Kā ar minimāliem līdzekļiem uzlabot savu veselību?

Kā ar minimāliem līdzekļiem uzlabot savu veselību?

24. Apr 2012, 23:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Man ir tikai 20 gadi, bet pašreizējā situācija Latvijā man neļauj pienācīgi rūpēties par savu veselību.Ko darīt lietas labā?" jautā māmiņa. Atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna.


Jautājums:

Man ir tikai 20 gadi, bet pašreizējā situācija Latvijā man neļauj pienācīgi rūpēties par savu veselību, jo es studēju, meklēju darbu, kas ir ļoti neveiksmīgi, bet ne par to es vēlos runāt.

Ienākumi man ir tiešām nelieli, tāpēc nākas ietaupīt pat uz pirmās nepieciešamības precēm. Man tas, protams, šķiet apkaunojoši, bet nevaru atļauties doties pie ārsta. Vietā, no kuras nāku, ārsti ir ļoti neprofesionāli, mana ģimene jau ir cietusi to neuzmanības dēļ un es viņiem gluži vienkārši neuzticos. Zāles, vitamīnus nevaru atļauties.

Pati it kā zinu, kāpēc man ir attiecīgā problēma, taču vēlētos pakonsultēties ar profesionāli. Jau desmito dienu man ir tumši brūni, teju melni, staipīgi izdalījumi. Mēnešreizēm vajadzēja sākties pagājušā mēneša beigās, taču nebija, bet tā kā mēģinu pabeigt otro kursu, daudz stresoju, kaut gan cenšos būt mierīga un līdzsvarota. Bet pēc apmēram divām nedēļām sākās šie dīvainie izdalījumi un tie paliek arvien vairāk.

Es arī ēdu ne pietiekami sabalansēti, parasti tikai sāta izjūtai, jo man nav ne laika, ne līdzekļu, lai nodrošinātu sev pienācīgu uzturu. Taču tā ir bijis vienmēr un šādas problēmas neradās. Ikdienā nelietoju kaitīgas vielas, taču, pēc nesenas mazās "depresijas", pirms kuras bija dažas histērijas un divas panikas lēkmes, sešas dienas pirms tam tiešām lietoju alkoholu un smēķēju. Vai tas varētu būt par iemeslu un vai es ar kādiem minimāliem līdzekļiem varētu savu veselību uzlabot?

 

 

Atbilde: 

Ir skaidrs, ka esat nedaudz satraukta par notiekošo un vēlaties rast atbildi visā šajā notikumu un pārdzīvojumu virpulī, kas negaidīti sagriezies ap Jūsu dzīvi.

Diemžēl no vēstules man neizdodas saprast, vai esat rīdziniece vai dzīvojat kādā citā Latvijas pilsētā, taču gribu Jūs iedrošināt noteikti apmeklēt ginekologu, lai rastu visprecīzāko skaidrojumu smērējošajiem izdalījumiem, kas Jūs nomoka pēdējās divas nedēļas. Protams, ka menstruālais cikls ir ļoti smalks Jūsu organisma mehānisms, kas viegli ietekmējams paaugstināta stresa apstākļos. Tāpēc, lai izslēgtu jebkādu citu iemeslu menstruālā cikla izmaiņām, rekomendēju Jums apmeklēt ginekologu, kam ir līgums ar Valsts norēķinu centru - tas būs minimāls materiāls ieguldījums Jūsu veselībā. Varu rekomendēt ļoti jauku savu kolēģi, kam līgums ar VNC Rīgā, – dr.Ašitoku 1.slimnīcas poliklīnikā.

 

Vizīti pie dr. Ievas Baidekalnas varat pieteikt pa tālruni 67201007

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!