Spļāviens sejā

Spļāviens sejā

30. Mar 2012, 11:17 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Cītīgi sekoju līdzi prezidenta vēlēšanām. Līdz pēdējam brīdim nespēju noticēt tam, kas notiek. Nespēju noticēt, ka simts "gudrās galvas" tur sēž ne jau tautas interešu vadītas un aizstāvošas.

 

Par ko domāja šie klaunādes politiķi, izdarot savu izvēli?

 

Tautai bija vajadzīgs viens cerību stariņš, kas spētu apvienot cilvēkus kopējam mērķim par nākotni, dodot kaut nedaudz garīga atspara, ka viss vēl nav zaudēts - kopā ar prezidentu Zatleru mēs būtu gatavi cīnīties tālāk un ne jau taisīt valsts apvērsumu. Nē, saglabāt šo valsti, beidzot saprast savu vietu un iespēju tajā, jo nekas cilvēkus neiedvesmo tik ļoti kā cerība, kas brīnumainā kārtā parādījās sestdienas vakarā prezidenta runas laikā.

 

Mana draudzene, kas no Latvijas emigrēja četrus gadus atpakaļ, pat teica, ka ieklausoties runā, viņā pamodušās ilgi neizjustas jūtas - patriotisms...vēlme iesaistīties, kas zin, varbūt pat kādeiz atgriezties, bet tagad?

 

Es neticēju līdz pēdējam brīdim, jo neskatoties uz faktiem, tomēr nedomāju, ka vietējo vietvalžu cinismam nav nekādu robežu.Paldies Dievam, vismaz partijas parādīja, kas ir kas. Kurš ir liels liekulis un pakaļā līdējis; kurš ir viltīgs un bandītisks spēks, kas slēpjas aiz skaļiem saukļiem; kurš ir pērkams lupata utt. Šīs sejas hrestomātiski iespiedīsies tautas atmiņā un es vienīgi ceru, ka cilvēki nebūs aitas un nekad mūžā vairs par šiem purniem nebalsos.

 

Tas, ka mēs esam ieguvuši sev nemīlamu, necienamu oligarhu prezidentu, ir fakts. Mēs ilgi neiemācīsimies viņu mīlēt. Var jau būt, ka Andris Bērziņš kā cilvēks ir labs, taču prezidents nav cilvēks vai labs kolēģis. Prezidents ir tas, kam tauta seko, kam uzticas, kas spēj apvienot mūs uz vienotu mērķi, šo mazo Latviju sasildīt saujā un nest plašajā pasaulē. Vai tiešām mēs nebūtu pelnījuši savu Čaksti vēlreiz? Tieši tagad mums bija vajadzīgs līderis. Tieši šobrīd tāda iespēja bija Zatleram. Kad tas nenotika, ir skaidrs, ka pie varas ir bandīti. Pretējā gadījumā - kāpēc tā baidīties? Kapēc neskatoties uz skaļiem sabiedrības, inteliģences protestiem, gāja uz tādu risku un ievēlēja šo cilvēku?

 

Kam pat godīgas latviešu reputācijas nav tik cik melns aiz naga...

 

Es nesaprotu, kā prezidents, uz kuru krīt aizdomu ēna par Eiropas Savienības piešķirto līdzekļu izlietošanu privātiem mērķiem spēs šo valsti prezentēt Eiropas Savienībā?

 

Es nesaprotu, kā var cilvēks, kurš atklāti nespēj pateikt, cik viņam bērnu, kļūt par tautas prezidentu, kas iestāsies arī par demogrāfijas jautājumiem kā stratēģiski būtiskiem mūsu tautas izdzīvošanai? Kurš no mums nevarētu publiski pateikt, cik viņam ir bērnu? Vai bērns ir kas slēpjams?

 

Es nesaprotu, kā var kļūt par prezidentu un nodot zvērestu, zinot, cik sarūgtināta ir tauta? Ā, jā, pareizi, Andris Bērziņš taču ir "deputātu prezidents", tad jau laikam var. Bet, ja šim nākamajam prezidentam būtu kaut cik goda prāta un vēlme darboties TAUTAS LABĀ, viņš, redzot milzīgo sabiedrības protestu, nenodotu šo zvērestu, bet ļautu savā vietā stāties līderim, kam Latvija uzticas.

 

Uzticēšanās tam, kas vadīs - tas šobrīd visvairāk pietrūkst.

 

Mēs neticam Saimeai, mēs neuzticamies valdības lēmumiem, mēs ar lielām aizdomām skatāmies uz savu nākamo prezidentu, mēs neticam vairs nekam labam, kas saistās ar valsti.

 

Kur mēs ejam?

 

Ko mēs varam darīt?

 

Sandija Salaka, Māmiņu Kluba vadītāja

princesemince princesemince 03. Jun 2011, 23:20

nu, ja atcels, tad jau nu gan tas būs pārāk atklāts mājiens, cik ļoti nevienam pie varas esošajam tauta neinteresē. šobrīd vēl vismaz kaut ko var muldēt, cik ko kurš dara mūsu labā.

03. Jun 2011, 23:15

Cerēsim, ka Bērziņš neatcels Zatlera izvirzīto lēmumu par saeimas atlaišanu !!! Tad jau redzēsim, kas tālāk būs!

03. Jun 2011, 22:42

Es gan nefanoju par Zatleru, mani nevar nopirkt ar vienu lēmumu, turklāt tādu, kas viņam vispirms pašam bija izdevīgs. Vēl vairāk - mani tracina tie, kuri tagad slavē Zatleru kaut arī pirms četriem gadiem viņu zākāja. Un tagad ar Bērziņu izrīkojas tieši tāpat. Bet arī Bērziņš, manuprāt, nav labākā izvēle. Es par mūsu valsts prezidentu gribu redzēt nevis viduvējību, bet gudru, harizmātisku līderi, kurš domā par tautu, kurš nespēlē politiskās spēles, kurš neshēmo, utt. Es ļoti cerēju uz otro kārtu.
P.s. Gan Zatleru, gan Bērziņu ievēlēja vieni un tie paši oligarhi.

03. Jun 2011, 12:22

Tāpēc, ka bija zināms, ka viņš nesavāks nepieciešamo balsu skaitu sev. Un tad nu komanda izdomāja šadu rokādes gājienu. Tā kā ZZs noteiktu tiks labi ievēlēti (jo viņu elektorāts Aivaru droši vien joprojām augsti godās), tad Valdim varbūt bija cerība, ka ZZS tomēr nobalso par viņu? A varbūt arī nemaz uz to necerēja, bet tautas sajūsmu un aiziešanu kā varonis sev nodrošināja.

03. Jun 2011, 11:10

Es tik nesaprotu vienu, kādēļ Zatlers pirms prezidenta vēlēšanām nāca klajā ar paziņoja par saeimas atlaišanu? Vai tad viņš nesaprata ka tiks par to savā veidā sodīts?

03. Jun 2011, 10:39

Parakstos zem katra Sandijas vārda. Šaubos, vai Saeimas atlaišana un jaunas vēlēšanas ko mainīs. Šo trīs (vai vairāk) cilvēku cinisms un vara ir neaptverami liela.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 03. Jun 2011, 09:02

Man šķiet, ka tagad šī robežšķirtne ir vēl izteiktāka kļuvusi..

princesemince princesemince 03. Jun 2011, 08:10

reizēm šķiet, ka ir tāda robeža, kas atdala VIŅUS un tautu, mēs dzīvojam katrs savu dzīvi, katrs savā pilnīgi atšķirīgā pasaulē, taču reizēm (īstenībā - diezgan bieži) VIŅI izdomā sev jaunas rotaļas, kur rotaļlietas (un cietēji) esam mēs.

03. Jun 2011, 07:59

Spēcīgi.... Pilnīgi piekrītu. Neko vairs nevaru pateikt,SAndija visu ir pateikusi. 😀 ☹