Mmmm- kāpēc gan kā galveno ēdienu nepagatavot cepeškrāsnī ceptu vistu? Ieskaties māmiņas Annas Kovaļčukas padomos!
Tā kā ir pieņemts Ziemassvētkos gatavot dažādos veidos pīles, zoss un cūkas cepeti, tad šoreiz mēģināju samarinēt apelsīnu sulā parasto vistu.Un sanāk arī labi, un, protams, letāk:) Tā kā mana māsa dievina tā kārtīgi apbrūninātu vistu, tad nu paturējām krāsnī nedaudz ilgāk. Traukā paliek sula, jo visa neiztvaicējas, un no tās var pagatavot lielisku apelsīnu mērcīti.Ko mēs arī izdarījām.
Vajadzēs:
{pic:1}
- veselu vistu
-4 lielus apelsīnus
-ķiploku
-sāli, piparus
-eļļa
Pagatavošana:
{pic:2}
Vistai krūšu daļu gareniski pārgriežam uz pusēm, un ar āmurīti paklapējam augšdaļu, lai gaļa sanāk sulīgāka.
{pic:3}
Lieku uz pannas, pārkaisu ar pipariem, sāli un sasmalcinātiem ķiplokiem.
{pic:4}
No 2 apelsīniem norīvēju miziņu, pārkaisu vistu.
{pic:5}
Vistu lieku dziļākā traukā, lai apelsīnu sula noklāj gaļu (svaigu spiestu apelsīnu sulu un eļļu leju virsū)atstājam, lai savelkas apmēram 4 stundas.
{pic:6}
Lieku cepeškrāsnī uz 200 grādiem, lai šķidrums uzvārās, pēc tam nogriežu zemāku temperatūru, un cepu līdz gatavībai.
{pic:7}
{pic:8}
Vista gatava, mērcīti nolēju nost, jo nedaudz iebiezināju un ēdām kopā ar ceptiem kartupeļiem un sēnēm.
Labu apetīti.
Rita pamēģini,un ceru ka jūsu ģimenītei garšos😀
Paldies,Anna,par recepti!Mēs tieši plānojām vistu gatavot Z-svetkos,tagad būs viena riktīgi laba recepte😀
Ilze pati esmu taisījusi,garša sanak intresanta skābs ar saldskābu..pamēģini obligāti😀 Sautēju kāpostus ar garšvielām un beigās pieleju apelsīnu sulu,un sautēju vēl kādas 30.min,tikai neliec pašu apelsīnu vārīšanas laikā,viņš izšķīdīs,labak pieliec pašās beigās😀sanāks kāposti ar smukām apelsīna daiviņām😀
ķiploki ar apelsīnu kad kopā garša sanak tiešam saldskāba,bet patīkama😀
Es arī esmu mēģinājusi vistu marinēt apelsīnu sulā un sanāk ļoti garšīgi! Tos apelsīnus nemaz nevar just, drīzāk tādu saldskābu garšu, kas ir ļoti patīkama.