68,6% Māmiņu Kluba māmiņu bijušas strijas

68,6% Māmiņu Kluba māmiņu bijušas strijas

23. Apr 2012, 16:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēgusies Māmiņu Kluba un Maria aptauja par striju profilaksi un kosmētisko līdzekļu lietošanu. Kā parādīja aptauja, 68,6% māmiņu atzina, ka ir vai ir bijušas strijas, ar strijām nav saskārušies 31,4% respondenti.

 

Taujājot par to, uz kurām ķermeņa daļām bijušas strijas, visvairāk -39,4% respondentu atzīmēja, ka strijas bijušas uz krūtīm, 35,8% māmiņu strijas atklāja uz gurniem, 35%- uz vēdera, bet 30,7% - uz augšstilbiem. Tāpat bija māmiņas, kuras novēroja striju veidošanos ap nabu, muguras lejas daļā, uz rokām un kāju ikriem, kas saistīts ar strauju pieņemšanos svarā vai strauju svara zaudēšanu pēc dzemdībām.

 

Lai izvairītos no striju veidošanos, jāveic striju profilakse. 94,2% aptaujāto māmiņu atzina, ka ir to darījušas. Pasākumi, kas tika veikti, lai izvairītos no striju veidošanās, bija dažādi: 39,4% regulāri lietoja prestriju krēmus, 21,9% lietoja eļļiņu pret strijām, 35,8%lietoja gan eļļu, gan krēmu pret strijām, bet 1,5% aptaujāto lietoja aptiekā nopērkamo olīveļļu.

 

Jo agrāk uzsāktas rūpes par ādu, jo labāks rezultāts. To atzina arī 1/5 aptaujātās māmiņas, uzsākot lietot pretstriju līdzekļus līdz ko uzzināja, ka ir stāvoklī. Aptaujas rezultāti liecina, ka topošās māmiņas uzsāka pretstriju līdzekļu lietošanu vairāk pirmajā grūtniecības trimestrī.

 

Neskatoties uz to, ka tika darīts viss,lai izvairītos no strijām 39,4% māmiņu tomēr strijas uz ķermeņa atklāja, savukārt 33,6% uzskata, ka, pateicoties regulārai ādas kopšanai, striju nebija.

 

Interesanti ir rezultāti par noteiktu firmu līdzekļu lietošanu, lai cīnītos ar strijām. 17,5% atzina par labu esam Fisher firmas līdzekļus, Palmers firmas līdzekļus izvēlējās lietot 13,5% respondentu, 9,5% deva priekšroku Maria ādas kopšanas līdzekļiem. Tāpat bija māmiņas, kas lietoja aprikožu eļļu, šī sviestu vai vienkārši mitrinošus losjonus un krēmus,lai parūpētos par ādu.

 

Lai gan Maria krēms pret strijām ir salīdzinošs jauns Latvijas tirgū, 10,9% bija paspējušas jau lietot šo krēmu un atzina to par efektīvu līdzekli cīņā ar strijām.

 

Paldies visiem, kas piedalījās aptaujā! Dāvinām Maria Maternity pretstriju krēmu Alisei Ronbergai, kuras e-pasts sākas ar alice34@...!

 

Gaidīsim pēc balvas Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) līdz 30.jūlijam! Ja ir jautājumi par balvas saņemšanu, raksti uz kristine@maminuklubs.lv!

Krēms pret ādas strijām grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā


Maria Maternity – krēms pret ādas strijām grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā. Krēms pasargā pastiprināti noslogotu ādu no sausuma un kairinājuma. Krēma sastāvā esošie A un E vitamīni, provitamīns B5, rīcineļļa, saulespuķu sēklu eļļa, avokado un mandeļu eļļa, vīnogu kauliņu eļļa efektīvi novērš striju veidošanos, baro ādu, padara to īpaši elastīgu un tvirtu.

Esiet veselas un skaistas!

 

www.marialine.lv