Kā ārstēt enurēzi mājas apstākļos pieaugušajiem?

Kā ārstēt enurēzi mājas apstākļos pieaugušajiem?

18. Mar 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Enurēzi pamatā ārstē mājās. Bet ir vērts atcerēties, ka efektīvai un ātrai ārstēšanai nepietiek ar vieniem medikamentiem vien. Lai cīnītos ar enurēzi, nepieciešama kompleksā pieeja.

Miers un spēja valdīt pār sevi

Nakts enurēze visbiežāk ir nervu sistēmas traucējumu rezultāts. To veicina stress, izbīlis, emocionālie pārdzīvojumi. Tāpēc visiem, kam ir nakts enurēze, būtu jāizvairās no stresa situācijām. Jāsaglabā dvēselisks miers un līdzsvars.

Dariet to, kas patīk, lasiet interesantas grāmatas. Daži speciālisti iesaka mākslas terapiju un meditāciju. Uzturā jālieto arī nomierinošu zālīšu tējas - melisa un piparmētra.

Rīta rosmei ir spēks!

Svarīgi enurēzes ārstēšanā ir sistemātiski arī vingrot, pie tam, vajadzīga ir fiziskie vingrinājumi un arī speciālā vingrošana. Eksistē daudz variantu: no rīta vingrošanas līdz specializētajiem kompleksiem.

  • sievietēm derēs Kēgela vingrinājumi, vīriešiem kājstarpes muskuļu trenēšana

Sasprindziniet muskuļus, kas apturēs urinēšanu, aizturiet to uz 5 sekundēm. 10 sekundes atpūta, pēc tam nākamais piegājiens. Tā vajadzētu darīt kādas 3-4 reizes. Nākošais posms - noturēt 10 sekundes, un atkal 3-4 reizes. Pēc tam jau - 30 sekundes un 2 reizes. Vingrinājumus vajadzētu veikt 2 reizes dienā. Kēgela vingrinājumi var palīdzēt ātri atbrīvoties no enurēzes.

Vīriešiem tieši tāpat arī vajadzētu sasprindzināt kājstarpes muskuļus 3-4x vienā piegājienā. Un to var darīt katru reizi, kad iet uz tualeti. Ar katru reizi jāpagarina sasprindzināšanas laiks. Pēc mēneša rezultāts ir jau acīmredzams.

Ir arī daudzi ārsti, kas iesaka pievērsties jogai, ušu.

Medikamenti

Neskatoties uz vairumu netradicionālo ārstēšanas metožu, enurēzes gadījumā nevajag atteikties arī no medikamentiem. Atkarībā no tā, kas ir par iemeslu nakts nesaturēšanai, var tikt nozīmēti dažādi preparāti. Pirms ķerties pie jebkuru medikamentu lietošanas, vajadzētu konsultēties ar ārstējošo ārstu.

Ieklausies dabā

Tautas līdzekļi gan bērniem, gan pieaugušajiem ir vieni no efektīvākajiem. Zālīšu novārījumi, tējas un uzlējumi, nesagādā nekādu grūtību to pagatavošanā. Populārākais ir ķiršu un melleņu novārījums. Ozolmizas novārījums.

Īpašu vietu tautas medicīnā ieņem arī medus. Tāpēc, ja neticat tautas līdzekļiem, karotīte medus pie rīta un vakara tējas tik un tā netraucēs.

Ievērojiet dienas režīmu..

Nakts nesaturēšanas ārstēšanā svarīgi ir ievērot pašdisciplīnu. Te noderēs stingra dienas kārtība. Jāēd un jāiet gulēt aptuveni vienos un tajos pašos laikos.

Īpaša uzmanība jāpievērš arī dzērienu lietošanai. Jākontrolē tas, kad un cik daudz tiek dzerts.

Pacentieties ierobežot šķidruma uzņemšanu pēc vakariņām. Diennakts devas 85% šķidruma jāuzņem līdz 15:00, pēc tam - līdz pat gulētiešanai vien atlikušie 15%.

Enurēzes ārstēšanā nevajadzētu atteikties no pastaigām svaigā gaisā.

Ideāli, ja var pastaigāties pa mežu, doties kalnos, paskriet gar jūru. Pie tam, pastaigu laiks pakāpeniski jāpagarina dienā par 5-10 minūtēm. Tas palīdzēs atjaunot nervu sistēmas balansu, stimulēs asinsriti organismā un uzlabos pašsajūtu.

Kompleksas pieejas gadījumā jau pēc 1-2 mēnešiem aizmirsīsiet, kas ir enurēze.

Māmiņu Klubs

20121202215000-45028.jpg 

DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!

  • DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!