Knifiņi, kā pārsteigt mīļotos Ziemassvētkos

Knifiņi, kā pārsteigt mīļotos Ziemassvētkos

21. Aug 2010, 23:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā nāk svētki, gribu padalīties ar savas virtuves mazajiem knifiņiem , kā pārsteigt savus mīļos. Un kā pašas varat pagatavot rotājumus kūkām.


Nepieciešamās lietas:

{pic:1}
- Šokolāde. Iesaku pirkt nevis tāfelītes, bet ir iespējams nopirkt šokolādi "klučos"- sanāk lētāk. Un arī mēdz gadīties, kad kausē dažu labu firmas tāfelīšu šokolādi, izkausētā masa ir tāda it kā klāt būtu ūdens. Un tad nekas nesanāks. 

- Papīra formiņas- tādos parasti cep mazus kēksiņus. Var arī izlīdzēties ar glāzīti, kas izklāta ar follijā.


- Kulinārijas otiņa- ļoti atvieglo šo pasākumu

- Dēlītis ko var ietīt follijā un viegli ielikt ledusskapī.

- Šļirce (bez adatas). Var nopirkt daudz un dažādus šim mērķim paredzētas tūbiņas, tūtiņas, bet pilnīgi pietiek ar šļirci.

- Taukviela

- Rožu lapas (Šoreiz ne ziedu)


 

Darba gaita:

Dekori
{pic:2}

"Rožu lapas"- uz rožu lapām (kreisās puses- kur dzīslojums ir izteiktāks) uzklāj ūdens peldē izkausētu šokolādes masu. Uz 15 min ieliek ledusskapī, lai sastingst. Kad šokolāde sastingusi, procesu atkārto vēl 2-3 reizes. Kad šokolāde pilnībā sastingusi, uzmanīgi atdala lapas no šokolādes. 

{pic:3}


{pic:4}

Stīdziņas, puķītes , sirsniņas......- Uz dēlīša uzklāj folliju. Ietauko virsmu. Iesaku ar eļļu, jo sviests atdziestot sastingst un rotājuma otra puse paliek sviestaina-balta. Izkausēto šokolādi iepilda šļircē un zīmē ko vien sirds kāro. Liek ledusskapī , lai sastingst.
{smallpic:5}
 

"Groziņi"  Izkausētu šokolādi ar otiņu šokolādes masu ieklāj formiņās un liek ledusskapī. Kad šokolāde sastingusi- procesu atkārto 2-3 reizes. Kad šokolāde pilnīgi sastingusi, jāatdala  šokolāde no papīra. Iesaku neņemt visus uzreiz ārā no ledusskapja, bet gan pa 2-3. Jo no siltajām rokām un istabas temperatūras groziņu plānā šokolāde var sāk deformēties. Bet tikko no ledusskapja izņemtajiem papīrs vieglāk atdalās. 

{smallpic:6}

Pildijums- pēc sirds patikas. Man šoreiz bija pildīts ar putukrējumu kam pievienots želantīns. Rotāts ar šokolādes stīdziņām un melleni.

Lai izdodas!

 

Ieva Ādamsone

02. Dec 2009, 16:29

Nu te jau jūtamas konditora iemaņas,super!😉

01. Dec 2009, 15:34

ka13

Tas ir vieglāk nekā var iedomāties. Laiks gan vajadzīgs diezgan daudz.

01. Dec 2009, 14:33

Paldies par ideju!!!
😀😀😀

01. Dec 2009, 12:03

Priecājos, ka daudziem noderēs. Lai jums visām veicas!!!!

01. Dec 2009, 11:28

Jā, ir Laimas veikalos un tirgū ,Maxima (neieejot pašā partikas veikalā) ir stendi kur pārdod cepumus, konfektes, vafeles un tur arī mēdz būt.

01. Dec 2009, 11:23

es šādus šokolādes klučus pērku rīgas maizes paviljonā,tur ir gan melnā gan baltā šokolāde😀

rita123 rita123 01. Dec 2009, 11:18

Ļoti jauki pārsteigumi!

01. Dec 2009, 11:07

loti skaisti un kardinosi.

01. Dec 2009, 11:06

Ņamm,ņamm-skaisti😀

01. Dec 2009, 10:38

visu šo esmu taisījusi,vienīgi nezināju kā taisa rožu lapiņas😀super izskatās😀paldies.