Straupes pazemes ezeri

Straupes pazemes ezeri

24. Jul 2012, 16:00 mamma27 mamma27

Jau kādu laiku atpakaļ lasīju par šiem pazemes ezeriem,bet būts nekad nebija un pat dzirdējusi par tiem nebiju. Tad nu nolēmām aizdoties un palūkoties.

Jāsaka tīri interesanti. Lai apskatītu ezerus jākāpj tādā kā alā aptuveni 3m dziļā. No augšas izskatās diezgan šaura un man nedaudz bija bail,tāpēc lejā nenokāpu.Kā arī domāju,ka ar Denīzi zem zemes laikam tomēr ne. Bet toties vīrieši mūsu ģimenē ir drosmīgi, tie iekāpa un palūkojās kādi tad ir tie ezeri. izskatoties jau skaisti, tikai tumšs. Liela ala ,kurā iekšā tāds kā ezers. ne īpaši liels ,cik nu redzēt varēja.

Otra lieta ,ko apskatīt varēja bija upes ala. Tur parasti esot 2-3cm ūdens un var iet plikām kājām vai gumijas zābakiem,kas tur pat dabūjami. Bet šī vasasra mūs lutina,tad nu ūdens bija gana daudz ,zābakos smeltos iekšā. Bija jāiet plikām kājām. Bet es atkal sabijos,jo ūdens auksts ,man stipri virs ceļiem un alas dziļums 42m.Adrianam ūdens līdz vēderam,tad nu viņam ar izpalika šis gājiens,bet vīrs varonīgi devās izpētīt alu. Tā kā viņam patīk šādas ekstrēmas nodarbes,tad nu vismaz viņš bija sajūsmā.

Tā nu redzējām dabas skaistumu Straupē. Iesaku aizbraukt un apskatīt,kad būs silts un varēs tai alā tik iekšā.