Māmiņas Ieva Ercmane un Ilze Lipska skaistumkopšanas procedūru laikā pagatavoja arī gardu rudzu kūku. Skatāmies, kā tādu pagatavot mājās!
Pamatnei
paciņu sviesta, 150gr cukurs, 200gr rudzu milti, 1 ola
Pildījumam
paciņa (200gr) biezpiens, 0.5-1 kg āboli, vaniļas cukurs un kanēlis, mazliet cukurs
Pārklājumam
paciņa sviesta, 150gr cukurs, rudzu milti pēc vajadzības - 200-300gr, un brūkleņu ievārījums (var protams citu, bet brūkleņu vislabāk!)
Pagatavošana:
{pic:1}
Vispirms gatavojam pamatni - sviestu sajaucam ar olu un cukuru.
{pic:2}
Pieberam rudzu miltus.
{pic:3}
Un visu samīcām viendabīgā masā un ieliekam uz laiku ledusskapī, kamēr gatavojam pārējo.
{pic:4}
Nomizojam ābolus, sagriežam gabaliņos, pielejam nedaudz ūdeni un liekam vārīties.
{pic:5}
Liekam traukā biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.
{pic:6}
Un, kad āboli pavārījušies, mīksti, bet nav izšķīduši, nokāšam tos, un liekam klāt biezpienam.
{pic:7}
To visu ar blenderi samaļam viendabīgā masā.
{pic:8}
Vēl vajag drupačas, ko pārkaisīt pāri, tās gatavojam tā - liekam traukā aukstu sviestu, sagriežam to gabaliņos.
{pic:9}
Pārberam cukuru.
{pic:10}
Pievienojam miltus un ar rokām samīcām kopā, līdz veidojas irdena masa, drupačas.
{pic:11}
Ņemam izvēlēto trauku, izklājam ar cepamo papīru, un liekam iekšā pamatnes mīklu, noteikti ar maliņām.
{pic:12}
Pārklājam ar brūkleņu ievārījumu.
{pic:13}
Liekam virsū biezpiena masu.
{pic:14}
Pārkaisām pāri drupačas.
{pic:15}
Un liekam cepeškrāsnī cepties kādas 40-50 minūtes.
Mums palika pāri drupačas, kuras ārā vis nemetīsim, bet uztaisīsim cepumus.
Drupačām pievienojam vienu olu, ja vajag, vēl arī miltus, un samīcam viendabīgu masu.
{pic:16}
Veidojam uz pannas nelielus plācenīšus, mazliet apcepam, tad apsmērējam ar brūkleņu ievārījumu un saliekam virsū banāna gabaliņus, un liekam vēl uz 5 minūtēm ieliekam cepeškrāsnī. Un cepumiņi gatavi!
{pic:17}
Kad kūka ir gatava, izņemam to ārā, un vēl 20-30 minūtes paturam pannā, lai atdziest nedaudz. Tad ņemam ārā, liekam uz šķīvja.
{pic:18}
Var pasniegt siltu, un var arī aukstu.
{pic:19}
Mūsu mazās rokas fiksi vien paķēra savas porcijas!
Iesūti savu fotorecepti arī Tu, sūtot to uz kristine@maminuklubs.lv!
O, superīga recpte! Malacītes!
Jā, ļoti garda un veselīga noteikti receptīte, bet kur nopirkt rudzu miltus????
😀😀😛)
Nekad nēsmu ieskatijusies,vai rudzu milti nopērkami parastajos veikalos,vai arī tos jameklē pie eko precēm?