Valdība deklarācijā apņemas nodrošināt kredītu garantiju pieejamību pirmajam mājoklim

Valdība deklarācijā apņemas nodrošināt kredītu garantiju pieejamību pirmajam mājoklim

05. Nov 2014, 18:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nākamās Laimdotas Straujumas (V) vadītās valdības deklarācijā solīts nodrošināt kredītu garantiju pieejamību pirmajam mājoklim, pārskatot tiesisko regulējumu un iedarbinot valsts atbalsta programmu.

Deklarāciju šorīt parakstīja jauno valdību veidojošie politiskie spēki - "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK.

Jau ziņots, ka šovasar Ekonomikas ministrija izstrādāja valsts atbalsta programmu mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem. Tomēr programmas īstenošana nesākās, jo Saeima pieņēma grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz no nākamā gada sākuma visiem no jauna izsniegtajiem hipotekārajiem aizdevumiem piemērot "nolikto atslēgu" principu, tātad kredīta ņēmējs varēs atdot ieķīlāto īpašumu un atteikties no savām saistībām. Šo grozījumu dēļ komercbankas vairs nevēlējās iesaistīties atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem.

LETA

bibii bibii 06. Nov 2014, 12:35

Jā...Un dokumentu noformēšanai banka grib vēl 4% no īpašuma vērtības...cik daudzi spēj iekrāt minimums 34% pirmajai iemaksai no īpašuma vērtības?

bibii bibii 06. Nov 2014, 12:34

Es nezinu kā viņi to nokārtos...Bankas tagad ir pacēlušas pirmo iemaksu un MINIMĀLĀ 1. iemaksa ir 30%....Cik tad valsts būs spējīga galvot? Tie 10% neko daudz vairs nedos, ja pašam vajadzēs vismaz 20% sakrāt piemajai iemaksai.Neticu,ka galvos 15 vai 20% pirmo iemaksu...

mamma27 mamma27 05. Nov 2014, 21:16

ha-ha! Sola jau no jūnija😃 Bet kā nav tā nav.Un diez vai būs!šitam vairs neticu!