Māmiņu Kluba māmiņas iesaka ārstēšanās paņēmienus

Māmiņu Kluba māmiņas iesaka ārstēšanās paņēmienus

26. Oct 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas gan var būt vērtīgāks kā citu māmiņu ieteikumi, kas pārbaudīti reālā personīgajā pieredzē? Protams, izvēloties jebkuru ārstēšanās paņēmienu, pirms tam noteikti jākonsultējas ar sava bērna ārstu vai pediatru, bet ir lietas, ko māmiņas var darīt jau profilaktiski. Ieskaties padomos un dalies savos arī tu!

Māmiņu ieteikumi cīņā ar saaukstēšanos:

Runner

Profilaksei - vēdinātas telpas, C vitamīns, regulāri lietot pietiekami daudz škidrumu, sporta aktivitātes, labs miegs. 
Pie pirmajiem simptomiem - palielinām C vitamīnu devu + zāļu tējas, medus, dzērvenes.
Tikai tad, ja saslimšana neatkāpjas, ķeramies pie preperātiem. 

Anija21

Lielisks līdzeklis cīņai ar saaukstēšanos, klepu vai iesnām ir priežu čiekuru sīrups! Dabīgs un ļoti, ļoti veselīgs! Esam pārbaudījuši un tiešām strādā!

Milestiba

Šovasar runāju ar sievieti, kas ir mācījusies ārzemēs par tēmu - lai ēdiens ir jūsu zāles, nevis zāles jūsu ēdiens un pat viņa atzina, ka cilvēki ļoti bieži uzsvaru liek tikai uz pārtiku un tās veselīgumu, ēšanas ieradumiem, jo laikam cilvēkiem vienkārši patīk ēst. Bet, ka daudz svarīgāk par to, ko mēs ēdam ir tas, kā mēs dzīvojam fiziski, cik aktīvs ir mūsu dzīves veids. Man šķiet, ka ar bērniem ir tāpat. Mūsu ģimenes pieredze ir, ka pirmais bērns ļoti slimoja - laringīti, bronhīti... Un mēs sākām viņu peldināt vasaras sezonā. Tik bieži cik vien varējām. Hidroterapija. Un arī bērnu ķirurgs man teica, ka peldēšana priekš bērna imunitātes ir pats labākais, kas ar viņu var notikt. Imunitātes un fiziskās attīstības stiprināšanai. Un viņš sāka slimot ievērojami mazāk!!! Tāpat darījām šovasar, ļoti daudz peldējām. Ar visiem trim bērniem. Arī ar zīdaini. Un rezultāts ir brīnišķīgs. Tad, kad mazākie mazliet apslima vasaras beigās, viņi pat atveseļojās daudz ātrāk, nekā pirms tam. Principā, līdz galam pat nesaslima.

Bet, protams, mēs lietojam gan medu, gan tējas, gan sildošās smēres, elpošanas inhalatorus, tīru ūdeni, atveseļošanās periodā augļus vairāk. Un arī priecīgu noskaņojumu vecākiem. Jo pat bērnu ārste slimnīcā vienreiz teica, ka slimnīcā neārstē bērnus, bet viņiem tikai palīdz. Viss atkarīgs no mammas, kā viņa uztver situāciju. Kā viņa vada atveseļošanos, arī emocionāli. 
Bet pēdējais mans atklājums atveseļošanās procesā ir Plūškoka sīrups.

Saite:http://vissveselibai.lv/lv/?route=product/product&product_id=44515&currency=EUR, kas ir dabā sastopamais viens no spēcīgākajiem līdzekļiem, kas palīdz atveseļoties. Visas reizes, kad to lietoju bērniem, šķiet viss notika daudz mierīgāk, bez lieliem sarežģījumiem.

rimcimcim

Mums lielumlielais palīgs ir tīrs C vitamins paciņā, ko dzeram ikreiz, kad parādās kādi saaukstēšanās simptomi. Klepum- priešu čiekuru sīrups, liepziedu tēja. Iesnām- ķiploks, ja stiprākas iesnas, tad Olynth vai Virogēls.:)

Rutaza

Smērēju krūtis un pēdiņas ar terpentīna ziedi, vilnas zeķes virsū. Silts piens vai tēja ar medu. Profilaksei svaigs gaiss, Latvijas ogas.

Meldrucis

Pie pirmajām aizsmakuma, klepus un sāpoša kakla pazīmēm uzreiz ķeros klāt pie priežu čiekuru sīrupa. Ja ir jau nedaudz ielaists, tad ļoti labi palīdz izgrebtā rutkā ieliets medus (rutkā noturēts vismaz diennakti). Sāpošu kaklu gadījumā vāram siltas tējas, visādas, ka tik siltas, pieliekam nedaudz klāt medu, ingveru, citronu vai cidoniju sīrupu. Ja tautas medicīna nepalīdz, tad sākam lietot faringospreju. Ja parādās iesnas, pēc iespējas ātrāk sākt deguna skalošanu ar sālsūdeni (bērnam), pati sev izmantoju, pie pirmajiem iesnu vēstnešiem, veco, labo 'Zvaigznīti'. Temperatūrai- daudz šķidruma- īpaši aveņu un upeņu tējas.

mamma27

Kā reiz šodien savācu savu lielo čali no skolas,jo sākās traks klepus,kuru protams papildina iesnas. Efektīva ir Ugunspuķu tēja,kas pamatīgi izkarsē un pāris dienās aizdzen gan drudzi,gan temperatūru(gan lieliem ,gan mazākiem). Tātad nr.1 šķidrums. Daudz zāļu tējas un der arī ūdens. Tējām klāt ir medus. Nr.2.Tad kāju karsēšana sāls un sinepju pulvera ūdenī ,pēc tam kāda smēre kājām m+ vilnas zeķes un silta sega. nr. 3 miers- vairāk ļaut pavārtīties un likt pavārtīties pa gultu, mierīgi paspēlēties, nesaskrieties un galvenais pēc iespējas mazāk laika pavadīt pie tv un datora ekrāniem.

Ja ar to visu ir par maz,tad ķeramies pie Pertusīna (no Krievijas,tāds kā manā bērnībā) klepum, Vibrocila iesnām, Faringosprej kaklam.šis komplekts ātri noliek atpakaļ uz kājām.

sandux

Tikko sākām bērnudārzu, bet esam tur bijuši labi, ja nedēļu - visu laiku mazulis slims! Rūdāmies, katru dienu staigājot ārā, dzerot vitamīnus. Ārstējamies - tā kā ir alerģijas, kas veido astmu - tad diezgan nopietni ar inhalatoriem.

tereeza

Kopš mazais uzsācis bērnudārza gaitas, saaukstēšanās pie mums ierodas gandrīz reizi mēnesī. Cenšamies būt daudz svaigā gaisā un vēdinām istabas. Cenšamies dzert daudz šķidruma - tējiņas ar medu, citronu-ingvera ūdentiņš, pašu spiestās sulas. Tad, kad saausktēšanās ir klāt ik rītu un vakaru mazajam muguriņu sasmērēju ar hustagil balzāmiņu (arī pēdiņas), deguntiņu skalojam ar humer, vakaros sildām kājiņas un ja gadās noķert klepu, taisām inhalācijas no dažādām pašu lasītām tējiņām un lietojam FaringoSpray. Ikdienā dodu Vivasol imunitātes stiprināšanai. Parasti klepus pāriet pēc trim dienām. Iesnas parasti ilgst no septiņām līdz 14 dienām. Galvenais rudenī mazo netuntuļot. Visiem stirpu veselību!

lauvinja

Profilaksei basas kājas pa māju, baseins, netuntuļot laukā ejot. Aukstākam laikam iestājoties - tēja ar medu.Tiklīdz jūtu, ka vīruss pa māju klejo - dižegles eļļeas pilieni pa stūriem vai vismaz tējaskoka eļļa. Pie pirmajām saaukstēšanās pazīmēm (kamēr nav paaugstināta t!!!), vakarā pirms gulētiešanas izmērcēt kājas maksimāli karstā sāls ūdenī, ieziest ar sildošu smēri (man vislabāk tīk ziede Egle, kas nopērkama tirdziņos, bet der arī aptiekās iegādājamās) un vilnas zeķes. Ar ziedi var ieziest arī krūškurvi.Ar klepu jāskatās, ja sauss, tad der inhalācijas no kumelītēm (kaut virs katla), bet uzmanīgi, lai nav par karstu. Ja klepus negrib atkāpties, t nav, tad daru sekojoši, izvāra kartupeļus ar visu mizu, pārgriež uz pusēm un padzesē tik tālu, lai uzliekot uz rokas nerastos apdegums, bet būtu gana silts - bērna muguru ieziež ar medu, uz tā klāj pārtikas plāvi (lai visa pasaule nenosmērējas) pārklāj virtuves dvielietīti un liek pārgrieztos kartupeļus. Sasedz ar segu un tur kamēr kartupeļi padzisuši. Efektu dod jau pēc pāris reizēm.Kas svarīgi - pie saslimšanām - daudz dot dzert - tēju, ūdeni, sulas - vismaz pāris litru dienā, lai skalo visu nelabo ārā!

nosiguldas

Mūs mājā ir parādījies labs jaunums Silvanola iesnu plāksterīši. Tos tagad līmēju uz pidžammas tikko parādās pirmās aizdomas par iesnām. Pavasarī savāriju Priežu pumpuru sīrumu un priežu pumpuru uzlējumu ar kuru ierīvējam nosalušas kājas un krūtiņas. Pret klepu labi noder melnais ruts kurā izdobj caurumu un ieliek karoti medus. Vēl mūsu mājā uz šo sezonu vienmēr ir faringospreijs un A vitamīns eļļā, kuru smērējam deguntiņā.

Ilvija82

Sveika! Mums mājās parādījies medus, ingvera un citrona maisījums, cidoniju sīrups, priežu čiekuru sīrups un medus. Lietojam visu katru dienu, negribam laist slimību sev klāt! Deguntiņam - Hummer. Kaklam - Faringospray. Sausam klepum - Prospan. 
Kad man sāp kakls skaloju ar sālsūdeni. Pie smaga klepus līdzēja piparu plāksteris.
Pēc veikala, dārziņa un visa cita cītīgi mazgājam rokas!

puresilver

Par laimi mana ģimene slimo reti. Bet pie pirmajiem slimības simptomiem lietojam oscillococcinum. Ja iesnas, tad skalojam degunu ar sāls šķidrumu - uz vienu glāzi silta ūdens viena karote sāls. Tad lietojam arī vairāk šķidruma, pārsvarā siltu tēju, vislabāk kumelīšu, jo tai piemīt antibakteriāla iedarbība.

kerstyna

Nu - mana tehnoloģija ja nu kāds ir saaukstojies - ātri, intensīvi. Citrons, medus, ingvers, šķidrums un simptomātiskā terapija - iesnām, klepum, kaklam. Sūkājamās končas kaklam. 
Jaunietim arī iesnainam ļauju pērties pa vannu, viņam tas ļoti palīdz. 
Mans ideālais līdzeklis priekš sevis ir Febrisan - 3 pulverīši un viss kārtībā.
Bet vispirms jau profilakse - rūdīšanās, netuntulēšanās, roku mazgāšana.

Kēnigsvalde_Jukāme

Viennozīmīgi svaigs gaiss un roku mazgāšana pēc iespējas biežāk! Silta aveņu tēja ar medu. Upeņu dzēriens apvienots ar Rīgas melno balzamu.
Cīņā ar iesnām lielisks palīgs ir sālsūdens inhalācijas,kā arī izsmidzināmais ūdens degunam.Sinunorm balzāms.

mamma88

Mūsu ģimenē galvenais ir pamanīt slimību jau pašā sākuma jeb noķert to aiz astes! Tas ir ļoti būtiski, lai nebūtu situācija, kad varēja iztikt bez antibiotikām, bet nākas tās dzert, jo viss ir aizgājis ļoti tālu. 
Arī ķiploku krelles esmu izmantojusi. Nezinu cik daudz līdz, bet varbūt atbaida kādu bacili.

Vai arī tev ir kāds ieteikums cīņā ar saaukstēšanos? Dalies tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs