Sergejs: informācijas un zināšanu nekad nevar būt par daudz!

Sergejs: informācijas un zināšanu nekad nevar būt par daudz!

15. Jun 2011, 21:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau 17.janvārī Māmiņu Klubā pulcēsies topošie tēti, lai īpašā atmosfērā noskaidrotu, kā īsti palīdzēt topošajai māmiņai un kā izprast viņu gaidību laikā! Kādi ir topošā tēta Sergeja iespaidi par iepriešējo lekciju? 

 

Izdzīvošanas skola topošajam tētim

 

Kā Jūs jūtaties kā topošais tētis? Kādas emocijas un domas pavada?  

 

Labi jūtos, man tā ir patīkama vēsts, pavisam noteikti. Kā nekā bērniņš ir ļoti gaidīts, vairākus gadus, un tagad ir pieteicies! Uzzinot, spīdēju aiz laimes un bezmaz vai lecu pa sienām, kā iepriecināts suņuks... Sieviņa jau tā ir mīlēta, bet ar bērniņu – vēl mīlēts bērniņš nāk klāt, vēl vairāk mīlestības manā dzīvē!

 

Kas Jūs pamudināja nākt uz šo lekciju?

 

Internetā ieraudzīju sludinājumu, patika, ka domāts tieši tētiem, nu tā, ir jau kursi māmiņām, ir kursi abiem, bet te – īpaši man, un nodomāju, ka varētu būt noderīgs. Uzskatu, ka informācijas, zināšanu nevar būt par daudz, ka jebkura, un it īpaši speciālista sniegtā informācija – palīdzēs dzīvē ar gaidāmo bērniņu.

 

Kas Jums šajā lekcijā šķita interesantākais un noderīgākais?  

 

Konkrēti man – informācija „no pirmām rokām” un, domājams, vairāk neitrāla – par dzemdību namā notiekošajām aktivitātēm, iespējām man kā tētim tās ietekmēt, un konkrēti manu lomu notiekošajā. Jo parasti jau koncentrējas uz tā, ko māte dara, tēta loma aprakstīta sekundāri, nepievēršot sevišķo vērību. Turklāt vienkārši jau patīkami dzirdēt no trešās personas, ka esmu noderīgs un vajadzīgs grūtniecībā un dzemdībās – tas stimulē. Vēl noderīgi – kaut arī diezgan īsi, bet ieskicēja dzemdību norisi kopumā, vienotā veselumā, nevis pa etapiem un sīki. Šķiet, ka tikai tagad apjēdzu to, ka viss var notikt diezgan ilgi un tas ir normāli, un ka tieši es būšu blakus visu laiku, nevis kaut kāds medicīniskais personāls. Tā kā – diezgan vērtīgi praktiskās dabas jautājumi, par kuriem izskaidro cilvēks, kas ir neitrāls un zinošs.

 

Kas būtu tie padomi un ieteikumi, ko Jūs noteikti paņemsiet un izmantosiet arī sava bērniņa gaidīšanas laikā?

 

Konkrēti – uzzinot, ka ir iespēja atnākt un paskatīties pieņemšanās uz visām dzemdību nama vecmātēm (nu, vismaz iecerētajā nodaļā) – lai apskatītos, izvērtētu, kas tie ir par cilvēkiem.

 

Vēl konkrēti man bija noderīga informācija par dūlām – tagad skaidrāk izprotu to lomu, nevis kā tikai atbalsts mātei, bet arī kā komunikācijas posms starp mums un medicīnisko personālu, kā padomdevējs konkrēti man.

 

Vai šādi semināri ir noderīgi?  

 

Nezinu, vai visiem, bet noderīgi noteikti ir. Runājot par ieteikumiem – varbūt, drusciņ vairāk pievērst uzmanību un laiku „atmosfēras atsaldēšanai”, lai klausītāji mazāk baidās jautāt, komentēt, iesaistīties, nevis klusu noklausīties lekciju.

 

Ko Jūs ieteiktu citiem topošajiem tētiem?  

 

Aktīvi ņemt dalību notiekošajā ar sieviņu, tas ir interesanti, tuvina vienu otram, sniedz patīkamas sajūtas, un mazina manu satraukumu, kas rodas, iespējams, no neziņas. Mīlēt mūsu mīļās!

 

Sergejs B.

 

Izdzīvošanas skola topošajam tētim