Aktīva, vesela mamma: Dodamies izmēģināt grupu nodarbību!

19. Jan 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Projekts “Aktīva, vesela mamma” sociālajos tīklos guvis lielu atsaucību, māmiņām ik dienu daloties, kā nedēļas laikā izdevies nosoļot 50 tūkstošus soļu. Šogad projektā būs jauni izaicinājumi! Vai esi tiem gatava?

Jaunus izaicinājumus sev izvirzījusi arī Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Kristīne Beitika, kura apņēmusies ne tikai būt aktīva un doties pastaigās, bet arī nodrošināt savam ķermenim vispusīgu izkustēšanos. Noskaties, kā Kristīnei veicās grupas treniņā!

Kādu grupu nodarbību izvēlēties?

Sporta klubu piedāvājumā atradīsi plašu grupu nodarbību klāstu. Kā zināt, kura nodarbība tev būs piemērotākā? “Lemon Gym” trenere Vineta Burkovska mudina pievērst uzmanību treniņu aprakstiem: “Tajos ir pieejama izsmeļoša informācija par intensitāti, kā arī to, kādi elementi treniņā iekļauti. Izlasi treniņa aprakstu, saproti savas vēlmes un pievienojies!”

Ja iepriekš neesi bijusi fiziski aktīva, trenere iesaka sākotnēji izvēlēties zemas vai vidējas intensitātes treniņu, piemēram, pilates, un ar laiku sevi izaicināt, izvēloties augstākas intensitātes treniņus, kuros iekļauts arī kardio treniņš, skriešanas elementi. “Paskaties, kas tev no tā visvairāk patīk un motivē,” aicina Vineta Burkovska.

Ar ko sākt jaunajai māmiņai?

“Lemon Gym” trenere Vineta Burkovska norāda, ka jaunajām māmiņām vissvarīgākais ir sakārtot ķermeņa centru un tikai pēc tam izvirzīt tālākus mērķus. Tāpēc sākotnēji piemērotākās būtu BodyMind nodarbības, kas vērstas uz ķermeņa dziļo muskulatūru.

Nesatraucies par to, ka izdarīsi kaut ko nepareizi!

Sarunā ar Māmiņu Klubu “Lemon Gym” trenere Vineta Burkovska norāda, ka treneris būs priecīgs, ja klients pirms nodarbības pienāks un pastāstīs, ka viņš nodarbību apmeklē pirmo reizi. Tas palīdzēs labāk saprast, kā strādāt ar grupu un pieiet tās dalībniekiem individuālāk. Treneri nodarbības laikā cenšas vērot ikvienu dalībnieku un nepieciešamības gadījumā palīdzēt, ja kādu vingrinājumu neizdodas izpildīt pareizi.