Rodrigo ir grūti noturēt pie galda , lai paēd, tāpēc man ir jādomā , lai ēdiens ir saistošs un interesanti noformēts:)
Cīsiņi
375gr. kubiņos sagrieztas vistas krūtiņas bez jauliem
1vidēja lieluma nomizots sasmalcināts sīpols
1ēdamk. vistas buljona kubiciņa izšķīdināts
1 ēdamk. sasmalcināta pētersiļa
1 ēdamk. vāroša ūdens
1liels nomizots un sarīvēts ābols
2 ēdamkar. svaigas rīvmaizes sāls un svaigi melnie pipari
milti apviļāšanai
augu eļļa cepšanai
Kartupeļu biezputrai
500gr. nomizotu , gabaliņos sagrieztu kartupeļu
2 ēdamk. piena
30 gr. sviesta
sāls un baltie pipari
Dekorēšanai
Sasmalcināts Savojas kāposts
1 notīrīts salmiņos sagriezts burkāns
16 saldēti zirnīši
tomātu kečups
Vistas gaļu liek blenderī vai kombainā kopā ar sīpoliem, pētersiļiem , izšķidināto buljonu kubiciņu, , āboli un rīvmaizi. Dažas sekundes sasmalcina, tad pievieno garšvielas.
No iegūtās masas izveido 4 cīsiņus, katru aptuveni 12cm garu. Uz šķīva izber miltus un apvārta cīsiņus. Pannā uzkarsē eļļu , liek tajās cīsiņus un cep aptuveni 15 min. , laiku pa laikam apgriežot.
Kamēr cīsiņi cepas liek tvaicēties vai vārīties kartupeļus un 5 min pirms kartupeļi gatavi dekorējamos dārzeņus liek sautēties. Kartupeļus samaisa ar sviestu, pienu un garšvielām .
No kartupeļu biezputras ar saldējuma karoti veido četras bumbiņas, uz tām ar kečupu zīmē spirāles, lai veidotos gliemežnīca. Katru kartupeļa biezputra bumbiņu liek mugurā vienam cīsiņam. No tvaicētajiem dārzeņiem uztaisa acis , taustekņus,muti , bet no kāpostiem zāli pa kuru tie rāpo.
***
Iesūti savas gardākās receptes, iesūti ziņu šeit!
super-bet man laiakm nebūtu pacietība katru dienu taisīt šādus mākslas darbus,vēl jo vairak ka Alise sākusi mazāk ēst(vai nu karst vai arī vnk negrib)
Super!!!
Vienkārši brīnišķīgi!!!!😀😀😀
Dažas idejas paspeļos i-netā + savas receptes un eksperimenti un rezultāts ir gatavs! Šonedēļ man tāda radoša idejām . Nākošajā nedēļā iesūtīšu vēl kādu ideju tagad tik jāpamēģina, lai sanāk😃
Paldies es cenšos ...😀🌷