neviens īsts dzīvnieks tur nav, varat neuztraukties, tikai rotaļlietas!), izpētīt gliemežvākus, pildīt āķīgus uzdevumus un pat ielīst dinozaura olā!

Interneta vietne: Curiocity.lt (pieejama arī angļu valodā)

Cenas: bērniem 1-3 (nevar atstāt bez vecākiem) brīvdienās 4,5 pirmā stunda, otrā - 2 EUR), bet darba dienās attiecīgi 3,5 un 2.

Bērniem 4-13, kurus var atstāt bez vecākiem attiecīgi 7 (1.h)+4(2.h) brīvdienās un 6+3 darba dienās

Pieaugušajiem un bērniem 14+ : 3 par katru stundu brīvdienās un 2 par katru stundu darba dienās.

Lielām ģimenēm (3 bēnu+) un grupām atlaides.

Sīkāk: curiocity.lt interneta vietnē pie Price list.

Darba laiks: 10.00-21.00, bet sagurušie vecāki var uz brīdi apsēsties uz mīkstajiem pufiem arī negaidot 21.

Platība: 1500 kvadrātmetri

Papildus pieejamas arī svinību telpas, ekspeimentu laboratorijas, ēdiena gatavošanas meistarklases, ir arī ūdens, ko jebkurā brīdī padzerties