Vai vīrietim ir jāpaliek kopā ar "draudzeni", ja viņa paliek stāvoklī?

Vai vīrietim ir jāpaliek kopā ar "draudzeni", ja viņa paliek stāvoklī?

20. Jan 2011, 15:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arvien apkārt var dzirdēt stāstus, kad sieviete palikusi stāvoklī, bet "ar draugu izšķīrās".

 

Protams, attiecības var būt ļoti dažādas - un bērns gadījies šķiršanās laikā pa ceļam, bet tā notiek un tad nu vīrietis ir neizpratnē - ja viņu ar šo sievieti saista pusjukušas attiecības vai nereģistrēta kopdzīve, vai tas ir viņa pienākums uzņemties atbildību par bērnu, jeb nekāds svētais pienākums tas tomēr nav?

 

Citreiz tas ir bijis īslaicīgs sakars, kas noslēdzies ar grūtniecību un "tētis" nemaz tā arī par šī sakara sekām neuzzina.

 

Bet ko jūs domājat tieši par vīrieša pienākumiem šajā sakarā, ja bērna paturēšana ir bijusi tieši sievietes izvēle un viņš nav vēlējies bērnu?

 

Protams, mēs visas vienā balsī varam apgalvot, ka bērna tēvam ir jārūpējās par savām atvasēm, vienalga, kādas ir attiecības ar māti, bet realitātē tā taču nav.

 

"Draugs" var vienkārši pacelt asti un aiziet, viņu nesaista nekādi solījumi - viņš var pateikt, ka šobrīd nav gatavs bērnam, un ko tad?

 

Padiskutējam par šo tēmu un neaizmirsīsim, ka arī vīrieši ir tikai cilvēki!

14. Apr 2010, 16:06

Viena pagale jau nedeg...Ja jau abi nav gatavi mazulim, tad abiem jādomā par izsargāšanos. Neuzskatu, ka tikai vīrietim par to būtu jādomā.Un palikt kopā tikai bērna dēļ ir muļķigi. Domāju, ka, ja jau "tā sanāca", tad abiem kopīgi ir jāizlemj, ko darīt tālāk. Piespiest cilvēku ar nevar un nevajag....

taschinka taschinka 14. Apr 2010, 10:25

ki4ija
Man viena draudzene ari ta teica un 18 gados pargulot ar kadu zenu,kurs vinai patika palika stavokli.Tas zens pateica,ka neesot vina berns un ta vina palika viena ar to visu.Ja agrak teica ka ta gribot,tad tagad vairs ta nedoma.Tikai pec 8 gadiem berna tevs uzradas un teica,ja smukina meitenite un saka intereseties par vinu.Meitenite bija teva kopija un nebija saubu,ka vins ir tevs.Bet bija japaiet 8 gadiem,lai tas puisis klutu pieaudzis un saprastu,ka tomer vina berns.

13. Apr 2010, 23:06

Es nezinu kā justos , ja man būtu tāda situācija. Bet es negribētu , lai mani pamet ar bērnu zem sirds☹
Savukārt dzīvot kopā, ja bērna tēvs to negrib arī nav prātīgi. Bet to, ka bērna tēvam vajag palīdzēt , ja mamma ir ar mieru atbalstu! Tas ir pats par sevi saprotams, jo abi piedalijās bērna ieņemšanas brīdī. Abi ir atbildīgi ne tikai sieviete. Kā īsti rīkoties nav atbildes....

taschinka taschinka 13. Apr 2010, 21:34

marijasmamma
es tev nepiekritu,seks ir vajadzigs ne tikai cilvekiem kuri mil viens otru,dazreiz tas ir tikai labi pavadits laiks,protams tad attiecigi jaizsargajas.

taschinka taschinka 13. Apr 2010, 20:28

Ja savstarpeju jutu nav tad noteikti,ka nevajadzetu palikt kopa.Bet tas nenozime,ka virietim nav japalidz berna audzinasana.Tas,ka sieviete paliek stavokli,tas nenozime,ka berns ir tikai vinai,berns ir abiem un abiem ir jauznemas atbildiba.Ir jau ari gadijumi,ka sieviete negrib neko no si viriesa pienemt,bet nevajag uzspiest un ari atkapties ne.Biezak jau ir dzirdets,ka virietis aizlaizas it ka nekas nav noticis,nu tie ir cukas.

13. Apr 2010, 20:26

Mana bijusī kolēģe pati saprata, ka nevēlas būt kopā ar savas pirmās meitiņas tēti - tas bija gadījuma sakars. Tagad viņa ir laimīgi precējusies ar vīrieti, kurš ir otrās meitiņas tētis un oficiāli pieņemis arī sievas bērniņu. Dzīvo Anglijā, ir laimīgi un pārtikuši 😀
Bet tādus vīriešus nenosodu, ja vien tam ir savs pamatojums, abas puses to saprot, manuprāt, te galvenais, lai mazā dzīvībiņa necieš. Bērnam ir jābūt abiem vecākiem, lai arī atsevišķi, ne vienā veselā.