INTERVIJA: Sieviete, kura saista ar vidi, ko rada ap sevi

INTERVIJA: Sieviete, kura saista ar vidi, ko rada ap sevi

16. May 2012, 15:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atšķirībā no ierastajiem žurnālistikas principiem, kad žurnālists izjautā intervējamo, dziedātāja Olga Rajecka kādas telefonsarunas laikā uzdeva jautājumu man – žurnālistei – vai es zinot, kādēļ vīrieši pamet sievietes? Kā mūsdienās īstai sievietei rūpēties par savu veselību un censties izskatīties skaistai arī 49 gadu vecumā, iztiekot bez botoksa injekcijām un plastikas operācijām? Olgai esot atbilde uz šiem diviem, tik svarīgajiem jautājumiem.

 


 

Ilgi nebija jāgaida, sazvanījāmies otro reizi un sarunājām tikties klātienē… Nē, fotogrāfu gan līdzi neņemiet. Šodien neesmu gatava fotografēties, bet brīvi runāt par dzīvi gan varam, todien teica dziedātāja.

 

Kā šobrīd klājas Olgai? Ar kādām sajūtām viņa dzīvo šobrīd? Un kur viņa smēlusies zināšanas par vīriešiem, to lasi turpinājumā…

 

 

Kā sevi uzturi formā? 

 

Sportoju, izvēloties gadalaikam atbilstošas aktivitātes. Ziemā, cik vien varu, slēpoju. Regulāri, vismaz divas reizes nedēļā, dodos uz baseinu peldēt.

 

Pavasarī ievēroju kādu diētu, bet pirms Lieldienām – gavēni, savukārt, vasarā braucu ar riteni, peldu un sauļojos.

 

Mans vērtīgākais atklājums ir pirms diviem gadiem Londonas lidostā iegādātā mangostāna sula „Xango”! Latvijā to nopirkt nevar, tādēļ pasūtu no Beļģijas. To iespējams iegādāties interneta mājas lapā www.myxango.de/olgarajecka. Ik dienu izdzeru 30 gramu (vienu pudeli nedēļā) un efekts ir acīm redzams! Daudzi domā, ka esmu veikusi plastikas operācijas, tomēr tā nav. Pateicoties šim dzērienam, mans miegs ir kļuvis kvalitatīvāks un nav jāievēro stingras diētas.

 

Vēl ikdienā lietoju „Glimpse” kosmētiku. Man ir 49 gadi, nav veiktas nekādas plastiskās operācijas, bet jūtos un izskatos labi!

 

Manuprāt, sievietes izskats un pašsajūta atkarīga no tā, kā sevi iedvesmojam.

 

Esi dzirdējusi skaudīgas piezīmes par savu izskatu? 

 

Par saviem botoksiem un botulīniem esmu lasījusi medijos, kas par to raksta. Par to visu man nāk smiekli, bet neņemu galvā. Pazīstu sevi. Man tas viss nav vajadzīgs, tāpat cenšos izskatīties skaisti. Mans noslēpums ir tas, ka pati sevi mīlu. Un tie nav tikai tukši vārdi.

 

Kādas, tavuprāt, ir latviešu sievietes? 

 

Fenomenālas! Latvijā sievietes ir ļoti skaistas, izdarīgas un veselīgas, tādas, kuras var izdarīt visu – prot izkrāsot un iekārtot māju, izaudzēt puķes, izaudzināt bērnus, māk pagatavot ēst.  

 

Ir arī modernas sievietes un vīrieši, kuriem tādas patīk. Sievietes, kuras dzer modernos vīnus un ir modernas, jo neprot gatavot ēst un ietur maltītes tikai kafejnīcās. Ar to arī viss sākas. Vīrietis varbūt viņā saskatījis kaut ko pievilcīgu, bet tad, kad sākas kopdzīve un sadzīve, viņš vēlas ko vairāk. Vīrietis grib pārnākt mājās un izjust māju sajūtu.

 

 

Kā radīt šo māju sajūtu?

 

Domāju, ka sievietei ir jābūt kā īstai sievietei jau pamostoties! Mājās nedrīkst staigāt noplukušās drēbēs un nevīžīgā izskatā. Taču tikai pucēties un nedarīt neko citu arī nedrīkst – tas arī ir muļķīgi! Īstai sievietei jāatrod balanss starp abām jomām – savu iekšējo un ārējo skaistumu, kā arī mājas sajūtu, ko viņa savā dzīvesvietā rada.

 

Kā tev pašai to izdodas ievērot? 

 

Ļoti mīlu cilvēku, ar kuru esmu kopā. Viņa dēļ cenšos būt skaista un laba, cenšos pateikt daudz mīļvārdiņu.

 

Arī sievietei savam mīļotajam jāizsaka komplimentus un jāpaslavē par labu darbu, ko viņš izdarījis, ne tikai jāaizrāda par to, ko viņš nav izdarījis!  

 

Vēl gādāju par to, lai mājās vienmēr smaržotu pēc ēdiena. Ļoti rūpējos par savām vajadzībām, bet tai pat laikā mēģinu ievērot balansu starp savām un vīrieša vēlmēm.  Jā, ir bijis tā, ka sēžu un skatos futbolu līdzās savam mīļotajam, kaut arī tas man īpaši neinteresē. Reizēm ir jāpiekāpjas.

 

Tad jau iznāk, ka pielāgojies savam vīrietim?

 

Arī vīrietis man pielāgojas! Viņš nāk līdzi uz filmu vai teātri, kas viņu varbūt nemaz neinteresē. Viņš man to neizrāda, bet nāk līdzi.

 

Tomēr svarīgi, lai sieviete nebūtu arī pārāk pakļāvīga! Vīrietis sievieti ir iemīlējis tādu, kāda viņa ir, tādēļ nedrīkst pazaudēt savu individualitāti. Šāda sieviete viņam vairs nebūs vajadzīga. Pēc šāda principa veidoju arī savas attiecības. Esmu es pati, tomēr ieklausos arī sava mīļotā vēlmēs.

 

Medijos daudz apspriesta tava un tava mīļotā cilvēka vecuma starpība. Ko tu domā par gadu skaita atšķirību un mīlestību? 

 

Tas ir sabiedrībā iesakņojies stereotips. Patiesībā vecuma starpībai nav nekādas nozīmes! Kāpēc tad, kad aizbraucu uz Itāliju, man neviens neprasa, cik man ir gadu? Neviens! Tas notiek tikai pie mums.

 

Uzskatu, ka mīlestībai un attiecībām vispār nav gadu robežas, nav gadu! Tas nekad tā nav bijis.

 

Vīrieti nevar izvēlēties kā tādu grāmatu no grāmatu plaukta. Tā nenotiek! Dzīvē cilvēki satiekas un viss notiek… Kaut arī pasē rakstīts citādi, sirdī jūtos kā 28 vai 29 gadu vecumā.

 

Tev pašai ir meita. Kā viņa pieņēmusi tavas attiecības? 

 

Mēs visi sadzīvojam ļoti labi. Katram ir savas ikdienas lietas, kas jādara, un tas nemaz netraucē.

 

Kādas cerības liec uz savu meitu? 

 

Visu, ko varēju, viņai esmu mācījusi jau kopš bērnības. Esmu atbalstījusi viņu arī tīņu gados, ļāvu izpausties, kā viņa pati vēlējās. Ja Marija staigāja melnās drēbēs, tad to atļāvu, jo zināju, ka tas pāries. Ja viņa gribēja spēlēt bungas un pina bizītes, ļāvu, lai viņa to dara. Visi šie periodi pāriet.

 

Esmu meitu vienmēr atbalstījusi un tagad viņa pie manis nāk pēc padoma. Jūtu, ka meita nekaunās no manis. Kad vēlamies, ejam kopā uz kino vai kādu saviesīgu pasākumu. Vai tagad lieku kādas cerības uz meitu? Nē, galvenais, lai viņa dzīvo savu dzīvi, lai spēj izvirzīt savus sapņus un pēc tiem arī tiekties. Cik varēšu, viņu vienmēr atbalstīšu.

 

 

Ko, pēc tavām domām, nozīmē sevis cienīšana? 

 

Nedarīt sev pāri, lutināt un mīlēt sevi. Ja ir slikts garastāvoklis, aizej un nopērc sev kaut ko! Ja nav naudas, atrodi ko tādu, kur tā vajadzīga mazāk. Izlasi grāmatu!

 

Ja ir nesaskaņas ar vīru, pārdomā, kas ir to cēlonis.

 

Sievietes pieļauj ļoti daudz kļūdu. Viņas grib, lai attiecībās viss notiktu uzreiz. Tikko tās sākušās, viņas jau vēlas gredzenu pirkstā. Tā nav pareizi, vajag pagaidīt, lai vīrietis tevi aplido, lai taču aizsprauž tās rozes aiz mašīnas loga tīrītāja! To jāļauj, citādi vīrietis nobīstas no pienākumiem, kas viņam uzreiz tiek uzlikti.

 

Bet kādēļ sievietes vēlas visu uzreiz?  

 

Varbūt tāpēc, sieviete neizglītojas, nestrādā un visu dienu to vien dara, kā gaida pārnākam mājās vīru!

 

Svarīgi, lai sieviete apzinātos savu vērtību. Vispirms viņai ir jābūt interesantai sev pašai.

 

Viena no lielākajām kļūdām ir tā, ka daudzas izvēlas nestrādāt. Uzskatu, ka sievietei noteikti ir jāstrādā! Nav jau obligāti jākļūst par biznesmeni, bet kādu nodarbošanos vajag.

 

Kādai vēl jābūt sievietei, lai attiecības izdotos?  

 

Sievietei ir jābūt arī nedaudz nevarīgai. Viņa nevar būt kā tāds darba zirgs, kurš velk visu – arī tas vīriešiem nepatīk.

 

Ja sieviete ir visu varoša, vīrietis to jūt un nodomā – gan jau viņa ar visu tiks galā! Tieši tāpēc ir lietas, ko pašai nevajag darīt.

 

Manas draudzenes meita Annija reiz teica, ka vīriešiem patīk sievietes, kuras zina, ko viņas grib!

 

Ir jāsaka: „Es gribu kafiju un šo šokolādi!”, nevis uz jautājumu: „Ko tu vēlies?”, atbildēt: „Ai, es nezinu!”

 

Tas vīrieti apstulbina un viņš nezina, kā rīkoties, nesaprot, ko sieviete vispār vēlas.

 

Kāda tu pati esi kā sieviete? Vienmēr zini, ko vēlies?

 

Esmu ļoti prasīga gan pret citiem, gan sevi. Reiz man kāds teica, ka esmu tāda, sieviete, kura ap sevi rada vidi, tādu atmosfēru, kurā vīrietis iemīlas. Iemīlas ne tik daudz manī pašā, bet tajā, ko ap sevi veidoju...

 

Un, jā, es vienmēr zinu, ko vēlos! Ja gribu kaut kur aizceļot, tad to daru, ja kaut ko vēlos, zinu, ka to dabūšu.

 

Ko sagaidi no šīs vasaras?

 

Gaidu šīs vasaras mēģinājumus. Jāgatavojas 1.septembra lielajam koncertam ar Liepājas simfonisko orķestri Dzintaru koncertzālē un „Turaidas Rozei”, bet Varis Vētra man ir sarakstījis daudz jaunu dziesmu...

Vēl no šīs vasaras sagaidu labu ražu – to, lai dārzā zied puķes, lai nogatavojas tomāti un kabači. Trīs jau ir, bet būs vēl! Vēlos, lai viss ir forši un, lai cilvēki būtu priecīgāki!

 

 

 

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

 

 

 

Kādas pārdomas tevī raisa šī saruna?

princesemince princesemince 26. Jul 2011, 10:14

kā man teica kāda draudzene, kurai nu ir sanācis iepazīties ar Olgu: "Kaut katrai 20gadniecei būtu puse no tās enerģijas un dzīvotprieka!" 😀 no viņas var mācīties sievietes mūžīgās jaunības noslēpumu 😉