Klaudijas Hēlas hendlinga meistarklases. Atsauksmes par nodarbību

22. Jul 2010, 13:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas var būt jaukāks par kopīgi pavadītu pēcpusdienu kopā ar mazuli? Trešdien Māmiņu Klubā uz nodarbību pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas apmeklēja 5 māmiņas un 1 tētis. Lūkosim, kā viņiem gāja.

{pic:1}

Aicinājām Klaudiju Hēlu uz sarunu par bērniņa attīstību un vingrošanu.

 

Ar kādiem jautājumiem un bažām vecāki griežas pie fizioterapeita?

 

Daudzi vecāki jau nāk ar konkrētu problēmu, piemēram, ārsts ir jau pateicis, ka ir tonuss vai asimetrija. Otra vecāku grupa, kas griežas pie fizioterapeita ir tie, kas domā, ka viņi visu dara nepareizi, tomēr pārsvarā nav tādu nopietnu problēmu. Kādreiz ir šie jautājumi, ka bērniņam ir 8 mēneši un viņš vēl nerāpo vai 5 mēneši un bērns neveļas vai maz veļas. Vecāki mazāk jautā par attīstības posmiem kā tādiem, vairāk pievēršot uzmanību konkrētām lietām.

 

 

Vai ir daudz vecāku, kuri ved bērnu uz vingrošanu, vienalga, vai vajag vai nevajag?

 

Nu tagad jau ir palicis labāk, pirms dažiem gadiem uz vingrošanu gāja pilnīgi katrs bērns, bet tagad ar informācijas bagātību vecāki vairs tik ļoti nesatraucās par visu. Jautājumi parasti ir par to, vai tas ir normāli: vai ir normāli, ka mans bērns dara šādi, vai šādi, vai tas ir normāli, ka viņš vēl neveļas, ka staigā tā, nevis savādāk utt. Protams, ir vecāki, kuru bērniem ir tiešām problēmas, un tiem vecākiem tad šie jautājumi liekas smieklīgi.

 

Otrs jautājums ir par to, vai mazuļi tiek sūtīti uz vingrošanām. Un jāsaka, ka uz vingrošanām joprojām tiek sūtīti daudz.

 

Vienreizēja un kontrolējoša konsultācija pie fizioterapeita ir vērtīga un noteikti vajadzīga ikvienam mazulim, lai speciālists labāk varētu spriest par bērnu, māmiņa varbūt iegūtu jaunu informāciju. Ja ārstējošais ģimenes ārsts nozīmē fizioterapeita vai neirologa apmeklējumu, tad ir vērts to izmantot, jo šajās nodarbībās var iegūt informāciju, kā attīstīt mazuli un darīt viņu laimīgu.

 

Kādas ir biežākās kļūdas, ko vecāki pieļauj?

 

Visbiežākās kļūdas ir saistītas ar hendlingu- visbiežāk bērniņš tiek nepareizi celts. Ja, mainot autiņbiksītes, vecāki vēl ievēro pareizu turēšanas pozu, caur vienu kāju novelkot autiņbiksītes un caur otru kāju uzvelkot, vistrakākā ir celšana. Protams, ir redzami uzlabojumi un palikušas vien nianses, bet ir arī gadījumi, kad vecāki savu bērnu ceļ aiz padusēm vienkārši no muguras guļus stāvokļa augšā. Šie bērniņi, ko arī nodarbībās varu redzēt, ir saspringtāki, viņi ir ļoti „plati”, tā saucamie lidotāji. Neviens šiem vecākiem nav parādījis, kā darīt pareizi, tāpēc viņi to arī nedara.

 

Mēs kā vecāki gribam paši justies ērti un ņemam bērnu tā, kā pašam ērti, nevis iedziļināmies, ko bērnam vajag.

 

 {pic:2}

Kāpēc mēdz būt situācijas, kad it kā medicīniski veseli bērni sāk darīt lietas daudz vēlāk, nekā pieņemts „pēc grāmatas”?

Viens no aspektiem ir raksturs. Ir lēnāki un aktīvāki cilvēki, motivēti un mazāk motivēti bērni. Vēl arvien aktuāls ir jautājums par to, kā es kā vecāks ar bērnu nodarbojos. Arī visi palīglīdzekļi- aktivitāšu centri, karuseļi virs gultas- ir lietas, kas bērnu nemotivē. Bērns notrulinās tāpat kā skatoties TV. Bērns tiek notrulināts un viņam nekas nav jādara. Es parasti vecākiem stāstu ar piemēru- jūs skatāties TV un neko nedarāt, un jums nav motivācija kaut ko darīt. Tas ir tas pats, kas bērnam aktivitāšu centrs vai karuselis. Viņam ir izklaide. Ja vairs nepatīk, bērns sāk raudāt un mamma ņem uz rokām. Kurā brīdī tad viņam attīstīties?!

 

Rotaļāsimies ar mūsu mazuļiem pašas, nevis nodosim viņus aktivitāšu centru izklaidēm!

 

Vecāki dalās atsauksmēs par nodarbībām

 

Kā ierasts pēc nodarbībām vēlamies uzzināt tieši vecāku viedokli par notikušo- patika, nepatika, vai ieguva atbildes uz saviem jautājumiem!

{pic:3}

Svetlana, Armanda(2,5 mēneši) māmiņa:

 

Pie Klaudijas uz nodarbībām bijām pirmo reizi un uzreiz radās patīkams iespaids par viņu kā par patīkamu un zinošu sievieti. Svarīgākais apstiprinājums šodien bija par autosēdeklīti. Mēs esam iegādājušies labu un ērtu autosēdeklīti un uzzinājām, ka tajā bērniņš var pavadīt ilgāku laiku, jo tas ir līdzīgs bērniņa dabīgajai pozai. Uzzināju daudz arī par turēšanas tehniku, ko mājās nedarījām. Domāju, ka nāksim arī turpmāk uz šo nodarbību.

 

Armanda tētis:

 

Vairāk tētiem vajadzētu nākt uz šīm nodarbībām. Arī es pats pamēģināju, kā darīt pareizi. Uzzināju, kā pareizi bērniņu vajadzētu pacelt no zemes un nodot otram.

{pic:4}

Zeltīte, Agneses (3 mēneši) māmiņa:

 

Arī mēs pie fizioterapeites bijām pirmo reizi un daudz ko jaunu iemācījos- kā celt, kā ģērbt, mainīt autiņbiksītes. Ikdienā iepriekš nemācēju bērniņu pareizi pacelt,  bet tagad centīšos darīt visu, kā ierādīja Klaudija Hēla.

 

Lielākā nodarbību priekšrocība ir tā, ka nodarbības notiek mazās grupiņās, lai katram vecākam, katram bērniņam fizioterapeite pievērstu individuālu uzmanību, atbildētu uz konkrētiem jautājumiem, kas interesē vecākus.

Un, aiziet fotoreportāža!

{pic:5}

Vietas pietiek visiem :)

{pic:6}

Pozicionēšana pakaviņā

{pic:7}

Pozu maiņa pakaviņā

{pic:8}

Rotaļlietas katra gaumei

{pic:9}

Rotaļas ar zeķīti

{pic:10}

Novilkta bērniņa zeķīte labi noder pēdiņu masāžai

{pic:11}

Gandrīz visi kopīgā bariņā

{pic:12}

Ehh, cik feini jūs spēlējaties!

{pic:13}

Topošā māmiņa cītīgi pieraksta informāciju

{pic:14}

Katrs savā vietā..

{pic:15}

Nekas nekur  nespiež, jo ērti var atlaisties spilvenos

{pic:16}

Kā pareizi nest un turēt?

{pic:17}

Iekšā tik karsts, ka var noģērbt lieko drēbju kārtu

{pic:18}

Mazuli var vingrināt gan uz rokām,

{pic:19}

...gan uz bumbas

{pic:20}

Un var rādīt arī trikus..

{pic:21}

..cirka cienīgus, kas turklāt arī attīsta mazuli!

{pic:22}

Individuālas konsultācijas ikvienai māmiņai

Ja arī Tu vēlies uzzināt ko jaunu par bērniņa attīstību un apmeklēt hendlinga nodarbības, piesakies, aizpildot anketu zemāk!

 

Uzmanību, ir pieejamas hendlinga nodarbības arī topošajiem vecākiem! Nākamā topošo vecāku hendlinga nodarbība notiks 8.decembrī plkst.10:00. Vairāk par topošo vecāku hendlinga nodarbībām uzzini ŠEIT!

 

Hendlinga nodarbības notiek

Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Maksa par nodarbību:

15 lati. Tiem, kas apmeklē Topošo Vecāku skolas nodarbības, maksa- 12 lati.

 

Piesakies kursiem, aizpildot anketu!

25. Nov 2009, 12:32

Pasmaidi,viņi piezvana😀 Tā kā,gaidi 😀) Mēs iesim šo piektdien 😀

12. Nov 2009, 19:48

Man mazai ļoti patīk vingrot uz bumbas - tagad jau izaugusi, tad paņemu viņu klēpī un lēnām palēkājam,,,,tad tik ir smiekli.....😀😀😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Klaudija Hēla Māmiņu Klubā pasniedz lekcijas gan grūtniecēm, gan bēbīšu māmiņām! Katru trešdienu!