VIDEO: Podiņmācība - pēc iespējas agrāk, vai tomēr nogaidīt?

09. Jul 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa prasme pašam iet uz podiņa reizēm vecākos rada mulsumus, jo brīžiem nav nojausmas, kā mazajam palīdzēt apgūt šīs iemaņas un kurš ir īstais laiks, lai to darītu, tāpēc mēs nereti mēģinām dažādus variantus līdz saprotam, kurš ir īstais. Sandra Lase – pasniedzēja Māmiņu kluba Vecāku skolā uzsver, ka podiņmācībā jāsaprot viena ļoti svarīga lieta – tā ir apzināta rīcība, tas ir visam pamatā, nevis mammas iniciatīva, ka noķer bērnu, zina viņa vietā un piedāvā, tiešām, kad apzinās, ka vajag uz poda, zina jā vajadzību nokārtot, zina, kur ir pods un ir spējīgs to visu, kas nepieciešams, bērni nobriest tam 1,8 mēneši, viss, kas notiek līdz tam ir mammas iniciatīva.

Skaties VIDEO un:

  • uzzini, kāpēc māmiņas nereti izvēlas bērniņus sēdināt uz podiņa krietni pirms pusotra gada vecuma
  • iepazīsties ar 10 mēnešus veco Jēkabu un viņa māmiņas Sabīnes pieredzi
  • uzzini arī, kā ar podiņmācību gājis trīs bērnu māmiņai Ksenijai
  • sapratīsi, kas ir galvenās vadlīnijas, kas palīdzētu izprast bērniņa gatavību podiņmācībai
  • sapratīsi arī, kā vispār uzsākt podiņmācības procesus

Mīļās māmiņas, novēlam jums pacietību un vieglu pieeju šim tik svarīgajam notikumam – bērniņa vēlmei apgūt podiņmācību, viss agrāk vai vēlāk notiks, taču tam ir jānotiek dabiski bez piespiešanas un rāšanās, kā jau it visam, ko bērns savā dzīvē apgūst.

Māmiņu Klubs

20140506104203-54768.jpg

zacc zacc 18. May 2015, 07:55 glaabeja

Nav tā! Kam vajag autiņbiksītes, tam arī dārziņā velk autiņbiksītes bez problēmām. No kurienes rodas šie mīti, ka pusotrgadniekiem jau jāiztiek bez, nesaprotu! Kurā konkrēti dārziņā ir tāda prasība?

zacc zacc 17. May 2015, 23:51 glaabeja

Ko tu domā ar sēdēšanu uz podiņa? Pasēdēt, ja liek?