Alternative content

VIDEO: Sieviešu Kluba atklāšana

05. Dec 2010, 14:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Februārī Māmiņa Kluba redakcijas meitenes gāja soli tālāk un tika izveidots Sieviešu Klubs, vieta, kur sievietēm iegūt sev svarīgu informāciju, dalīties padomos un satikt citas, tikpat šarmantas dāmas.

 

Par Sieviešu Kluba nepieciešamību un mērķiem, viedoklī dalās Māmiņu Kluba vadītāja Sandija Salaka, klīniskā psiholoģe Sanita Aišpure un ģimeņu psihoterapeite Aina Poiša.

 

Kļūstot par māmiņu, svarīgi ir atcerēties, ka mēs esam arī sievietes, ka mums ir vajadzība smelties zināšanas savas personības un sievišķības izaugsmē, ka mums ir svarīgi satikt sev līdzīgi domājošas sievietes. Šobrīd tāda iespēja ir dota, savas durvis ir vēris Sieviešu Klubiņš.

 

Sieviešu Klubs ir Sandijas Salakas sen lolots sapnis. Viņa stāsta, ka Māmiņu Klubs ir apvienojis ne vien 50 000 jaunu māmiņu, bet arī foršu sieviešu. Sieviešu Klubs ir solis tālāk- pasākumu sērija, radio raidījums, interneta portāls un, iespējams, TV raidījums- viss par un ap sievietēm. Tā būs iespēja satikt klātienē Latvijas labākos speciālistus- ginekologus, psihoterapeitus, konsultantus, kā arī dalīties pieredzē ar vairākām citām sievietēm.

 

Pirmā tikšanās Sieviešu Klubā jau ir notikusi. Mums bija iespēja uzzināt noderīgu informāciju par sievietes veselību, par veselīgu uzturu un arī to, kā veiksmīgi spēlēt visas savas dzīves lomas – būt par sievieti, māmiņu un sievu.

 

Aina Poiša stāsta, ka tieši mazi uzmundrinājumi jaunajām māmiņām var atgādināt, ka viņas vēl joprojām ir arī sievietes un, iespējams, vīri pārdzīvo, ka šī loma ir aizmirsta. „Jākopj ir arī tas dārziņš, kur viņa ir mīļotā sieviete un persona pati par sevi”.

 

Bet vai vispār sievietēm ir svarīgi būt piederīgām, piemēram, Sieviešu Klubam? Psiholoģe Sanita Aišpure ir pārliecināta, ka ir laiks lauzt stereotipu, ka sieviete sievietei var tikai ielikt sprunguli ratos. Vīrietim sievieti ir grūti saprast, tieši tāpēc sievietei jāmeklē cita, no tā paša ģīmja un ribas veidota būtne, kura viņu varētu izprast, uzklausīt un, iespējams, palīdzēt. Sieviešu Klubs varētu būt laba vieta, kur sievietēm dalīties uzmundrinošos stāstos un iedvesmot vienai otru.

 

Sieviešu Klubā būs iespēja tikties ar labiem speciālistiem – ginekologiem, psihoterapeitiem, uztura speciālistiem, tā būs vieta, kur atnākt un atpūsties no ikdienas. Sieviešu Klubā ir gaidītas visas sievietes, ne tikai māmiņas, kurām ir mazi bērni.

 

Vai vīrieši arī varēs kaut pa atslēgas caurumu, paskatīties, kas tur notiek? Sandija Salaka ierosina, ka šos pāris piektdienas vakarus vīrieši varētu pavadīt kopā ar savām atvasēm un darīt lietas, kas sagādā prieku, piemēram, skatīties hokeju un ļaut sievietēm no sirds atpūsties- veltīt laiku tikai sev.

 

Tomēr rodas jautājums, kā pārliecināt savu vīru, ka man patiesi šīs tikšanās ar citām sievietēm ir nepieciešamas? Sanita Aišpure ir pārliecināta, ka, ja vienu piektdienu vīrs palaidīs sievu uz šādu pasākumu tādu kāda viņa ir un, kad viņa atgriezīsies, vīrs ieraudzīs sievieti ar spīdošām acīm, ar lidojošu soli- ieraudzīs sievieti ar ieguvumu un, ja vēl vīrietim tiks kaut kas no iegūtā, viņš nākošreiz neliegs sievai šo prieku.

 

Mīļie vīrieši, kopš šodienas piektdienas vakari ir mūsējie – sieviešu, jums ir atļauts sarūpēt kompāniju mājās ar bērniem un skatīties savas iemīļotākās pārraides.

07. Mar 2010, 22:37

ooo, te pat mūs arī dažos kadrā varēja redzēt....😀😀😀