Sviesta cepumi ar zemesriekstiem

Sviesta cepumi ar zemesriekstiem

28. Sep 2010, 10:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētki jau garām un gribas kādu ātru našķi? Pagatavo sviesta cepumus pēc māmiņas Evitas receptes!

 

Sastāvdaļas:

 

- 1, 5 tasītes milti

 

- ½ tējkarote sāls

 

- 1 tējkarote cepamais pulveris

 

- ½ tasīte sviests

 

- ½ tase zemesriekstu sviests

 

- ½ tase cukurs

 

-  ½ tase brūnais cukurs

 

- ½ tējkarote vaniļas

 

- 1 ola

 


Pagatavošana:

{pic:1}

Sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisi.

{pic:2}

Atsevišķā bļoda sajauc zemesriekstu sviestu, brūno cukuru, cukuru un sviestu.

{pic:3}

 Maisi līdz viendabīgai masai.

{pic:4}

Sakul olas un vaniļu.

{pic:5}

Miltu maisījumā iejauc zemesriekstu sviesta maisījumu.

{pic:6}

Masai jābūt tik stingrai, ka tad, kad noliec karoti masā, karote nekrīt un paliek vertikālā stāvoklī. Ja masa ir pašķidra, pievieno vēl nedaudz miltus.

Ieliec masu ledusskapī uz 20-30 minūtēm, lai atdziest. Man ir vieglāk strādāt ar masu, kad tā ir atdzesēta.

{pic:7}

Pēc atdzesēšanas sadali mīklu bumbiņās un novieto uz cepamā papīra. Paņem dakšiņu un uzspied uz katra cepuma, veidojot interesantu rakstu. Un cepumu formu.

{smallpic:8}

Cep cepeškrāsnī 10 līdz 12 minūtes līdz cepumi kļūst gaiši brūni.

Izņem tos no cepešrkrāsns un ļauj tiem atdzist.

Lai garda apetīte!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 05. Jan 2010, 14:50

Labojot recepti sanāca pārrakstīties 😀 Nu ir pareizās proporcijas!

05. Jan 2010, 13:48

gardi gan😀

05. Jan 2010, 13:12

Njammīgi izskatās...😀😀😀