Trešdien Māmiņu Klubā notiks hendlinga nodarbība kopā ar Klaudiju Hēlu! Piesakies!

14. Sep 2010, 09:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar uz Klaudijas Hēlas nodarbību pulcējas māmiņas un tēti ar mazuļiem, kas vēlējās uzzināt ko jaunu par bērniņa attīstību, hendlinga principiem un gūt atbildes uz saviem jautājumiem. Ieskatīsimies, kā viņiem gāja!

TIK daudz jautājumu un TIK daudz atbilžu! Aicinājām Klaudiju Hēlu uz sarunu, lai iegūtu atbildes uz dažiem jautājumiem!

 

Ja arī Tev ir kādi jautājumi, ko vēlies uzzināt no Klaudijas Hēlas hendlinga nodarbībām, uzdod to, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

{smallpic:1}

Vai priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem un bērniem, kas dzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību, ir citādi hendlinga principi?

 

Nē, visiem bērniem ir vienādi hendlinga principi, neatkarīgi no tā, vai bērniņš ir piedzimis ātrāk vai ar ķeizargriezienu. Vienīgi pēc ķeizargrieziena tieši mammītei pašai būtu grūtāk izpildīt hendlinga pamatprincipus, bet pārējais nekas nemainās. Priekšlaikus dzimušiem bērniņiem daudz kas nāk klāt pie hendlinga principiem, sevišķi, ja mazuļi vēl ir slimnīcā.

 

Jāzina ne tikai, kā nest, celt, turēt, bet arī ir, bet arī kā nedaudz savādāka mainīt autiņbiksītes. Priekšlaikus dzimušiem bērniņiem tas ir jādara ar velšanu, nevis celšanu.

 

Hendlinga principi jāizmanto ik uz soļa, tāpēc daudzi vecāki jautā, kā pareizi turēt mazuli vannojot, lai viņš nesasprindzinātos, bet gan atslābinātos. Un kādā vecumā bērniņš pats patstāvīgi varētu iet vannā plunčāties?

 

Pats bērniņš vannā varētu plunčāties bez pieturēšanas, tad kad mazulis jau sēž. Tomēr, ja mazajam ļoti patīk ūdens, tad var ieliet pavisam nelielu ūdens daudzumu un mazulis, guļot uz vēdera, izbauda ūdens priekus un spēlējas.

 

Turēt mazo ir patiešām grūti, sevišķi, ja vēlamies, lai mazais arī atslābinātos. Mēs paši kā pieaugušie pārāk saspringstam, baidoties, ka mazulis varētu aizrīties ar ūdeni, tāpēc arī bērns, sajūtot šo sasprindzinājumu, arī pats saspringst.

 

Vannot bērnu var vannā, kur ir vairāk vai mazāk ūdens, tas viss ir pašu vecāku un bērnu ziņā. Galvenā ideja vannošanai tiešām ir atslābināšanās, ko var panākt, mazuli vannojot autiņā vai vannojot kopā ar tēti vai mammu (arī turēšana šajā gadījumā būs vienkāršāka).

 

Ir tiešām ļoti daudz veidu, kā veikt vannošanu, lai mazulis atslābinātos, tomēr galvenais nosacījums ir tas, ka pašiem vecākiem ir jābūt drošiem par to, ko viņi dara.

 

Ja runā par vannas paliktnīšiem, tad jāsaka, ka man tie īpaši nepatīk, jo uzskatu, vannā mazulim ir jākustas, bet uz paliktnīšiem bērns var kustināt tikai rokas un kājas.

 

Kā rīkoties, ja bērniņš ir hiperaktīvs?

 

Tā problēma varbūt nav tā, ka bērniņš ir hiperaktīvs, bet, ka viņam ir garlaicīgi. Tas, ko bērnam piedāvā (ja kaut ko piedāvā), neinteresē un iemesli varētu būt divi- tas vēl bērnam nav aktuāli un vecumam atbilstoši vai vairs nav bērnam atbilstoši. Bieži vien hiperaktīviem bērniem jāskatās, kāpēc viņi nevar nosēdēt vienā vietā, tādējādi mammām jāskatās, kādas rotaļlietas ir mazuļa klāstā un ko no tā var izmantot tieši tagad un tūlīt, lai būtu interesanti. Un to var lieliski paveikt ar vērošanu – bērns vēro, kura rotaļlieta bērnu aizrauj un piesaista uzmanību vairāk.

 

Jūs pie mums hendlinga nodarbības vadāt jau pāris mēnešus un noteikti ir izveidojies priekšstats par mammām, kuras nāk uz šādām nodarbībām! Kādas ir biežākās problēmas vai jautājumi, ar kuriem mammas nāk uz nodarbību?

 

Ja man pašai šķiet, cik tad var vienu un to pašu runāt un stāstīt, jo pašai šķiet, ka viss sen ir zināms, viss ir rakstīts, bet tad es atskārtu, ka tā nav, jo arvien nāk vecāki, kuri vēlas uzzināt ko jaunu. Viens ir tas, ka vecāki ir redzējuši DVD vai televīzijā, kā būtu jādara, bet nereti vecāki nemaz neizmanto iegūtās zināšanas un tad šajās nodarbībās mēģinām noskaidrot, kāpēc tā ir.

 

Biežākās problēmas vēl arvien ir saistītas ar pareizu celšanu. Ģērbt un tīt lielākā daļa jau prot pareizi, bet daudzi joprojām ceļ bērnu aiz padusēm un šķiet, ka tas nekad neizzudīs no bērnu aprūpes, jo vecākiem šī poza šķiet vieglāka un viņi paši jūtas drošāki.

 

Ja runā par biežākajiem jautājumiem, tad arvien tie ir par celšanu, nešanu, ģērbšanu, tonusu.

 

Nu mazuļa aprūpē ienāk arī jaunās idejas, ka arī ikdienā respektējam pavisam mazā cilvēciņa personību, veltam vairāk laika aprūpei.

 

{pic:2}

Māmiņas dalās atsauksmēs par nodarbību!

 

Marina, Patrīcijas (8 mēneši) māmiņa:

 

Nodarbībā iemācījos beidzot, kā pareizi celt un vairākām lietām guvu apstiprinājumu. Man iepriekš šķita, ka lielāku bērniņu var jau celt aiz padusītēm, bet tomēr ieguvām informāciju, ka nedrīkst. Tā kā meitiņa ir sākusi celties jau kājās, tad nodarbībā uzdevu jautājumus par to, ko darīt, lai mazā tik ļoti aktīvi to nedarītu.

 

Labprāt atnāksim arī uz citām nodarbībām Māmiņu klubā!

 

Inese, Hugo(7 mēneši) māmiņa:

 

Uz nodarbību nācām ar konkrētu jautājumu un zināmā mērā problēmu. Mēs esam izauguši tik lieli, ka vairs nevaram pārģērbties uz pārtinamā galdiņa, tāpēc atnācām, lai to iemācītos. Un patiešām prieks, ka to arī iemācījāmies! Tā kā iepriekš esam cītīgi skatījušies Māmiņu Kluba video, tad teorētiskās zināšanas mums ir pietiekami. Domāju, ka noteikti nāksim arī uz citām nodarbībām, lai apgūtu rāpošanas prasmi.

 

Liene, Alises māmiņa:

 

Jau iepriekš esam bijušas pie Klaudijas Hēlas privāti kopā ar vēl četrām māmiņām un šodien nācu uz nodarbību, lai gūtu atbildes uz pāris jautājumiem. Kopumā patika un ieguvu atbildes uz jautājumiem, bet gribētos, lai vairāk individuāli katram bērniņam pienāktu klāt un paskatītos un novērtētu.

 

Ieinteresēja? Nāc ar savu mazulīti arī Tu uz Klaudijas Hēlas meistarklasēm!

 

Hendlinga nodarbības notiek

Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Maksa par nodarbību:

15 lati. Tiem, kas apmeklē Topošo Vecāku skolas nodarbības, maksa- 12 lati.

 

Piesakies kursiem, aizpildot anketu, vai zvanot pa tālruni 67350750!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

runciene

Ja kāds netiek, mēs jau cenšamies pēc nodarbībām galvenas atziņas uzrakstīt arī portālā