Piesakies uz hendlinga meistarklasi, kas notiks jau rīt!

Piesakies uz hendlinga meistarklasi, kas notiks jau rīt!

10. Jul 2010, 19:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa hendlings ir metode, kā ikdienā darboties ar bēbīti, lai panāktu līdzsvarotu un simetrisku bērna attīstību. Galvenās lietas, kurās lieti noder zināšanas par mazuļa hendlingu, ir bēbīša paņemšana, nolikšana, turēšana, ģērbšana un autiņbiksīšu maiņa. Tātad visas tās lietas, ko mēs ikdienā darām ar zīdainīti.

Piesakies uz hendlinga nodarbībām pie Klaudijas Hēlas 2.decembrī, rakstot uz e-pastu sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvani pa tālruni 67350750!


Fizioterapeite Klaudija Hēla stāsta par to, kā ikdienā pielietot hendlingu.

{pic:1}

Pareiza velšanās

 

Svarīgi bērniņu nevis celt, bet – velt, jo tādējādi māmiņa ierāda viņam pareizās kustības. Ja bērniņš tiek velts, tad viņš pamazām sāk spēlēties ar savām rociņām un sāk arī pats velties uz sāniem, un vēlāk arī uz vēderiņa, tādējādi, pareizi apgūstot pirmās velšanās iemaņas. Bērniņu pareizi jātur un jāveļ, lai viņam nepalielinātu muskuļu tonusu.

 

Turklāt pareizi veļot un ceļot bērniņu, papildus vingrinājumi mazulim nebūs nepieciešami - bērniņš attīstīsies bez sarežģījumiem. Ļoti svarīgi arī bērniņu mīlēt un glāstīt, jo tas palīdzēs jūsu mazulim atbrīvoties.

{pic:2}

{pic:4}

Pacelšana un turēšana

 

Ja guļot, bērniņa galviņa ir mazliet atliekta, tad, iespējams, mazulim ir nedaudz sasprindzināta plecu zona, bet varbūt – tikai ieradums. Tādā gadījumā variet palikt pakaviņu, lai mazulis tik ļoti neatliecas. Tāpat jāizvairās no tvērieniem pakausī, jo tādā gadījumā bērniņš arī automātiski atliecas.

 

Turot bērniņu, jāskatās, lai bērniņa rokas nenokarājas gar sāniem, bet gan atrastos vairāk uz vidu - uz mazuļa punča. Bērna galviņai vajadzētu būt vienādā līmenī ar muguru, nevis atliektai uz aizmuguri.

 

Nekādā gadījumā neņemam bērniņu aiz padusēm, bet gan pieliekam roku pie lāpstiņas. Visiem pirkstiem jābūt pie muguriņas, tad veļot caur vēderiņu, bērniņš nonāk mammas rokās, un abām rociņām jābūt priekšpusē.

 

Bēbis pārmaiņus jātur uz abām rokām, lai viņš attīstītos simetriski.

 

Turot bērnu, viņa rokām jāatrodas pāri plecam, turklāt jātur gan dupsi, gan galviņu.

{pic:3}

Ģērbšanās

 

Mainot autiņbiksītes, nekādā gadījumā nevajag bērniņu ņemt aiz kāju potītēm, bet, paceļot dupsi, roku vajadzētu turēt virs mazuļa ceļa, un otru kājiņu uzlikt uz savas rokas.

 

Arī mazuļa ģērbšana notiek ar velšanu. Velkot nost krekliņu, neraujam bērniņu aiz rociņas, bet gan uzmanīgi izņemam rociņu no piedurknes, pēc tam mazuli paveļam uz vieniem sāniņiem, un tikpat uzmanīgi - izņemam otru rociņu. Svarīgi ir velšanas virzienu mainīt - vienu reizi sākam ģērbt, pirmo no drebītēm atbrīvojot labo rociņu, nākamreiz – kreiso. Turklāt jāseko, lai bērna rociņa un galviņa veltos līdzi ķermenītim.

{pic:5}

Ļoti svarīgi ar bērniņu runāt un saglabāt acu kontaktu, jo ģērbšana un autiņbiksīšu maiņa ir arī brīdis vecāku un mazuļa ikdienas komunikācijai.

{pic:6}

Piesakies uz hendlinga nodarbībām pie Klaudijas Hēlas 2.decembrī, rakstot uz e-pastu sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvani pa tālrūni 67350750!

 

Nodarbību laiks: 2.decembrī no plkst.15 līdz 17

Hendlinga nodarbības notiek Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Maksa par nodarbību: 15 lati.