Valmierā darbu sāk jauns bērnu un ģimeņu centrs IDEJU MĀJA

Valmierā darbu sāk jauns bērnu un ģimeņu centrs IDEJU MĀJA

03. Nov 2014, 09:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmdien, 3.novembrī, aizsākoties Ģimenēm draudzīgu vietu nedēļai Latvijā, Valmierā, Beātes ielā 23 darbu uzsāk jauns bērnu un ģimeņu centrs IDEJU MĀJA, kur ik dienu piedāvās dažādas nodarbības, pasākumus, tikšanās ar profesionāliem speciālistiem gan topošajiem un jaunajiem vecākiem, gan zīdaiņiem un bērniem līdz piecu gadu vecumam, kā arī sievietēm u.c. interesentiem.

Projekta autores ir trīs valmierietes, jaunās māmiņas, Māra Rudīte, Madara Apsīte un Inese Pabērza.

Ideja par jauna bērnu un ģimeņu centra tapšanu Valmierā radās, ņemot vērā mūsu personīgo pieredzi, gaidot savus mazuļus., Mūsu vēlme ir radīt tādu vietu mūsu pilsētā, ko no sirds varētu saukt par bērniem un ģimenēm draudzīgu. IDEJU MĀJAS mērķis ir nodrošināt gaišu, siltu, mājīgu un mīlestības piepildītu vidi, kurā pieejamas kvalificētu speciālistu konsultācijas, padomi un vienkārši vieta atvērtām sarunām. Radīt tādu vietu, kas rosinātu satikties, dalīties pieredzē, zināšanās, gūt drošības sajūtu un iedrošinājumu. Mēs esam veidojušas šo centru tā, lai ikviens, kas šeit paciemojies vienreiz, vēlētos šeit atgriezties. Lai topošie vecāki labāk sagatavotos mazuļa ienākšanai ģimenē, lai mamma, kura devusies pastaigā ar mazuli, piestātu šeit un sasildītos ar tēju vai pabarotu savu atvasi. Lai, mazulim paaugoties, IDEJU MĀJĀ māmiņa var atrast sev piemērotāku bērna attīstības nodarbībām un brīvā laika pavadīšanai. Lai sievietes, kas jau dzīvē ir ko sasniegušas vai arī ir kādu atbilžu meklējumos, šeit pulcētos un iegūtu ne tikai jaunas zināšanas, bet arī jaunas iepazīšanas un draudzības,” pauda viena no projekta dalībniecēm Madara Apsīte.

20141103093518-64598.jpg

Darbam centrā piesaistīti profesionāli speciālisti gan no Valmieras puses, gan galvaspilsētas. IDEJU MĀJA sadarbosies ar vienu no vadošajām fizioterapeitēm Latvijā Klaudiju Hēlu, centrā pastāvīgi strādās fizioterapeite Linda Kalniņa, kura īpaši specializējusies darbā ar topošajām mātēm, kā arī sievietēm pēcdzemdību periodā, zīdaiņu un bērnu fizioterapijā.

 IDEJU MĀJA piedāvās plašu nodarbību un pasākumu ciklu topošajiem un jaunajiem vecākiem, ko vadīs vecmāte Antra Kupriša, krūts barošanas speciāliste Inese Kočāne, kā arī psiholoģe Inese Taube.

IDEJU MĀJAS piedāvājumā ir vairāku veidu attīstošas nodarbības bērniem. Bērniem ir iespēja darboties radošās attīstības darbnīcās pedagoģes Ilzes Tupuriņas vadībā, kā arī piedalīties Montesori pedagoģijas nodarbībās Lindas Vītoliņas vadībā. Darba dienās dažādos laikos vecāki savas atvases varēs nodarbināt GIGI bloks kartona klucīšu brīvajās rotaļu stundās. Tāpat tuvākajā laikā būs īpašās nodarbības bērniem brīvdienu rītos, kā arī muzikālās darbnīcas. Centrā pieejamas arī logopēdes Vinetas Ragēvičiusas individuālās konsultācijas, psiholoģes Evitas Štālas individuālās un grupu nodarbības, kā arī semināri.

20141103093527-92160.jpg

IDEJU MĀJA īpaši domājusi par piedāvājumu sievietēm. Centrā strādā sertificēta enerģiju terapeite Aleksandra Ločmele, kura vadīs elpošanas un meditācijas nodarbības (t.sk. meditācijas grūtniecēm), vingrošanu veselības atjaunošanas un ķermeņa vitalitātei. Savukārt atbildes uz jautājumu, kā harmoniskāk pavadīt katru dienu, kopīgi aicinām meklēt nodarbību ciklā „Manas laimes formula”.

IDEJU MĀJA rīkos arī tematiskus pasākumus un tikšanās ar sabiedrībā zināmām personībām.

            Informācija par nodarbībām atrodama „Ideju Māja” profilos Twitter.com, Draugiem.lv un Facebook.com, kā arī drīzumā www.imim.lv  Papildus informācija 27650440, rakstot info@imim.lv.