Kā pareizi norūdīt bērnu?

Kā pareizi norūdīt bērnu?

09. Mar 2013, 12:54 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Vecākais dēls bieži slimo un daudz esmu lasījusi, ka ne tikai sabalancēts uzturs un vitamīni palīdz imūnsistēmas stiprināšanai, bet ari rūdīšanās.

Tad man ir jautājums, kā pareizi rūdīties? Ar ko sākt , kādi ir māmiņu ieteikumi? Es reāli vēlos izmēģināt, bet man trūkst pieredzes un negribētos, ko nepareizi sadarīt. Mammas varētu minēt realus piemērus, lai man rastos saprašana. Es saprotu, ka ar aukstu ūdeni nevajag apliet :D

Laikam jau tad tomēr esmu bērnu neapzināti rūdījusi. Dzīvojam pilsētā, bet privātmājā. Līdz ar to vasarā noteikti skraida plikām kājām un tuntelēt vienkārši Rodrigo nevar! Viņš ir ļoti aktīvs bērns līdz ar to uzreiz būs slapja mugura.
Jā skandināvijas valstīs bērnus savādāk ģērbj. Zinu , ka tur ir uzskats nav slikti laika apstākļi ir neatbilstošs apģērbs. Diemžēl ne visi vecāki tomēr var atļauties labos kombinzonus ar kuriem var vārtīties pa sniegu un lietu. Mēs varam. Savukārt laukā sliktos laika apstākļos pie mums neved. Tad arī vēl tas, ka ne visas audzinātājas skatās , ko mazie velk mugurā. Protams, ja būtu atbilstošas drēbes iespējams mazāk problēmu. Esmu dzirdējusi , ka Dānījā ar ūdens šļauku b/d pēc pastaigas visus nomazgā🤣
Peld vasarā zem ūdens virs ūdens peld. Laikam tomēr būs jādomā , ka adeniidi vai psiholoģiskais pie vainas!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Mar 2013, 09:55

rūdīšanu labāk sākt v asarā - pēc iespējas vairāk un ilgāk laist mazo ar basām kājām, taisīt kontrastus - karstas jūras smiltiņas, vēss ūdentiņš. Bērnu netuntulēt, bet tie'šam ģērbt laikam atbilstoši. Labāk plānāk nekā biezāk.
Uzturēt optimālu istabas temperatūru naktīs - ne karstu, bet drīzāk vēsu.
Daudz peldēties, baseini vai vasarā ūdenstilpnēs.
Man ir 2 bērni - viens izteikts Rīgas bērns, pirmos 5 gadus pavadījis pilsētā, otrs - "lauku" bērns, kurš vasarā šķiet vispār kurpes nevilka no 1 gada vecuma , peldētājs liels, viņam pat 4 gadu vecumā patīk kontrastdušas un mazgāties ar vēsu ūdeni.
Varu salīdzināt, kā "pilsētas" bērns tomēr slimo ar ARS un klepiem, bet mazais "lauķīts" vispār bez iesnām un klepiem.
To visu panākusi ir rūdīšanās - jo rūdītāks, netuntulētāks bērns, jo labāka imunitāte ziemā

princesemince princesemince 10. Mar 2013, 08:20 dadzisradzis

Esmu dzirdējusi, ka Skandināvijas valstīs bērnudārzos esot ļoti laba sistēma, ka bērni ļooooti daudz un tiešām jebkādos apstākļos tiek vesti laukā. Tāpat dažos esot, ka tie tiek guldināti diendusu laukā! Mans viedoklis ir, ja mūsējie tiktu vairāk vesti laukā, arī tās saslimšanas ar ARS (kas pēc būtības nav nekas traks, taču vecākiem vajadzētu paturēt mājās, kamēr LV iedod no rīta Nurofēnu, Stodal un uz priekšu!) būtu visai retas, nerunājot par nopietnākām saslimšanām.
Patiesībā mana metode bērna audzināšanā ir identiska Tavējai, tikai bērnudārzā neiet tik daudz laukā ziemas periodā, līdz ar ko arī tie krekšķi pielavās. Un šeit nu saduras tas, ka, lai kā it kā bērns būtu rūdīts, bērnudārzs ir jocīga vieta, kur tas viss nespēlē lomu. Tā nu nonācu pie tā, ka bērni slimo uz emociju rēķina, jo tā arī ir - ģimenēs, kur vecāki ir harmoniski, kā arī bērniem temperaments tāds līdzsvarotāks, bērni bērnudārzu apmeklē praktiski bez pārtraukuma visu gadu.

princesemince princesemince 09. Mar 2013, 17:04 ambera_2012

Mūsu homeopāte īstenībā bērnam nemaz tā nenoliedz klepus ārstēšanu ar dabīgajiem klepus sīrupiem, vien piesaka, lai skatās krāsvielu un saldinātāju klātbūtni. Homeopātiju dod tad, kad tiešām ir tāds klepus, ko tradicionālais ārsts sliektos ārstēt ar antibiotikām, taču tāds manējam nav. Tāpat homeopāte iesaka tējas, līdz ar ko viņa ir tāda baigi elastīgā un daudzpusīgā.
Par imūnsistēmas stāvokli jau laikam visprecīzāk pateiks imunologs. Varbūt šāds apmeklējums vairāk varētu pateikt, vai bērnam tiešām pazemināta imunitāte, vai arī viņš normāli reaģē uz apkārtējo pasauli, un imunitātei viss kārtībā.

Ko tur smīnēt par Homopātu? Cik tad ar zālēm klepus sīrupiem un antibiotikām var ārstēt to bērnu. Tas jau noteikti grauj imunsistēmu. Es jau katru reizi kā dēlam parādās salimšanas pazīmes un Dr, izraksta klepus sīrupu bezspēcība nolaižās rokas😥😤 Cik tad var ja 3 pudeles ar klepus sirupu izdzertas un nekādas jēgas???😤 Tāpēc es uzklausu visus ieteikumus un esmu atvērtam jebkādai idejai, lai dēlam nav jāslimo. Mums mazais brālītis mājās un par to es arī satraucos var ar saslimt no lielā brāla!

Pie homopāta neesam bijuši , bet tagad esam pie dakteres bjuši , kas ar zāļu tējām ārstē. Mums jādzer katru dienu 500ml zāļu tēja, tik tas ir ilgstošs process līdz būs rezultāti. Sliktāk jau noteikti nebūs. Tad arī Ģimenes Dr. raksta homopātiksas zāles bieži. Tas laikam jau nav tas!

princesemince princesemince 09. Mar 2013, 16:16 ambera_2012

Zinu, ka virkne mammu nosmīnēs, kad atkal to ieteikšu, bet vai pie homeopāta esat bijuši?

princesemince princesemince 09. Mar 2013, 16:15 ambera_2012

Manējam, piemēram, lai arī bērnudārzā it kā patīk, esot garlaicīgi. Viņš tāds dabas bērns un telpās nosēdēt nespēj. Tā nu attiecīgi nedēļu, divas ziemā paiet bērnudārzā un tad pāris nedēļas pa mājām klepo, taču klepus tāds, ko pat ar zālēm īsti neārstē. Un šajā laikā attiecīgi daudz uzturamies laukā, cik nu man ir pacietība. Tā nu es smejos (un patiesībā vienlaikus arī raudu), ka manējais ziemās klepos laikam vēl ilgi, jo sienas spiež uz viņu un tikai loģiski, ka šajā laikā mazāk iet laukā.

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 09. Mar 2013, 16:14

Vasarā dēlam izgriezīs adenoīdus cerēsim, ka slimosim mazāk. Tagad šī problēma mums pastāv līdz ar to arī runāšana pasliktināta uz to brīdi, kad degunā ir tūska. Praktiski visu laiku ir iekaisis deguns . Alerģijas nav, bet mokamies pamatīgi. Nespējam uzlabot imūnsstēmu, jo kā izveseļojamies paiet 2-3 nedēlas un iesnas klāt degunā tūska un lēnam klepus pielīp. Elpojam ventolīnu ar aparātu , kas iet uz elektrību un uz tvaikiem.

Paldies , ar plikām kājām staigā bieži pa vasaru. Vienīgi tagad pa māju gan nelaižu bez čībām, jo grīdas aukstas brr. Man pašai nepatīk pat apsēsties uz grīdas uzreiz dibens salsts😈 Pirti gan neapmeklējam.
Es piekrītu, ka slimošana ir arī no psiholoģiskiem iemesliem. Tik kas tieši pasliktina veselību neesmu vēl piefiksējusi. Iespējams pagājušajā gadā b/d gaitu uzsākšana. Šogad brālīša piedzimšana? Kaut gan par otru mazticami, jo slimoja jau iepriekš 😉

princesemince princesemince 09. Mar 2013, 15:01

Lai arī manējais vasarā staigā basām kājām, ziemā pēc pirts iet arī laukā, tāpat slimo pietiekami bieži. Nu labi, nedaru tā, ka taisu katru vakaru kontrastdušas vai vēl ko, bet no malas cilvēki saka, ka tas, kā viņš dzīvo un darbojas, esot rūdīšanās.
Es jau principā uzskatu, ka bērns (arī pieaugušais) slimo tieši emocionālo cēloņu dēļ. Jo vairāk lasu Siņeļņikovu, jo vairāk tam ticu.

Dace Dace 09. Mar 2013, 13:17

Vasarā plikām kājām laidu skriet pa smiltīm,pa zāli,pa ūdeni.Par cik vasarā dzīvojam lauku mājā,tad basām kājām skraidelēja augas dienas.No zemes var daudz imunitātes iegūt.