Beidzot tikām pie tauriņiem!

Beidzot tikām pie tauriņiem!

29. Jul 2021, 10:57 Klintasmamma Klintasmamma

Uz tropu tauriņu mājām dažādās vietās dodamies vairākas reizes vasaras laikā, meitām patīk, bet man kā vecākam ir svarīgi, ka šo izklaidi varu ieplānot tad, kad ārā dabu baudīt nesanāk (lietainā vai pārāk karstā laikā), tā neaizņem daudz laika un lieliski noder spontānajām idejām. 

Regulāri sekoju LU Botāniskā dārza ziņām, gaidot kad tropu tauriņi šogad atkal būs apskatāmi, un brīdī, kad meitām starp paredzētajām nodarbībām bija stunda brīva laika, uzreiz ieminējos, ka varētu doties pie tauriņiem. Skaļu "JĀ!" saņēmu no abām, tāpēc devāmies ceļā. 

Apmeklējums un iespaids: šķiet, ka LU Botāniskajā dārzā vienmēr kaut kas zied un aizrauj, tāpēc pastaigas tur var baudīt vienmēr, taču tā kā laiks bija ierobežots un 2gadnieces interese par augiem ir pilnībā apmiierināta pēc minūtēm 15, dodamies taisni uz Tropu tauriņu māju.

Atrast to nav grūti, pie ieejas ir karte, bet tad, ja tā palaista garām, droši var iet līdz lielajai ēkai ar siltumnīcām (tur tāda būs 1, noteikti pamanīsiet), paiet tai garām un tad sekot norādēm līdz tauriņiem (uz norādēm tauriņi ir arī uzzīmēti, tāpēc šī ir lieliska spēle arī bērniem, kas seko norādēm un paši meklē ceļu). 

Covid19 laikā ir mainījusies kārtība, kas jāievēro, dodoties pie tauriņiem. Pie ieejas pašā tauriņu mājā ir jāpaņem balta lapiņa, paturot to visu apmeklējuma laiku, un noliekot atpakaļ, kad dodaties prom. 

Ko var redzēt: dažādus tauriņus (šoreiz gan bijām nedaudz vīlušies, jo to bija daudz mazāk kā parasti. Redzējām kādus 6 tikai), augus, informatīvo materiālu par tauriņu dzīves ciklu,

skaisto zivi (nosaukumu nezinu, bet meita sauv par zelta zivtiņu), kas dzīvo nelielajā dīķī zem tiltiņa). 

Agrāk bija soliņš, kur sēdēt un vērot tauriņus, bet tagad tā vairs nav, tāpēc apsēsties var tikai ārpusē. 

Laiks apmeklējumam:30 minūtes  tauriņiem noteikti ir pietiekoši. Pēc tam var droši doties izpētīt subtropu augus (ieeja maskās!) un lieliskā pastaigā pa LU Botānisko dārzu. 

 

Plāno doties? Varbūt noder:

Par to, ko LU Botāniskajā dārzā izbaudīt bez tauriņiem esmu rakstījusi arī iepriekš, to var lasīt te: https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/lu-botaniskais-darzs-297792/ 

(arī šogad pie ieejas var iegādāties gardo Mājas saldējumu!)

Darba laiks: iesaku sekot līdzi https://www.botanika.lu.lv/darba-laiks-cenas/darba-laiks-bilesu-cenas/  šobrīd Tropu tauriņu māja strādā 10.00-16.00, bet subtropu siltumnīca 10.00-21.00, tropu un sukulentu siltumnīcas ir slēgtas.

Biļešu cenas: Bērniem līdz 6 (iesk.) gadiem nav jāmaksā, vecumā no 7-17 ieejas biļetes ir 2.90 EUR, bet pieaugušajiem biļetes cena ir 4.90 EUR, taču tad, ja plānojat tur doties septembrī vai vēlāk, biļešu cena būs mazāka (skat.iepriekš norādīto saiti). Ģimenes biļeti var iegādāties, samaksājot 10.90 EUR par 2 pieaugušajiem un 2 bērniem. Pirmdienās biļetēm ir 30% atlaide, bet daudzbērnu ģimenēm pirmdienās ieeja ir par velti.

Adrese: Kandavas ielā 2, Rīgā (adresi bez grūtībām atrod gan Google karte, gan Waze), blakus ir autostāvvieta, kur par velti var novietot automašīnu.