Māmiņa Ilze Lipska stāsta, kā pagatavot marinētus ķiplokus.
Vajag:
- ķiplokus
- lauru lapas
- krustnagliņas
- smaržigos piparus
- etiķi
Pagatavošana:
{pic:1}
Ķiplokus notīram, tad vāram marinādi - lejam katlā ūdeni, 300ml, pievienojam 2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 1 ēdk sāls, nepilnu ēd.k cukura, un uzvāram. Pievienojam ķiplokus un 10 minūtes pavāram.
{pic:2}
Tad pielejam etiķi 9% - 60 gramus un lejam burkās, aizvākojam, apgriežam otrādi un lai atdziest.
Mumss gan viss kompots garšo gan lieliem gan maziem😀
Vai apceptie āboli neizjuks?Bailes riskēt😀
ES arī marinēju,vāru zaptes un visāus salātiņus.Pašlaik topā ābolu kompotu gatavošana😀Ilze tiešām malacis😀
Ilze-šie ķiplociņi sanāk kraukšķīgi??😉
es te vienreiz taisīju,un man sanāca mīksti,tāpēc vairs neesmu ķērusies klāt,šai receptei☹
Mumss gan viss kompots garšo gan lieliem gan maziem😀
Vai apceptie āboli neizjuks?Bailes riskēt😀
ES arī marinēju,vāru zaptes un visāus salātiņus.Pašlaik topā ābolu kompotu gatavošana😀Ilze tiešām malacis😀
Ilze-šie ķiplociņi sanāk kraukšķīgi??😉
es te vienreiz taisīju,un man sanāca mīksti,tāpēc vairs neesmu ķērusies klāt,šai receptei☹