10 lietas, ko pasākt kopā ar ģimeni Rīgā, nesamaksājot par to ne centa

10 lietas, ko pasākt kopā ar ģimeni Rīgā, nesamaksājot par to ne centa

08. Aug 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Galvaspilsētā katru dienu notiek neskaitāmi pasākumi. Jo sevišķi vasaras periodā, šķiet, to ir tik daudz, ka apmeklēt visus ir neiespējami. Gan dažādi pasākumi par maksu, gan arī bezmaksas iespējas.

Taču mēs, Māmiņu Klubs, esam apkopojuši dažādas aktivitātes, kuras vari apmeklēt kopā ar bērniem, nemaksājot ne centa, vienlaikus gūstot daudz prieka, noderīgas informācijas un lieliski pavadot laiku. Kas svarīgākais - šīs aktivitātes ir aktuālas gan vasarā, gan ziemā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums

Noteikti daudzas reizes esat braukuši mūsu Gaismas pilij garām, bet - vai esat kādreiz bijuši arī iekšā? Atliciniet laiku, lai kopā ar bērniem apmeklētu Latvijas lielāko bibliotēku. Pimkārt, šeit bērni varēs iepazīties ar dažādām grāmatām (Bērnu nodaļa šeit izveidota par īstu paradīzi grāmatu mīļotājiem), pašu acīm skatīt izdaudzināto Dainu skapi, kā arī apmeklēt izstādes, kas pastāvīgi tiek organizētas bibliotēkas telpās. Darbinieki šeit ir atsaucīgi, bibliotēkā valda īpaša aura un tas noteikti kļūs par neaizmirstamu piedzīvojumu jums visiem.

Ņem vērā, ka vasaras periodā, t.i., līdz 31.augustam, bibliotēka strādā vasaras režīmā un tai ir mainīts darba laiks. Ar aktuālajām izmaiņām darba laikā vari iepazīties ŠEIT.

Adrese: Mūkusalas iela 3

 

Latvijas Dabas muzejs

Barona ielā esošajā muzejā ir paslēptas daudzas vērtīgas zināšanas par dabu. Un, ja vien zini īstos laikus, kad nākt, muzeju vari apmeklēt pilnīgi bez maksas! Trešdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās varat doties uz muzeju 30 minūtes pirms tā slēgšanas, kad apmeklējums ir bez maksas (no 16.30 - 17.00), savukārt ceturtdienās muzeja apmeklējums bez maksas ir no plkst. 17.00 līdz 19.00, kas ir pilnīgi pietiekami, lai ar mazajiem dabas pētniekiem gūtu ieskatu par Latvijas Dabas muzeja ekspozīcijām. Starp citu, ar "3+" karti daudzbērnu ģimenēm muzeja pamatekspozīciju apmeklējums un arī muzeja darbinieku veidoto izstāžu apmeklējums ir bez maksas katru dienu! 

Dodoties uz Latvijas Dabas muzeju ņem vērā, ka pirmdienās un otrdienās tas ir slēgts.

Adrese: K. Barona iela 4

 

Māmiņu Kluba brokastis

Sākot ar 21.augustu TK Spice ik mēnesi gaidīsim tevi kopā ar bērniem, vīru vai draudzenēm Māmiņu Brokastīs, kas ir izglītojošs pasākums ar daudzām noderīgām labāko lektoru lekcijām, meistarklasēm un arī jauno produktu degustācijām. Pasākumos vari tikt pie foršām balvām, vērtīgām atziņām un arī satikt citas ģimenes. Rezervē vietu sev uz 21.augusta pasākumu jau tagad!

Adrese: t/k Spice Home, Jaunmoku iela 13

Latvijas Kara muzejs

Parādiet kaut vienu mazu zēnu, kuru neinteresē kara tēma un ieroči! Jā, arī meitenēm dažkārt patīk iejusties karavīru lomā. Tāpēc, lai parādītu, kāda ir realitāte un kā savulaik karojuši mūsu senču, cīnoties par Latviju, vērts apmeklēt Latvijas Kara muzeju. Muzejs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 (līdz plkst. 18.00 no aprīļa līdz oktobrim, līdz plkst. 17.00 no novembra līdz martam) un tā apmeklējums ir bez maksas.

Adrese: Smilšu iela 20

 

Rīgas Kino muzejs

Latvija var lepoties ar izciliem režisoriem, kino aktieriem un lieliskām, vērtīgām filmām. Kāpēc gan lai neuzzinātu, kā attīstījies kino mūsu valstī un kuriem cilvēkiem mums jāpasakās par to, ka Latvijas vārds kino pasaulē zināms arī aiz mūsu valsts robežām? Katra mēneša pirmajā trešdienā ieeja muzejā ir bez maksas, tāpēc izmantojiet iespēju! Trešdienās muzejs strādā no 11.00 līdz 18.00.

Adrese: Peitavas iela 10

 

Fantastiskie bērnu rotaļu laukumi

Laika pavadīšana svaigā gaisā ir viena laba ideja. Rīdzinieki var lepoties ar jauniem un plašiem bērnu rotaļu laukumiem gan pilsētas centrā, gan mikrorajonos, tāpēc izmantojiet iespēju - tā vietā, lai sēdētu istabā, dodaties laukā! Mežaparks, Lucavsala, Barona iela, Imanta, Pļavnieki un citi rajoni - kārtojiet somā līdzi veselīgas uzkodas, ūdeni, lai veldzētu slāpes, un dodaties izbaudīt bērnību tā, kā to darījām savulaik mēs - dauzoties laukā!

 

Mākslas muzejs Rīgas birža

Vai esat bijuši skaistajā Mākslas muzeja Rīgas birža ēkā, kas cēli stāv Doma laukumā? Ja nē, tad ziniet, ka katra mēneša pēdējā svētdienā Rīgas biržas pastāvīgās ekspozīcijas apskate ir bez maksas! 

Rīgas biržā ir apskatāmas četras pastāvīgās ekspozīcijas. Austrumu galerija, kur eksponēta plaša Japānas, Ķīnas, Indijas un Indonēzijas tradicionālā māksla, kā arī Latvijā vienīgā ēģiptiešu mūmiju koka sarkofāgā. Gleznu galerija, kur apskatāma Rietumeiropas 16.–19. gadsimta glezniecība, Rietumu galerija, kur aplūkojama muzeja plašā 18.–20. gadsimta Rietumeiropas porcelāna kolekcija, kas papildināta ar vācu un austriešu 19. gadsimta pirmās puses un 20. gadsimta sākuma beļģu glezniecību un Sudraba kabinets.

Adrese: Doma laukums 6

Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs

Gluži tāpat kā Mākslas muzejā Rīgas biržā, arī Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja pastāvīgā ekspozīcija katra mēneša pēdējā svētdienā ir apskatāma bez maksas. Šeit varēsi savu bērnu iepazīstināt ar mākslas daudzveidību un arī pati atklāt daudz jauna, redzot, kā mainījusies māksla Latvijā gadiem ejot. Tu būsi pārsteigta, cik mainīga un dažāda tā ir!

Adrese: Jaņa Rozentāla laukums 1

 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

Mēneša pēdējā svētdienā varat noorganizēt īstu mākslas ekskursiju, pēc pārējo muzeju apmeklēšanas dodoties arī uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, kur šajā dienā bez maksas aplūkojama pastāvīgā ekspozīcija.

Muzeja pastāvīgā ekspozīcija iepazīstina ar Latvijas vadošo dekoratīvās mākslas un dizaina mākslinieku daiļradi, kā arī stāsta par dekoratīvajā mākslā un dizainā dominējošiem stiliem un virzieniem laika posmā no 19. gs. beigām līdz mūsdienām.

Adrese: Skārņu iela 10

Daugavgrīvas cietoksnis

Iespējams, šajā vietā vēl nekad nebūsi bijusi, jo sevišķi tad, ja dzīvo otrpus Rīgai. Taču ir vērts paviesoties, lai savām acīm redzētu šo zviedru laika cietoksni. Domājams, bērnos tas izsauks lielu pārsteigumu un daudzus jautājumus par vēsturi, jo viens ir dzirdēt, bet pavisam kas cits - visu redzēt ar savām acīm. Pavisam nesen šeit viesojās arī mūsu Vasaras gide, kura padalījās ar saviem iespaidiem par cietokšņa apmeklējumu

Daugavgrīvas cietoksnim ir raiba vēsture, tā pirmsākumi ir meklējami 17.gadsimtā, kad tajā izvietojās zviedru armija. Laika gaitā to iekaroja lietuvieši, sakši, krievi. Tur tika izvietots arī latviešu karaspēka vienības. Šobrīd Daugavgrīvas cietoksnis ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.    

Adrese: Birzes iela 2

ozolins17 ozolins17 08. Aug 2019, 12:35

Runājot par Nacionālo bibliotēku, ir divas foršas aktivitātes bērniem - sestdienās "ģimeņu dienas" bērnu literatūras centrā un meklēšanas spēle (karte ar norādēm, kas kurā stāvā jāatrod, pēc tam no burtiem saliek vārdu, dabū informācijā)