Zobiņu tīrīšana ar "Topfer" zobu gēlu

Zobiņu tīrīšana ar "Topfer" zobu gēlu

21. Oct 2017, 11:11 Single_mom Single_mom

   Kad dèliņam iznāca pirmie zobiņi, sapratu, ka drz pienāks laiks, ka arî mums būs jāsāk domāt par to, kā un ar ko, tīrīt dēlam zobiņus! Mums tika tā laime, izmēģināt "Topfer" zobu gèliņu. Izmantoju zobubirstīti, kas ir uz pirksta velkamà, silikona. 

   Zobu gèliņam ir patīkama, maiga garša, ko ar pozitīvu, novērtēja arī Kevins! Gēliņš nesatur fluorīdus, mentolu un aizkavē kariesu. Neskaitot ūdeni un minerālus, 90% sastāvdaļu, šajā zobu gēlā ir bioloģiski audzētas. 

   Protams, citas mammas teiks, ka ko tad tos divus zobus tīrīt, taču es domāju, ka par tiem jāsāk rūpēties jau uzreiz, lai arī pats mazulis pierod, ka tas ir nepieciešams, un zobu tīrīšana jau ieiet kā ikvakara rituāls. Ja esam pieskārušies arî ikvakara rituālu tēmai, tad laborāt dzirdētu, vai citām māmiņām ar bērniņiem, arī ir ikvakara - pirmsmiedziņu rituāli?! 

   Pagaidām, dèliņam pirmdmiedziņa rituāls ir vanniņa, ko parasti sagatavoju ar lielāko rūpību, lai ūdens temperatūra būtu patīkami silta, un ne par augstu - ne karstu. Tādēļ ejot vanniņā, izmantojam šīs pašas firmas termometru, kas ļoti ātri parāda īsto temperatūru, un tur ir iedaļiņas, kas paràda, vai temperatūra ir piemērota, vai arī par maz vai daudz! 

20171021110724-24021.jpg

   Pēc vanniņas, pabaroju dēlu ar putru, izdzer siltu tējiņu, un ielieku gultā, pēc kā arī aizmieg un sapņo saldus sapnīšus. Tagad savam rituālam, mazgajoties uz gulēšanu, esam pievienojuši arī zobu mazgāšanu. 

   Mīļās mammas, padalaties, kad sākāt tīrīt savam mazulim zobiņus? Vai ieviesāt to par ikvakara rituālu, vai arī darījāt to tikai tad, kad bērniņš pats izrādija interesi?