Ne vienmēr iespējams tikt galā pašai

Ne vienmēr iespējams tikt galā pašai

03. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērns palīdz būt stiprai, bet vai iekšēji tas nav mānīgi?Situāciju komentē RSU Psihosomatikas Medicīnas un Psihoterapijas klīnikas ārste-psihoterapeite, Dr.Dace Jubase.

Fragments no stāsta:

Tieši savā 30 dzimšanas dienā, uzzināju, ka gaidu bērniņu. Bērniņa tēvs teica, lai taisu abortu. Es esmu ļoti jūtīga sieviete, tāpēc "iekritu" dziļā depresijā, raudāju, pārdzīvoju, sapratu, ka bērna tēvam neesam vajadzīgi. Patriecu viņu, bet man bija ļoti grūti bez viņa, cerēju, ka viņš labosies un viss beigsies labi, taču nekā. Dzīvoju tikai meitiņai, klausījos jauku mūziku, apmeklēju mākslas izstādes, ļoti daudz runājos ar viņu, viņa man atbildēja iesperdama pa vēderu. 

Arī tagad esmu ļoti laimīga, lai arī neesam kopā ar bērna tēvu. Mana meitiņa man ir viss, ko vien varu vēlēties! 

Paldies par Jūsu stāstu, ka padalījāties savā laimē. Diemžēl rada bažas Jūsu rakstītais - „meitiņa man palīdzēja būt stiprai”. Jūs audzināt viena savu bērniņu, kas prasa divtik lielu iekšēju spēku, lai spētu dot visu nepieciešamo, jo bērna veselīgai attīstībai ir nepieciešams arī tēvs. Ja meitiņa Jums ir palīdzējusi būt stiprai, vai Jums pietiks spēks palīdzēt viņai? Šķiet, ka ir grūti būt vienam un vienai ar visu tikt galā, ar apziņu, ka „bērna tēvam neesam vajadzīgi”. Šie ir jautājumi, uz kuriem Jūs varat rast atbildes ar ārsta – psihoterapeita palīdzību.

Lasi šeit konkursam "Parunāsimies!" iesūtīto blogu Meitiņa man palīdzēja būt stiprai

Dr. Dace Jubase

Ārsts psihoterapeits

RSU Psihosomatikas klīnika atrodas Rīgā, Kapseļu ielā 23 (Pārdaugavā)

Papildu informācija: 67625655, info@psihosomatika.lv 

www.psihosomatika.lv