Ar ko barot savu mīluli: iesaka veterinārārste

Ar ko barot savu mīluli: iesaka veterinārārste

26. Apr 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāpat kā ar nepieciešamajām uzturvielām ir būtiski apgādāt savu organismu, tikpat svarīgi parūpēties arī par pilnvērtīgu, sabalansētu mājdzīvnieka uzturu! Veterinārārste Iveta Kļava no „Alfa Vet” veterinārās klīnikas stāsta, kādu barību izvēlēties savam mīlulim. 

Speciāliste pārliecināta, ka suņiem un kaķiem ir nepieciešama sabalansēta pārtika, tādēļ tā vietā, lai savu mīluli barotu ar produktiem, kurus uzturā lietojam pašas, būtu jāizvēlas profesionālā dzīvnieku barība.

„Ēdienam, ko lietojam uzturā, ir dažādas piedevas, piemēram, garšvielas, kuras mājdzīvniekiem nav nepieciešamas un pat nav ieteicamas. Ļoti bieži tās sakairina kuņģi, kā rezultātā rodas dažādas veselības problēmas.

Tāpat cilvēku pārtika, kuru dodam savam mīlulim, tikai piepilda kuņģi, bet neapgādā mājdzīvnieka organismu ar vajadzīgajiem vitamīniem un barības vielām, kas vajadzīgas visām viņa organisma šūnām.

Vēl ēdiens, ko uzturā lietojam pašas, mūsu mīlulim nav ieteicams, jo satur vielas, kas var izraisīt alerģijas un barības nepanesību.

Turpretī speciālā, mājdzīvniekiem paredzētā barība, ir vērtīga, jo satur visu, mūsu mīlulim nepieciešamo: gan mikroelementus, gan makroelementus, gan vitamīnus!

Tieši tādēļ savu mājdzīvnieku, gan kaķi, gan suni, ir jābaro ar profesionālo barību, turklāt to jāizvēlas, atbilstoši viņa vecumam! Tātad jāiegādājas barību, kas speciāli paredzēta kucēnam (vai kaķēnam), pieaugušam dzīvniekam vai senioram,” skaidro veterinārārste Iveta Kļava.

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

Kādu barību savam mīlulim izvēlaties jūs?

{fotoblog:4328}

{fotoblog:4408}

www.royalcanin.lv