Vasara - insektu laiks: pasargā sevi un mazuli

21. May 2015, 14:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diemžēl, vasara ir tas laiks, kad pastiprinātāk jādomā arī par aizsardzību pret odu, lapseņu un kukaiņu kodumiem. Kā sevi un bērnu pasargāt? Ko darīt, ja bērnam pret kukaiņu kodumiem ir alerģija? Uzzināsi, kā savu ģimeni vari pasargāt ar HELPIC un Aeroxon produktiem! Par to vairāk pastāstīs Līga Brīnuma HELPIC un Aeroxon

Pastaigas, svaigs gaiss, un tomēr - prieks var tikt sabojāts..

Līdz ar saules stariem un siltumu, mostas arī izsalkušie kukaiņi. Lielāki vai mazāki, tie uzturas tieši tur, kur mēs.

Ērcēm, odiem, vasaras otrai pusei - lapsenēm: trīs spreji

Viss radīts uz augu bāzes, un dabīgā viela, kas kukaiņiem nepatīk, ir citronu eikalipts. Sastāvā ir arī kokosriekstu eļļa un citas vielas, kas parasti nepatīk konkrētiem kukaiņiem. Visi šie līdzekļi ir draudzīgi bērniem, kā arī piemēroti cilvēkiem, kam mēdz būt alerģiskas reakcijas. Protams, pirms lietošanas produkta alerģiskums ir jāpārbauda, uzsmidzinot līdzekli uz neliela ādas laukuma, lai pārliecinātos par to, ka kāda no produktā esošajām dabīgajām sastāvdaļām tomēr neizraisa alerģiju.

Pēc spreju lietošanas, iedarbīgums saglabājas līdz 6 stundām.

Mazulim virsū neiesaka pūst,  bet uz ratiņiem gan var.

Gēls var palīdzēt veldzēt nepatīkamo brīdi pēc dundura vai odu koduma

Pēc kukaiņu koduma, lai tiktu galā ar apsārtumu un niezi, uzreiz pēc koduma, var lietot speciālu, atvēsinošu gēlu. Labākais ir tas, ka šis gēls tiek galā arī ar citām alerģiskām reakcijām, kuru galvenā izpausme ir niezoši izsitumi.

Mājām - aizsardzībai no kukaiņiem

Logu sieti un durvju sieti, kas ir komplektācijā ar līmlenti un nazīti, ir lielisks risinājums, ko var izmantot uzreiz pēc iegādes. Siets ir elastīgs, un iespējams variēt arī ar krāsām: sieti ir gan balti, gan melni. Un tos lietot var pat līdz rudenim.

Mušpapīri - dekoratīvas uzlīmes, ko līmēt pie loga vai kaut kur augšpusē. Uzlīmes ir dažādas formas. Ir arī alternatīva parastam mušpapīram - līmlente ar auglīšu dizainiem. Arī to var līmēt pie loga, lai pārvietošanos mājoklī netraucētu mušpapīrs, kas, karājas, piemēram, pie lustras.

Tautas metodes cīņai ar insektiem

  • moskītu tīkls ratiem
  • ratos var iekārt maisiņu ar krustnagliņām
  • neļķu eļļu var pasmērēt uz ratu plastmasas daļām
  • līdzekļi mazuļa ādai, bet tādi, kas piemēroti tieši mazuļiem no dzimšanas

Ja bite vai lapsene iekož

Visbīstamākā zona ir seja, tāpat arī mēle. Saldie dzērieni lapsenēm patīk jo īpaši, tāpēc pirms dot bērnam padzerties, jāpārliecinās, ka krūzē nav lapsene. Ja tomēr bite vai lapsene iekodusi, jārīkojas ātri. Elpceļi pietūkst, bērnam jādod sūkāt kādu ledus gabaliņu, jāiedod iedzert antihistamīna preparātu un bērns jānogādā slimnīcā.

Ja ir iespēja, dzeloni uzmanīgi būtu jāizņem, lai inde neizdalītos organismā. Noskalojam brūci, pieliekam tai vēsu kompresi vai ledu.

Niezes mazināšanai, odu koduma vietas, piemēram, var pasmērēt ar koncentrētu sāls šķīdumu.

Tūskas mazināšanai, koduma vietā var pielikt ledu.

Izvairies no ērcēm

  • Lieto gaišu sedziņu, uz tās var labāk pamanīt kukaiņus
  • pēc ienākšanas istabā, jāpārbauda bērna āda

Ja ērce iesūkusies, visdrošākais ir griezties tuvākajā nodaļā vai slimnīcā, kur speciālists ērci izvilks. Protams, bērnam jābūt arī vakcinētam, lai viņš nesaslimtu ar ērču encefalītu.

Ja bērns nav vakcinēts, ērce jānogādā Infektoloģijas centrā, lai pārbaudītu, vai ērce nav inficēta ar ērču encefalītu.

Māmiņu Klubs

20150520125856-35792.jpg

20150520125905-80722.jpg