Dabas produktu izmantošana bērniņa vannošanā

Dabas produktu izmantošana bērniņa vannošanā

10. Jan 2012, 16:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš gan nezina, ar kādu rūpību jaunās māmiņas pievēršas mazuļa vannošanai! Arī es tāpat kā vairums māmiņu sākumā biju neziņā, ko un kā pievienot vanniņai, lai mazulim vannošanās sagādātu prieku, ādiņa kļūtu tīra un tiktu saudzēta!

 

Veikalu plaukti ir pilni ar dažādiem bērnu ādas kopšanas līdzekļiem, tomēr jau sākumā es biju apņēmības pilna ar tiem neaizrauties, dodot priekšroku dabiskām ārstnieciskām zālītēm, kas palīdzētu mazuļa ādu uzturēt tīru un tajā pašā laikā saudzētu.

 

Pastāstīšu, kādas dabas vielas bija mūsu ģimenes aptieciņā kosmētikas līdzekļu vietā!

 

Kumelītes un nātres- pašu laukos vāktas, sažāvētas un ar rūpību glabātas, lai mīkstinātu mazuļa ādiņu. Protams, nepievienojām to katrā vannošanās reizē, bet ik pēc pāris dienām gan! Kumelīšu vanna sākumā palīdzēja arī sadziedēt ātrāk nabiņu pēc dzemdībām.

 

Apiņa pumpuri- domājat, ka tos var izmantot tikai alus darīšanai? Nebūt nē! Kā pastāstīja mana vecmāmiņa apiņa pumpuriem, tāpat kā miltenei ir nomierinošas īpašības, kas lieti noderēja laikā, kad mazulītis mocījās ar kolikām. Esmu lasījusi, ka var pievienot apiņu pumpuriem klāt vēl visādas zālītes, bet mēs pieturējāmies tikai pie šīm.

 

Arī strutenes glabajās mūsu aptieciņā (atceros laiku, kad tās veikli palīdzēja man atbrīvoties no kārpām uz rokām), tomēr tfu,tfu,tfu, varējām tās neizmantot :) Bet ja kāds vēlas zināt, strutenes pievienojot vannai noder izsutumu ārstēšanai.

 

Karstajās vasaras dienās manam dēliņam ļoti pie sirds gāja piparmētru uzlējuma vanniņa, kad palīdzēja relaksēties un sniedza vēsuma sajūtu! Kurš gan nezina, cik patīkams ir auksts Mojito vasaras tveicē? Lūk, arī mazulis var baudīt piparmētru vannu!

 

Ceru, ka jums bija noderīga mana pieredze un arī paši esat padalījušies ar dabas līdzekļu pievienošanu vanniņai!

 

Blogu konkurss: Pastāsti, kādus dabas līdzekļus Tu pievieno vannai un laimē Linola dušas želeju!

 

 

02. Mar 2011, 14:28

Paldies par skaidrojumu citām zālītem, zināju vienīgi par kumelītēm