Gaiss jāmitrina jebkurā gadalaikā, ziemā talkā ņem mitrinātāju "Venta"!

21. Jan 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemā, kad visās mājās un dzīvokļos tiek uzturēta paaugstināta gaisa temperatūra, lai justos komfortabli, rezēm tomēr vēlamais efekts ir maldīgs, jo bieži jūtamies noguruši, slimojam, iesnas, klepus – bet it kā darām visu pareizi.. Iespējams mājā ir pārāk sauss gaiss, kas nereti var būt cēlonis dažādām saslimšanām un diskomfortam. Un ja vēl mājās ir mazulis, kuru gribas pasargāt no ārējās vides kaitīgās ietekmes, putekļiem un citiem gaisā esošiem mikrobiem, ir jāņem talkā iespēja no tā visa atbrīvoties ērti un efektīvi. Kā to darīt kopā ar gaisa mitrinātāju "Venta", tūliņ uzzināsiet!

Galvenie vides faktori, kas ietekmē mūsu veselību un labsajūtu, ir gaisa temperatūra un mitrums. Kā to noteikt?

Mitrums ir aptuveni no 30-45%, kas būtu normāls. To nosaka ar hikrometra palīdzību vai pēc pašsajūtas. Pamostoties no rīta, ja jūtam sausumu mutē, iesnas, slāpes, kņudināšanu degunā,  - tas liecina par pārāk sausu gaisu. Pārāk sausa gaisa ietekmē gļotāda kļūst sausa, tas savukārt, var izraisīt gan iesnas, kas var kļūt hroniskas, gan arī klepu. Grūtniecības laikā tā var rasties grūtnieču rinīts, kas īpaši apgrūtina elpošanu naktīs.

Tāpat tas ir ļoti aktuāli un būtiski jaundzimušajiem, kas pēkšņi ienākuši jaunā, citādākā vidē, kurā viņš jūt jau nelabvēlīgos vides faktorus. Bērniņš var būt nemierīgs, viņa miegs var būt traucēts, viņa āda var kļūt sausa. Viņa pašreizējie apstākļi, līdz ar to, ir sliktāki par apstākļiem mammas puncītī.

Mitra dvieļa vai ūdens burciņas vietā vēlams izvēlēties ko efektīvāku - gaisa mitrinātāju

Veikalos izvēle ir plaša, bet ir lietas, kam būtu jāpievērš īpaša uzmanība:

  • mitrinātājam ne tikai jāattīra gaiss no putekļiem, ērcītēm, nepatīkamām smakām, bet tas arī jāmitrina
  • tam jādarbojas ērti un klusu
  • tam jābūt viegli tīrāmam
  • tam jābūt viegli lietojamam, ieslēdzamam, regulētājam
  • iedarbībai un efektam vajadzētu būt arī ātri jūtamam
  • tam jāmitrina pēc iespējas lielāku telpu
  • tas nedrīkst mitrināt gaisu lokāli, tikai savā atrašanās vietā

Ideāli, ja mitrinātājs paredz iespēju gaisu mitrināt ar smaržīgām ēteriskām eļļām, kas palīdzētu deguntiņiem vieglāk elpot saslimšanas laikā.

Telpu vēdināšanu nedrīkst aizmirst arī, ja mājās ir gaisa mitrinātājs, pretējā gadījumā var veidoties pat pelējums, kas atkal var radīt citas veselības problēmas.

Māmiņu Klubs

20160108123006-13863.jpg

PADARIET GAISU TĪRU

“VENTA” UNIKĀLĀ ORIĢINĀLĀ TEHNOLOĢIJA

Gaisa attīrītājs izpilda divus uzdevums: mitrina sausu gaisu, to vienlaikus attīrot. Sausais telpas gaiss tiek iesūkts ierīcē un izplūst caur disku grupām, kas griežas ūdenī. Gaiss tiek burtiski izmazgāts. Ūdens aiztur pat vismazākās daļiņas. Tīrais ūdens vienlaikus iztvaiko no disku virsmām, to plaši uzskata par vislabāko aukstās iztvaikošanas veidu.

“VENTA” MITRINA UN ATTĪRA – KALPO VIENMĒR

20131206205500-56222.jpg

www.venta-airwasher.lv