Gatavojam ābolu brūkleņu kompotu pēc māmiņas Ilzes Lipskas receptes!
Vajag:
- ābolus, tādus saldākus
- brūklenes
- kanēļa standziņas
- citronu
- cukuru un ūdeni
Pagatavošana:
{pic:1}
Vispirms izvāram sīrupu - uz 1 litru ūdens 200-300gr cukurs.
{pic:2}
Tad ņemam ābolus.
{pic:3}
Brūklenes.
{pic:4}
Un arī kanēļa standziņas sadalam gabaliņos.
{pic:5}
Sagriežam citronu.
{pic:6}
Kārtojam burciņā- vispirms sagriežam ābolu.
{pic:7}
Tad uzberam brūklenes.
{pic:8}
Tad atkal ābolus, ieliekam arī kanēļa standziņu.
{pic:9}
Un beram brūklenes.
{pic:10}
Uzliekam citrona šķēlīti.
{pic:11}
Un piepildām pilnu burku ar āboliem.
{pic:12}
Liekam pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.
{pic:13}
Aizskrūvējam, apgāžam otrādi un noliekam, lai atdziest.
Vēlāk, kad atdzisis, nesam uz pagrabu un pārīti ieliekam ledusskapī, pēc pāris dienām jau varam noprovēt, es nevarēju nociesties, kā gribējās!
superīgi, njammīgi...😀
superīgs kompots😀
Nu dien gards izskatās!😀
superīgi, njammīgi...😀
superīgs kompots😀
Nu dien gards izskatās!😀