Noslēdzas ekspresaptauja par māmiņu pēcdzemdību veselību

Noslēdzas ekspresaptauja par māmiņu pēcdzemdību veselību

02. Mar 2012, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar uzsākām, šodien noslēdzam eksprsaptauju par māminu pēcdzemdību veselību! Ieskatāmies rezultātos un noskaidrojam, kuri ir laimīgie balvu ieguvēji!

68,7% respondentiem pašreiz ģimenē ir 1 bērniņš, 23,7% lepojas ar diviem mazuļiem, bet 3 atvases ģimenē audzina 5,8% aptaujāto.

Taujāti, kurā dienā pēc dzemdībām māmiņa ar Jaundzimušo nokļuva mājās, visbiežāk tika atzīmēti atbilžu variant, ka tas notika 3. vai 4.dienā, attiecīgi 43,2% un 29,5% aptaujāto. Otrajā dienā pēc dzemdībām mājās ieradās 2,9% aptaujāto, bet 5.dienā- 13,7% ģimeņu.

Lai gan ārstam būtu jāatnāk pie jaundzimušā uz mājām, daudzi respondent atzīmēja, ka tas nenotika un pašiem bija jādodas uz ārstniecības iestādi. Tas bija 22,3% gadījumu.

Apmeklējot ginekologu pēc dzemdībām, biežāk pārrunātie jautājumi bija pēcdzemdību izdalījumi, šuves, dzemdību ceļu veselības stāvoklis (76,9%  no visiem respondentiem), kontracepcija (71,2%), krūts zīdīsāna (30,2%) un  vitamīnu lietošana māmiņas veselībai (31,7%).

Pirmie trīs mēneši ir adaptācijas periods, kad jaunajām māmiņām ir daudz un dažādi jautājumi un bažas par mazuli. Biežāk minētie satraukumu iemesli bija krūts zīdīšana - trūka piens, pietūkušas krūtis, bērns neņem krūti (32,4%), jaundzimušā miegs un režīms, raudulība (18,7%), hendlings, jaundzimušā turēšana un pozicionēšana, auklēšana uz rokām (12,2%).


Zvaigzne ABC grāmata "Grāmata ar pārsteigumiem", kas patiks mazajiem pasaules izzinātājiem,jo grāmatā ir skanīgas lappuses un atverami lodziņi ceļo pie aptaujas aizpildītājas,kuras e-pasts sākas ar dace.osberga@..

Savukārt otrs laimētājs varēs sevi palutināt ar kādu smaržīgu dāvanu no Stenders kosmētikas, ir s_usiite@..


Vairāk par Stenders kosmētiku lasi šeit>>

Rožu ziedūdens - toniks. STENDERS laboratorijas speciālisti radījuši īpašu ziedūdens-tonika formulu, lai tas darbotos ar divējādu iedarbību – kā toniks un ādas mitrinātājs lietošanai ikdienā. Majestātiskais rožu ziedūdens - toniks mīloši rūpējas par ādas attīrīšanu rītos un vakaros. Dienas vidū sniedz tai nepieciešamo mitrumu un svaigumu, aizskalojot rūpes un uzmundrinot nogurušo ādu. Maigi nomierinošās un remdinošās īpašības rada samtaina pieskāriena sajūtu. Dāvā sev karalisku atspirdzinājumu un līdzsvaru ikvienā dzīves mirklī. Nesatur: parabēnus, silikonus, PEG, sintētiskās krāsvielas. Cena 4,90 LVL

 

Jūsu balviņas gaida Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas), darba dienās no 9:30 līdz 17:00!