Īpašie rīsi

Īpašie rīsi

01. Jun 2010, 18:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nepieciešams:

2 paciņas rīsi

konservētie zirnīši(man šoreiz optimas)

6 olas

piens/krējums

sojas mērce

sāls/pipari

cukurs

 

Pagatavošana:

Izvāra rīsus,liek uz 20 min atdzesēties.

Tikmēr sakuļ olas ar pustējkaroti sāls,3 tējkarotēm cukura,nedaudz sojas mērci piejauc(lai būtu maigi brūnā krāsā),pielej pienu nedaudz vai krējumu un piparus nedaudz. Krāsa omletei ir ,tā teikt, pabrūna-no tā nebaidieties!

Omleti cep uz pannas un visu laiku apmaisa,lai veidotos palieli gabaliņi.

Kad omlete uzcepta,tai pieber klāt rīsus un visu sajauc kopā,pēc garšas pievieno vēl nedaudz soju,sāli,piparus.

 

 

 

Šādu sajaukumu cep apmēram 5 min,eļļu daudz nevajag,citādi būš diezgan taukaini.

Tad,kad rīsi ar omleti jau apcepti,tos izber bļodā un pieber zirnīšus klāt-var bērt daudz,var bērt maz-kā kuram garšo. Man garšo,ja zirnīšu ir daudz,jo viņi tādu interesantu un forsu garšu piešķir.

 

 

 

 

Un skaties kā pēc garšvielām ir-citiem šis ēdiens garšo ass,citiem maigāks,bet-garša mainīsies,kad šis ēdiens būš atdzisis.

Var ēst gan siltu,gan aukstu-abējādi garšo labi:)

 

 

Šis skaitās kaut kāds japāņu ēdiens,konkrēti nezinu,bet gardi ir nudien.

Mēs parasti ēdam bez majonēzēm/krējuma/zaļumiem/kečupa,jo nemaz neprasās klāt.

Un lai interesantāk būtu, ēdam ar irbulīšiem :D

 

Lai tev labi izdodās!:)

 

***

Iesūti arī Tu savas receptes, spiežot šeit!