Rudzu kūka ar biezpiena un ābolu pildījumu

Rudzu kūka ar biezpiena un ābolu pildījumu

17. Jun 2010, 02:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas Ieva Ercmane un Ilze Lipska skaistumkopšanas procedūru laikā pagatavoja arī gardu rudzu kūku. Skatāmies, kā tādu pagatavot mājās!


Pamatnei

paciņu sviesta, 150gr cukurs, 200gr rudzu milti, 1 ola


Pildījumam

paciņa (200gr) biezpiens, 0.5-1 kg āboli, vaniļas cukurs un kanēlis, mazliet cukurs


Pārklājumam

paciņa sviesta, 150gr cukurs, rudzu milti pēc vajadzības - 200-300gr, un brūkleņu ievārījums (var protams citu, bet brūkleņu vislabāk!)


Pagatavošana:

{pic:1}
Vispirms gatavojam pamatni - sviestu sajaucam ar olu un cukuru.

{pic:2}
Pieberam rudzu miltus.

{pic:3}
Un visu samīcām viendabīgā masā un ieliekam uz laiku ledusskapī, kamēr gatavojam pārējo.

{pic:4}
Nomizojam ābolus, sagriežam gabaliņos, pielejam nedaudz ūdeni un liekam vārīties.

{pic:5}
Liekam traukā biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.

{pic:6}
Un, kad āboli pavārījušies, mīksti, bet nav izšķīduši, nokāšam tos, un liekam klāt biezpienam.

{pic:7}

To visu ar blenderi samaļam viendabīgā masā.

{pic:8}
Vēl vajag drupačas, ko pārkaisīt pāri, tās gatavojam tā - liekam traukā aukstu sviestu, sagriežam to gabaliņos.

{pic:9}
Pārberam cukuru.

{pic:10}
Pievienojam miltus un ar rokām samīcām kopā, līdz veidojas irdena masa, drupačas.

{pic:11}
Ņemam izvēlēto trauku, izklājam ar cepamo papīru, un liekam iekšā pamatnes mīklu, noteikti ar maliņām.

{pic:12}
Pārklājam ar brūkleņu ievārījumu.

{pic:13}
Liekam virsū biezpiena masu.

{pic:14}
Pārkaisām pāri drupačas.

{pic:15}
Un liekam cepeškrāsnī cepties kādas 40-50 minūtes.
Mums palika pāri drupačas, kuras ārā vis nemetīsim, bet uztaisīsim cepumus.
Drupačām pievienojam vienu olu, ja vajag, vēl arī miltus, un samīcam viendabīgu masu.

{pic:16}

Veidojam uz pannas nelielus plācenīšus, mazliet apcepam, tad apsmērējam ar brūkleņu ievārījumu un saliekam virsū banāna gabaliņus, un liekam vēl uz 5 minūtēm ieliekam cepeškrāsnī. Un cepumiņi gatavi!

{pic:17}
Kad kūka ir gatava, izņemam to ārā, un vēl 20-30 minūtes paturam pannā, lai atdziest nedaudz. Tad ņemam ārā, liekam uz šķīvja.

{pic:18}
Var pasniegt siltu, un var arī aukstu.

{pic:19}
Mūsu mazās rokas fiksi vien paķēra savas porcijas!

 

Iesūti savu fotorecepti arī Tu, sūtot to uz kristine@maminuklubs.lv!

 

25. Oct 2009, 17:55

O, superīga recpte! Malacītes!

25. Oct 2009, 12:05

Jā, ļoti garda un veselīga noteikti receptīte, bet kur nopirkt rudzu miltus????
😀😀😛)

25. Oct 2009, 11:35

Nekad nēsmu ieskatijusies,vai rudzu milti nopērkami parastajos veikalos,vai arī tos jameklē pie eko precēm?