Sabiedrībā zināmas personības aicina bērnus kļūt par supervaroņiem

14. Nov 2017, 10:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mudinot gan vecākus, gan skolotājus runāt ar bērniem par jautājumiem, kas saistīti ar  viņu drošību, sabiedrībā zināmas personības iesaistījušās Valsts policijas kampaņā "Supervaronim nepazust". Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga, bokseris Mairis Briedis, radio DJ Toms Grēviņš ar sievu Lauru Grēviņu, mūziķe Māra Upmane-Holšteina, TV dīva Anna Rozīte, pasākumu aģentūras "Bordo" īpašniece Sindija Vilde, basketbolists Mareks Mejeris, kā arī daudzas citas slavenības savos sociālajos tīklos aicina vecākus runāt ar bērniem par drošību un nebūt vienaldzīgiem, ja redzam bērnus nelaimē.

 

“Cilvēks ir piesiets ar savām kājām pie zemes, tādēļ lidot mēs Supervaroņiem neiemācīsim. Taču drošības sajūtu var iemācīt – kad sirdī ir tā sajūta, ka zini, kā rīkoties, nonākot nepatīkamā situācijā, – tad var teikt, ka esi kļuvis par Supervaroni! Supervaronim svarīgi ir zināt divus maģiskus vārdus – lūdzu un paldies. Īstam Supervaronim ir jāzina, ka viņam ir tiesības palūgt arī svešam cilvēkam palīdzību,” teic kampaņas Goda vēstnese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Atbalstot kampaņas ideju, virkne slavenību ne tikai dalījušās savos sociālajos tīklos ar fotogrāfijām, kurās redzamas kopā ar kampaņas galvenajiem supervaroņiem SuperAnnu un SuperTomu, bet pat papildinājušas savu garderobi ar supervaroņu tematikā ieturētiem apģērba gabaliem. Lai uzrunātu pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju un liktu aizdomāties par bērnu drošību, supervaroņa t-kreklu savam ikdienas stilam pieskaņojis gan bokseris Mairis Briedis, gan basketbolists Mareks Mejeris un neatkārtojamā TV dīva Anna Rozīte.

 20171114100813-88103.jpg

 “Ikviens bērns, kurš zina, kā rīkoties, nokļūstot ķibelē, ir Supervaronis! Viņa zināšanas par pieciem ar drošību saistītiem jautājumiem kļūst par bērna superspējām, kas viņu var aizsargāt. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ mēs visi mēdzam būt vienaldzīgi pret apkārtējiem, aiz nezināšanas, bailēm, aizspriedumiem, savu problēmu pārņemti utt. Dārgie vecāki, mīļie pieaugušie, palīdzēsim mūsu bērniem kļūt par Supervaroņiem!” mudina viena no biedrības Babyroom.lv dibinātājām Anna Rozīte.

Kampaņas pamatā ir pieci jautājumi, kurus iemācot savam bērnam, vecāki var sniegt viņam superspējas, kas viņu pasargās. Par šiem jautājumiem savās pārdomās dalās bloga “Viens plus viens” autore, divu Supervaroņu mamma Laura Grēviņa: “Vai tavs bērns zina, ko darīt situācijā, kad gadās kāda nelaime, vai sanāk nejauši noklīst vienam pašam? Mūsu vecākais dēls vienubrīd bija no tiem bērniem, kurš varēja skriet uz visām debespusēm, neatskatoties. Par laimi, šis posms ir beidzies, bet tas ir bijis vērtīgs un pamācošs, jo zinām, cik svarīgi bērnam iemācīt iegaumēt savu un vecāku vārdu un uzvārdu, mājas adresi un, ideālā gadījumā, arī telefona numuru. Mūsu, pieaugušo, pienākums ir iemācīt bērnam, kā viņš pats sevi var pasargāt no lielākas nelaimes!" 

Kampaņa "Supervaronim nepazust" laikā informatīvie materiāli ir izsūtīti teju 650 Izglītības ministrijas datubāzē uzskaitītajām pirmskolas izglītības iestādēm, tādējādi sasniedzot aptuveni 80 000 bērnu. Tāpat kampaņas materiālus var iegūt gan Rimi lielveikalos, gan mājaslapā: http://vp.gov.lv/supervaronis/

Kampaņu kopā ar Valsts policiju īsteno un sasniegt pēc iespējas vairāk Latvijas bērnu palīdz – veikalu tīkls “Rimi Latvia”, AAS “Balta”, DeepWhite, Cālis.lv, Latvijas televīzija, Latvijas Pasts un Radio SWH.