Uz labierīcībām bez dokumentiem neejiet!

Uz labierīcībām bez dokumentiem neejiet!

07. Sep 2013, 22:57 Banija Banija

Šodien kādā no Jūrmalas tualetēm piedzīvoju seriāla Reksis cienīgu pakaļdzīšanās ainu. Jā, Tu nepārlasījies tiešām tualetē. Ok, pakaļdzīšanās ainā gan nepiedalījās suns, taču kāda ļoti nikna kundzīte, kuras ātrumu varētu apskaust katrs otrais suns jau nu noteikti. Bet par visu pēc kārtas...

Vakar nolēmām, ka šodien, ja būs labi laikapstākļi, dosimies uz Jūrmalu. Atšķirībā no dēlēna, mums nav superuzsūcošo autiņbiksīšu, tādēļ dienas otrajā pusē nācās meklēt kādu WC. Atradām. Protams, maksas, bet, ja vajag, tad vajag... Izķeksējuši no maka katrs pa 20 santīmiem, devāmies iekšā namiņā, uz kuru pat ķeizars iet kājām. Noliku kasierei savus santīmus, bet šī ar acīm sekoja kādai sievietei, kura ar savu meitiņu iznāca no tualetes un devās prom. Kasiere zibens ātrumā piecēlās kājās, izskrēja no savas būdiņas un mežonīgā ātrumā metās uz izeju, lai pa ielu skrietu pakaļ sievietei. Par spīti saviem gadiem, kundzes skriešanas ātrumu varētu apskaust arī skolēni. Papildus tam šī skaļā balsī pa ielu kliedza, ka vajag taču samaksāt!!! Tālāk jau sekoja dialogs...

Sieviete ar bērnu: „Vai tad arī tik mazam bērnam vajag maksāt?”

Kasiere: „Protams!”

Sieviete ar bērnu: „Bet viņai taču pat nav vēl 6 gadi!”

Kasiere: „Neizskatās.”

Sieviete ar bērnu: „Jums dokumentus parādīt?”

Kasiere: „Rādiet šurp!”

Sieviete ar bērnu izvilka no savas somiņas meitas dokumentus, kuros norādīts, ka meitenei tagad ir tikai 5 gadiņi... Kasiere noplātīja rokas un devās atpakaļ uz savu „biroju”.

Ko mums būs mācīties no šīs situācijas? Ka vienmēr, pat ejot uz tualeti, līdzi jāņem dokumenti!

Turpinot tēmu, tiešām absurdi, ka par mazu bērnu tualetē liek maksāt. Vecāki priecājas, ka mazais sācis iet uz podiņu, taču, redz, ja nebūs līdzi vajadzīgo santīmu, tad nāksies teikt, ka šoreiz nekā... vai nu pilsētas centrā jāiet uz krūmiem vai arī jātaisa biksēs.

Ja vēl atsevišķās tualetēs mazākajiem bērniem nav jāmaksā, tad, piemēram, nesenā situācijā ar mana brāļa meitu, kura ir vien 3 gadus veca, un Liepājā ar saviem vecvecākiem bija devusies uz parku, tualetes apmeklējuma laikā gan bija jāmaksā. Pie kam, kasiere vēl pavaicāja, vai tualeti izmantos gan meitenīte, gan omīte, jo tad, redz, būtu jāmaksā par abām divām.

Banija Banija 08. Sep 2013, 15:24 any27

Izklausās necilvēcīgi ☹

Dace Dace 08. Sep 2013, 08:42

Divi gadi atpakaļ bijām Bauskas poliklīnikā.Es grūtniece,pēdējā mēnesī un meitiņa kurai divi gadi un pamperi vairs neizmanto.Tad nu lūk,poliklīnikā maksas tualete.Es neskaidrojot nemaz vai man kā grūtniecei būtu jāmaksā sameklēju tos santīmus un noliku uz galdiņa.Pēkšņi dzirdu,kura no jums ies?!Es gandrīz atsēdos,saku,abas iesim!Uz ko saņēmu atbildi,ka par bērnu jāmaksā!Sāku iebilst,ka par tik maziem bērniem nav jāmaksā.Priekštelpā atradās vēl kāda sieviete baltā virsvalkā,vai nu medmāsa vai kāds cits no poliklīnikas personāla.Viņas abas savā starpā saskatījās un kasiere saka,labi ejiet abas!
Bet situācija muļķīga.

08. Sep 2013, 04:54

Majoru stacijas tualete