Iecavnieks eļļas notestētas!

Iecavnieks eļļas notestētas!

29. Nov 2015, 14:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad pieteicos Iecavnieks eļļu produktu testam, pat necerēju, ka saņemšu šādu komplektāciju! Atrādu jums arī: divas rapšu eļļas, divas kaņepju eļļas un arī linsēklu eļļa.

20151120140654-10202.jpg

Jau pēc eļļu saņemšanas, ķēros klāt pie to izpētīšanas, jo tādām veikalā pat nebiju pievērsusi uzmanību. Vienīgais, ko zināju - vislabāk uzturā ir lietot tieši nerafinētu, ekoloģisku, pirmā spieduma eļļu un lietot to nekarsētā veidā, lai gan rapšu eļļa der arīdzan cepšanai, kam to izmantoju. Nerafinētās eļļas iegūst ar auksto spiešanas metodi, tādējādi tajās saglabājas daudz vērtīgo vielu, bet diemžēl tās arī ātrāk bojājas, un tām ir arī sava specifiskā smarža un garša, ko novēroju.

Nevarētu teikt, ka atšķirība ir nozīmīga, bet varēja tiešām sajust, ka garša mazlietiņ atšķiras. Šīs abas izmantoju tieši cepšanai, lai gan zinu, ka nerafinētā eļļa ir ļoti laba arī salātiem. Pirmajās reizēs lietojot, šķita, ka eļļu uz pannas prasās vēl pieliet klāt, bet pēc tam kaut kā jau pieradu un likās, ka tas tikai tāds pirmais iespaids bijis.

Starp citu, ļoti patika arī interesantā krāsa abām eļļām, un vistas fileju gatavojot, šķita, ka tā, pēc cepšanas šajā eļļā, ir pat sulīgāka!

Izmēģināju arī pankūku cepšanu ar šīm eļļām, te gan lielu atšķirību nejutu cepšanas procesā, bet pirmajām pankūkām, kam tika vairāk eļļas, šķita, ka ir tomēr piegarša no eļļas, tad nu - mūžu dzīvo, mūžu mācies!

20151120140741-37659.jpg

Kaņepju eļļu arī izmēģināju salātu gatavošanā, bet jāsaka - tās īpatnējā garša man kaut kā labāk patika nevis salātos, bet - uzziedu to uz grauzdētas maizītes margarīna vietā. Un vēl ļoti, ļoti iederējās, gatavojot pupiņu pastēti (vārītas pupiņas, svaigs sīpols, kaņepju eļļa, garšvielas - viss samalts un ziežam uz maizes!). Bet zinu, ka pie šīs vēl atgriezīšos.

20151120140751-88761.jpg

Patiesībā, šī bija pati pirmā eļļa, ko izmēģināju, gatavojot salātus. Linsēklu nerafinētā eļļa ir ar augstu lignānu un E-vitamīnu saturu, kā arī tā ir lielisks neaizvietojamo taukskābju avots. Tātad, tā uzlabo kuņģa un zarnu trakta darbību, labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, kas ir visai loģiski, zinot E vitamīna īpašības, kas veicina arī ādas un matu stāvokļa uzlabošanos. Protams, tādas izmaiņas es sevī nejutu, bet man ļoti patika linsēklu eļļas īpatnējā garša. Izmēģināju gan vienkāršos salātos - ar bietēm, burkāniem un kāpostiem, gan arī ļāvos dažiem eksperimentiem, par kuriem arīdzan nebiju vīlusies.

20151120140802-35549.jpg

Katrā gadījumā, lietojam joprojām un katru dienu! Un es pat zinu, ka linsēklu eļļu pēc tam, kad pudelīte būs tukša, es noteikti pameklēšu veikalos!

Iluta

29. Nov 2015, 15:59

Mūsmājās favorīte ir auksti spiesta, nerafinēta Iecavnieka Extra Virgin rapšu eļļa! 👍
Cik esmu lasījusi, tad rapšu un olīveļļas ir veselīgākās no visām!