Ļoti garda uz sātīga kūka bērna dzimšanas dienas galdam. Izmēģini!
Mīklai:
75 g šokolādes
200 g saldā krējuma sviesta
175 g pūdercukura
7 olas
1 TK vaniļas cukura
1,5 stobriņi ruma esences
175 gr miltu
3 TK cepamais pulveris
40 g kakao pulvera
75 g maltu mandeļu
Pildījumam un rotājumam:
250 g persiku džema
100 g rūgtās šokolādes
200 g piena šokolādes
Gatavošanas process:
Biskvītam paredzēto šokolādi salauž gabaliņos, uzliek sildīties ūdeni - šokolādi jākausē ūdens peldē. Olu dzeltenumus atdalīt no baltumiem, sakarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Mīkstu sviestu saputo ar 75 gr pūdercukura, kamēr pūdercukurs ir pilnīgi izkusis.
{pic:2}
Ūdens peldē izkausē 75 gr šokolādes. Šokolādi kausējot jāraugās, lai šokolādes masas temperatūra nebūta augstāka par 40 grādiem, citādi sviests sāks izkust. Izkausēto šokolādi pievieno sakultajam sviestam.
{pic:1}
Pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Nākamo dzeltenumu pievieno tikai tad, kad iepriekšējais ir pilnīgi iemaisījies masā. Tad pielej ruma esenci, pievieno vaniļas cukuru, visu rūpīgi sajauc.
Olas baltumus ieliek tīrā traukā, pieber atlikušos 100 gr pūdercukura, ar mikseri sakuļ stingrās jo stingrās putās.
{pic:3}
Pusi no sakultā olbaltuma uzliek uz sviesta-šokolādes masas, pārber miltus, kas sajaukti ar kakao pulveri, cepamo pulveri, pāri pārkaisa samaltās mandeles. Tad uzmanīgi visu samaisa . Strauji maisīt nevajadzētu, citādi sakultais olbaltums zaudēs savu "pufīgumu".
{pic:4}
{pic:5}
Pievienot atlikušo olbaltumu, visu rūpīgi sajaukt.
Tortes formu izsmērēt ar sviestu, ieliet mīklu, likt cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī , cepšanas laiks apmēram 50 minūtes.(tā bija oriģinālajā receptē) Mēs cepām pa kārtām un sanāca četras, lai nav jāgriež.
Ūdens peldē uzsildīt džemu, ar kuru apsmērē katru ripu, pēc tam ripas saliek vienu uz otras, saspiež kopā. Atlikušo džemu izsmērē pa tortes virsmu un malām.
{pic:6}
Ūdens peldē izkausē šokolādi - piena un rūgto šokolādi, pārlej pāri tortei, noliek vēsā vietā, lai atdziest. Ja izkausētā šokolāde paliek pāri, tad to izmanto tortes rotājumam.
Tam visam pāri mēs pārlējām olbaltuma, pūdercukara glazūru, lai būtu balta un varētu virsū uzzīmēt Adriana mīļo vilcieniņu Thomass. Tā nu tētis ķērās pie darba.
{pic:7}
{pic:8}
{pic:9}
Šo kūku dēliņam no sākuma līdz beigām pagatavoja vīrs, jo es tai laikā izklaidējos Sieviešu klubā.
{pic:10}
{pic:11}
Ilze Ābelīte-Goluba
zīmējums top no konditorejas krāsām ar brīvu roku zīmēts.Tētim ir talants uz zīmēšanu😀Un Adrianam liels prieks par to.
Oooo, tētis tiešām malacis - super!!!
Atļāva mammiņai izklaidēties un pats pagatavoja torti...🌷
Ļoti smuka recepte! Noteikti pelnījusi balvu😀!