Staigātājs 10 mēnešos

Staigātājs 10 mēnešos

25. Nov 2017, 17:19 Single_mom Single_mom

   Tiešām neticas, bet mans mazulis, nu, pavisam liels. Lai gan sāka celties un staigàt gar mēbelēm agri, neticēju, ka tik stabili sāks staigāt jau tik drīz. Pārgaja mazus gabaliņus jau ik pa laikam, stāvēja neturoties, un, jau pavisam droši, soļo pa màju.

   Pirmo reizi, kājās viņš piecēlās, nedaudz pāri 7 mēbešu vecumam. Gar mēbelēm aizgāja 8 mēnešu vecumā, tāpat, kā sāka rāpot - tieši uz 8 mēnešiem. Pirmstam pārvietojās lienot uz punča. Pēc 9 mēnešiem sāka stāvēt ik pa laikam neturoties un pārspert pa 2 soļiem no gultas gala līdz galdam. Nu un pienāca 10 mēneši, kad maziņš aizgāja ar savām kājiņām, lielajā pasaulē. Laimes asaras un nedalīts prieks par mazuļa sasniegumiem! 

   Zinu, zinu, daudzas teiks, ka agri un na labi, bet nespiedīšu dēlu pie zemes, vai neliegšu darīt to, kam pats ir gatavs. Nekādā veidā nestimulēju nedz celšanos, nedz staigāšanu (vedot pie rociņām vai kā savādāk). Par laimi, fizioterapeite apstiprināja, ka maziņam viss ir kārtībā un ceļas kājiņās pareizi (bijām tad, kad sāka celties kājās, savam sirdsmieram). 

   Mans mazais bērns, ir iekāpis jaunā attîstības stadijā. Un man, tāpat kā citām mammām, tas izraisa tādu emociju gammu. Laime, ka mazais ir apguvis ko jaunu, steberē pie tevis, ar lielu smaidu sejā un krīt virsū apskaujot, uzreiz kā pienāk klāt. Un šķita, ka tomēr, ne ātrāk par gadiņu, jo labprāt pārvietojās rāpus. Labprāt staigāja gar mēbelēm un pārvietojās mammas klēpī. 

   Maziņš staigā ar plikām kājiņām, zeķītēs. Vakar šķita, ka nu ir laiks uzvilkt apavus, bet nekā - šķiet, ka nav pieradis ar tiem staigāt. Kājiņa ķērās un prieks īss. Tagad nesaprotu, vai maz apaviņus vajag vilkt. Saprotams, ka ejot ārā, kājās zābaki, bet pa māju?

   Padalaties, cik ātri sāka staigāt jūsu mazuļi? Vai vilkāt kājās apaviņus? Maziņam nopirku superērtas zandalītes, bet ar tām staigāt, grūtāk kā bez. Tad nu laižu, ar pliku kāju, un lieta aiziet daudz labāk! 

Brīve Brīve 26. Nov 2017, 15:47

Man otrais rāpot sāka 6os mēn, staigāt 9nos. Nekā neveicināju. Joprojām atceros kā tas notika 18.novembrī pirms 2gadiem. Ziemā arī gāja ārā, nebija noturams tikai ratos, krita gar zemi, nav jau viegli biezajā kombī, zābakos, sniegs bija. Bet nu dzīvs, fiziski ļoti attīstīts bērns.

ziemelbriedis ziemelbriedis 25. Nov 2017, 21:02

man puišels sāka rāpot piecu mēnešu jubilejā, bet staigāt 11menesos, biju no tām mammām, kas izklaides bērnam lika tuvāk zemei, lai mazāk pavada stāvot 😀
P.S. apsveicu...

mamma27 mamma27 25. Nov 2017, 20:44

Mans trešais sāka staigāt 10 mēn.Ilgi domāju kā noturēt pie zemes,bet tad sapeatu-ja jau var,lai iet!

kas_tas_tads kas_tas_tads 25. Nov 2017, 14:38

Rakstīji, ja agri iemācījies rāpot, tad jau liekas, staigāšanu nopelnījis. Savādāk ir, ja sāk agri staigāt, bet nemaz vēl nemāk rāpot.

zacc zacc 25. Nov 2017, 10:56

Man otrais puika arī sāka staigāt 10 mēnešos. Protams, ka nestaidzināju un nestutēju, bet viņam ļoti gribējās panākt lielāko brāli, un jau no sākta gala viņš fiziski ir ļoti spēcīgs. Ar apaviem nav jāsteidzas, mājas apstākļos nekad nevelku. Citur - pēc apstākļiem, ja auksta vai piestaigāta grīda, tad vilku mīkstas ādas čības. Ar cietu zoli tikai tad, kad bērns vairs praktiskinekad nemetās rāpus, krita maz. Principā bija tā, ka novembrī sāka staigāt un tad kaut kad aprīlī uzvilku zābakus un palaidu ārā. Jā, to ziemu ārā nestaigāja, nebiju gatava pilsētā ik sekundi ganīt, lai nebāž kaut ko mutē. Pavasarī jau bija prātīgāks. Bet mājās tāpat nekad nevelku apavus.