9 maģiskie vasaras saulgriežu rituāli sievietēm

9 maģiskie vasaras saulgriežu rituāli sievietēm

20. Jun 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā burties ar Jāņu vainagu? Kā to uzpīt tā, lai tajā ieprogrammētu visu nākamā gada notikumus, sajūtas un panākumus? Kādus sievišķīgus rituālus un paražas izmantot vasaras saulgriežu naktī? Kādas seksa tehnikas izmēģināt, lai atrastu papardes ziedu? Izjautājām savus ekspertus: ezotērikas speciālisti Kristīni Dunsku, seksologu Artūru Šulcu un Ventspils muzeja pedagoģi – zāļu sievu Līgu Reiteri. 

Maģiski likumi vasaras saulgriežiem iz senču pūralādes

Vajag peldēties rīta rasā. Tai piemīt dziedinošas spējas. Vislabākais laiks rasas peldei ir tieši 22. jūnija rīts. Ja var izvēlēties, jādodas uz pļavu netālu no meža. Šāda vārtīšanās ļoti norūda imunitāti un palīdz atveseļoties, sevišķi vērtīga pelde rasā ir cilvēkiem, kas cieš no depresijas vai ilgstoši mokas ar melanholisku noskaņojumu. Tāpat šis rituāls vairo skaistumu. 

Pīlādzis – aizsardzībai. Ja nes mājās pīlādža zaru, ko likt pie durvīm pret ļaunajiem gariem, jau kokā jāizvēlas tāds zars, kurš veido žuburīti. Tas jānolauž, un velkot zaru pa zemi, jāvelk mājās. Tad jānoliek pie durvīm un jātur līdz nākamajam gadam. Tad mājās nenāks ļauni gari.

Jāiemācās vismaz viena latviešu tautasdziesma, kuru skaitīt vasaras saulgriežu naktī. Vislabāk izvēlēties tādu, kurai piemīt enerģētisks un dziedinošs spēks. Piemēram, lai cilvēks kļūtu pašpārliecinātāks, izmanto šādas rindiņas: „Lai bij‘ vārdi, kam bij‘ vārdi, Man pašai stipri vārdi.“

3 seksuālās enerģijas likumi papardes zieda labākai atrašanai

Sievietes ģērbjas svārkos! Vasaras saulgriežos sievietei ieteicams ģērbties kā sievietei. Nevis biksēs, bet garos svārkos. Izjust savu sievišķību un ļaut zemes enerģijai brīvāk iekļūt sievietes klēpī. Sievišķīgs izskats – garie svārki un galvā vainags – dod sievietei spēku un padara viņu īpaši pievilcīgu.

Nakts bez alkohola. Vasaras saulgriežos ieteicams atturēties no alkohola lietošanas. Katrs var veikt kopsavilkumu: kas sasniegts un izdarīts no pavasara saulgriežiem līdz vasaras saulgriežiem? Ko vēlies sasniegt nākamajā gada periodā? Kā attīstīt savas attiecības?Kādus seksuālus sapņus piepildīt? Gada īsākajā naktī nav svarīga seksa poza vai mīlēšanās ilgums. Būtiskākais ir atklātība un gatavība izdabāt viens otram. Iečukstiet viens otram austiņā to, ko šobrīd vēlētos piedzīvot un ļaujieties gada īsākās nakts burvībai.

Nebaidieties no odiem. Ja vien esat gatavi, dodaties pie dabas un kaili kādā meža pļavā nododaties mīlas priekiem. Nu un, ka kāds ods iekodīs! Tas kā portālam Sieviešu Klubs.lv atklāj seksologs Artūrs Šulcs nieks vien esot, salīdzinājumā ar to mīlas piedzīvojumu, kas uzvirmos, kopīgi vārtoties rasā.

3 Jāņu vainagu pīšanas likumi

Jo vairāk vainagā puķu, jo greznāks un bagātāks tas ir. Trejdeviņu ziedu vainags ir tāds, kurā likts zieds aiz zieda, kas sakārtoti vairākās kārtās. Viena puķu veida ziedu vainags īsti nederēs. Tas nebūs tik enerģētiski spēcīgs. Ja vainagā iepīti daudzi un dažādi ziedi, tas dod spēku un enerģiju. Turklāt tas simbolizē arī bagātību (ne tikai naudas ziņā, bet arī tradīciju, jo norāda uz cilvēka iekšējo bagāto garu, izkopto iekšējo pasauli).

Tad, ja Jāņu vainagā likti trejdeviņi ārstniecības augi, grūtā brīdī izžuvušo vainagu var noņemt no āķa (droši vien taču vainagu saglabāsi nākamajam gadam, vai ne?), to savārīt tējā un sevi dziedināt. Tādēļ Jāņu vainagā neliek nevienu indīga auga stiebriņu!

Jāiemācās atpazīt Jāņuzāles. Tad savā vainagā varēsi apzināti iepīt augus, kas uzlabos tavu veselību. Piemēram, par sievietes veselību rūpējas raspodiņš, par skanīgu balsi - āboliņš, bet pret daudzām kaitēm līdz pelašķis.

Vainagu jāpin, neizmantojot diegu. Pinot vainagu, lieto vairāk zaļumu, sastiprini augus ar augiem – lieto visu dabīgo! Ziedi jāstiprina nevis ar diegu, bet ar smilgām. Tāpat pinot vainagu, jādomā labas domas un jāizsapņo, kādu vēlaties redzēt nākamo gadu.