Svētki jau garām un gribas kādu ātru našķi? Pagatavo sviesta cepumus pēc māmiņas Evitas receptes!
Sastāvdaļas:
- 1, 5 tasītes milti
- ½ tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- ½ tasīte sviests
- ½ tase zemesriekstu sviests
- ½ tase cukurs
- ½ tase brūnais cukurs
- ½ tējkarote vaniļas
- 1 ola
Pagatavošana:
{pic:1}
Sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisi.
{pic:2}
Atsevišķā bļoda sajauc zemesriekstu sviestu, brūno cukuru, cukuru un sviestu.
{pic:3}
Maisi līdz viendabīgai masai.
{pic:4}
Sakul olas un vaniļu.
{pic:5}
Miltu maisījumā iejauc zemesriekstu sviesta maisījumu.
{pic:6}
Masai jābūt tik stingrai, ka tad, kad noliec karoti masā, karote nekrīt un paliek vertikālā stāvoklī. Ja masa ir pašķidra, pievieno vēl nedaudz miltus.
Ieliec masu ledusskapī uz 20-30 minūtēm, lai atdziest. Man ir vieglāk strādāt ar masu, kad tā ir atdzesēta.
{pic:7}
Pēc atdzesēšanas sadali mīklu bumbiņās un novieto uz cepamā papīra. Paņem dakšiņu un uzspied uz katra cepuma, veidojot interesantu rakstu. Un cepumu formu.
{smallpic:8}
Cep cepeškrāsnī 10 līdz 12 minūtes līdz cepumi kļūst gaiši brūni.
Izņem tos no cepešrkrāsns un ļauj tiem atdzist.
Lai garda apetīte!
Labojot recepti sanāca pārrakstīties 😀 Nu ir pareizās proporcijas!
gardi gan😀
Njammīgi izskatās...😀😀😀