Kas notiek hendlinga nodarbībās pie Klaudijas Hēlas?

Kas notiek hendlinga nodarbībās pie Klaudijas Hēlas?

14. Jun 2010, 09:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien 4 topošās māmiņas, 5 jaunās māmiņas un 1 tētis piedalījās Klaudijas Hēlas vadītāja hendlinga nodarbībā, lai uzzinātu vairāk par pareizu bērna aprūpi ikdienas darbībās.

Jau tagad vari pieteikties uz nodarbībām decembrī, aizpildot anketu zemāk!

{pic:1}

Aicinājām fizioterapeiti Klaudiju Hēlu uz nelielu sarunu pirms nodarbības.

Ko hendlinga nodarbības sniedz mazulim un māmiņai?

Nodarbībās mēs runājam par to, kā pareizi aprūpēt bērniņu, kā celt, nest, turēt, jo paaugstināts tonuss un asimetrija rodas tieši no tā, ka mazulis tiek nepareizi ikdienā aprūpēts. Nodarbības ir īstā vieta, lai ikviena māmiņa uzzinātu un iemācītos, kā pareizi nest, celt, ģērbt mazuli, kas nākotnē aiztaupīs vairākas problēmiņas un problēmas.

 

Vai pēc nodarbībās iegūtās informācijas vecāki var darboties ar mazuli arī mājās?

Jā, tieši tā ar arī ir pamatideja, ka nodarbībās skatos katru mammu, katru ģimeni, kā viņi darbojas ar savu mazuli un vai viņi to dara pareizi un iesaku, kā vajadzētu darīt. Gribētu piezīmēt, ka nodarbībās runājam arī par tādām lietām kā rotaļlietu izvēli, kas ir cieši jo cieši saistīts ar bērniņa attīstības veicināšanu.

{pic:2}

Kā notiek hendlinga nodarbība?

 

Nodarbība notiek brīvā gaisotnē jautājumu/ atbilžu veidā, jo māmiņas un tēti ir ieradušies uz nodarbību, lai uzzinātu kaut ko jaunu un uzzinātu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

 

Ikviena nodarbība sastāv it kā no 3 daļām.

Nodarbības sākumā fizioterapeite Klaudija Hēla pastāsta par vispārīgiem hendlinga pamatprincipiem, ko vajadzētu, ko nevajadzētu darīt ikdienā. Otrajā daļā tālāk fizioterapeite teoriju pieliet o praksē un kopā ar drošākajiem mazuļiem izmēģina hendlinga pamatprincipus, piemēram, kā celt, nest, apģērbt vai noģērbt mazuli. Savukārt noslēguma daļā ir laiks individuāliem mammu un tētu jautājumiem, kas skar tieši viņu mazuli. Kā jau iepriekš Klaudija Hēla minēja, lai gan nodarbībās piedalās ap 10 mazuļiem, katram ir arī individuāla pieeja, kas palīdz saprast, vai māmiņa visu dara pareizi.

 

Par to, kā māmiņām patika nodarbība, lūdzām pastāstīt vecākus pašus!

{pic:3}

Dace, 39. grūtniecības nedēļa:

Man šis būs pirmais bērniņš un nodarbība man šķita interesanta un noderīga, jo varēja redzēt, kā aprūpēt mazuli, kā celt, kā velt, kā rotaļāties ar viņu.  Domāju, ka vēlreiz atnākšu uz nodarbību jau kopā ar mazuli.

Baiba, Alises (4 mēneši) māmiņa:

Iemācījāmies daudz ko jaunu un atsvaidzinājām jau esošās zināšanas. Pie Klaudijas bijām tad, kad mazuli gaidījām,  bet tagad bija iespēja atsvaidzināt zināšanas. Ja būs vēl kas interesants, domāju, ka nāksim vēl uz šīm nodarbībām. Es uzskatu, ka šīs nodarbības ir vērtīga pieredze, tāpēc iesaku arī citiem vecākiem izmantot iespēju un atnākt!

{pic:4}

Daiga,  Lotes (1 mēnesis un 1 nedēļa) māmiņa:

Mēs esam pirmo reizi uz šīm nodarbībām. Mums patika tas, ka nav tāda teorija, bet ir iespēja pašiem pamēģināt, uzdot konkrētus jautājumus tieši par manu bērniņu un ir iespēja izmēģināt visu praksē. Es ieguvu atbildes uz saviem jautājumiem gan mutvārdos, gan arī darbībā, jo fizioterapeite parādījā, kā pareizāk būtu darboties.

 

Uz šo nodarbību starp 9 topošajām un esošajām māmiņām bija atnācis arī viens tētis. Lūdzām viņu padalīties pieredzē par notikušo nodarbību.

Rolands, Lotes tētis:

Kā vienīgais tētis starp visām māmiņām, jutos nedaudz samulsis kā baltā vārna, jo mammas varbūt vēlas pabarot bērniņu, bet kautrējas, bet es kaut kā mēģināju būt neitrāls. Ja runā par to, vai man šīs nodarbības bija noderīgas, tad uzskatu, ka jā, jo es pat ātrāk aizgāju no darba, lai šodien būtu kopā ar savām dāmām. Es iesaku arī citiem tētiem atnākt uz nodarbībām!

 

Ja arī Tu vēlies uzzināt un iemācīties, kas ir hendlings; ko darīt/ nedarīt bērniņa aprūpē; kā saģērbt, noģērbt bēbīti veļot; kā ikdienas hendlingu pārvērst par jauku rotaļu Tev un mazulim un uzzināt citas interesantas lietas, piesakies uz nodarbībām, aizpildot anketu!