Ilze Lipska nebeidz pārsteigt ar gardām receptēm. Šajā nedēļā publicējam vēl pēdējās melleņu sezonas receptes. Pēc tam gatavosim brīnumus no āboliem!
Māmiņa Ilze Lipska:
Es katru gadu no mellenēm cepu tādu vienkāršu kūku, bet tā kā recepti nepierakstu, tad katru gadu sanāk pilnīgi savādāka.. Šogad beidzot pierakstīju, turklāt nu arī ar visiem foto!
Sastāvdaļas
mīklai
- 11 ēd.k.(ar kaudzi) miltu
- 150gr sviests
- 2 olas
- 4-5 ēd.k. cukurs
- 2 ēd k piens
pildījumam:
- apm 300 gr mellenes
- 2 ēd k. krējums
- 1 ola
- cukurs pēc garšas
- 1 ēd.k. kartupeļu ciete
- vēl ja ir vēlme, nepieciešamas grauzdētas auzu pārslas (vienkārši uz pannas uzber auzu pārslas, pieliek 50gr sviesta, un cukuru pēc katra vēlmēm, un sagrauzdē)
- putukrējums - saldo krējumu sakuļ kopā ar cukuru.
Pagatavošana:
Tātad - ķeramies klāt!
{pic:1}
1. Vispirms uztaisīsim mīklu pamatnei, lai tā kādu pusstundu vismaz pastāv ledusskapī. Ieberam traukā miltus.
{pic:2}
2. Sagriežam virsū sviestu, aukstu, no ledusskapja izņemtu.
{pic:3}
3. Uzberam cukuru.
{pic:4}
4. Ar rokām samīcam visu kopā, veidosies tāda irdena masa.
{pic:5}
5. Pieberam atlikušos miltus, un iemaisam arī tos.
{pic:6}
6. Pieliekam olas.
{pic:7}
7. Pielejam pienu.
{pic:8}
8. Un visu samīcam viendabīgā masā.
{pic:9}
9. Izveidojam bumbiņu.
{pic:10}
10. Liekam traukā, un ledusskapī iekšā.
{pic:11}
11. Pēc kādas pusstundas ņemam mīklu ārā un liekam pannā (var uz cepamā papīra, var bez).
{pic:12}
12. Mellenes sablenderējam kopā ar cukuru.
{pic:13}
13. Pieliekam klāt krējumu.
{pic:14}
14. Un samaisam.
{pic:15}
15. Piejaucam klāt arī vienu olu.
{pic:16}
16. Un kartupeļu miltus.
{pic:17}
17. Un lejam pannā uz mīklas.
{pic:18}
18. Ņemam iepriekš apgrauzdētas un atdzesētas auzu pārslas.
{pic:19}
19. Un pārberam pāri kūkai un liekam cepties cepeškrāsnī kādu stundu.
{pic:20}
20.Kūka gatava!
tiešām ļoti vieglas,un gardas receptes😀paldies Tev Ilze😀
ja man mājās būtu kāds ,kas to visu pagatavotu-es tik ēstu gardu muti. Gaidu ar nepacietību ko gardu var pagatavot no āboliem. mājās stāv un bailes,ka nesapūst😀)
tiešām ļoti vieglas,un gardas receptes😀paldies Tev Ilze😀
ja man mājās būtu kāds ,kas to visu pagatavotu-es tik ēstu gardu muti. Gaidu ar nepacietību ko gardu var pagatavot no āboliem. mājās stāv un bailes,ka nesapūst😀)
Paldies par tiešām gardām receptēm un idejām.😉