Restorāns Medus- vieta Liepājas sirdī, kur netraucēti ieturēt maltīti

Restorāns Medus- vieta Liepājas sirdī, kur netraucēti ieturēt maltīti

15. Aug 2013, 11:01 Banija Banija

Pašā Liepājas centrā, bet tajā pašā laikā arī mazliet nomaļus no ikdienas steigas, Annas baznīcas aizsegā, Palmu ielā apmeties restorāns Medus. Ja Tev un Tavai ģimenei kārojas mierīgi ieturēt gardu maltīti, tad šī būs īstā vieta, jo varēsiet ne tikai pamielot vēderu, bet arī iepriecināt acis.

Restorāns Medus atrodas Palmu ielā 5, blakus viesu namam Poriņš, kas, starp citu, ir ļoti draudzīga apmešanās vieta ģimenēm, un tā tapšanā savu roku pielicis arhitekts, nu jau kādreizējais liepājnieks Agris Padēlis-Līnis. Jāsaka, visu cieņu arhitektam un interjera veidotājam, jo Medus patiesi atšķiras no citām Liepājas ēstuvēm. Labā vārda nozīmē. Pieklusinātā gaisma un atmosfēra liek atrauties no straujā ikdienas ritma un uz brīdi nodoties gluži vai mierīgai meditācijai. Viena no restorāna sienām noklāta ar malkas pagalēm, tādejādi veidojot stilizētas medus šūnas, uz kurām, starp citu, sasēdušas bites. Protams, ne īstas. Bet mūsu dēlēnam patika- viņš ātrā rāpojienā devās līdz malkas krāvumam un ar mazajiem pirksteļiem knubināja pagales.

Restorānā ieturēties aicināts ir ikviens, ne tikai viesu nama apmeklētāji, it īpaši šeit gaidīti tiek bērni, kuriem ir izveidota pat atsevišķa ēdienkarte (manuprāt, Liepājā tādas ir vien retajā ēstuvē). Tajā bērni var izvēlēties gan piena zupu ar makaronu figūriņām (0,80Ls), gan pašu gatavotus kartupeļu čipsus ar siera mērci (1,95Ls), cūkgaļas karbonādītes ar kartupeļu smaidiņiem (1,70Ls) un citus gardumus, kas ļaus mazajiem ziķeriem piepildīt punci.

Kā kārtīgā vietā, kur padomāts par bērniem, šeit ir arī bērnu krēsliņš, lai visa ģimene varētu mierīgi ieturēt maltīti.

Restorānā speciāls piedāvājums izveidots arī veģetāriešiem, kuriem tiek piedāvāts nobaudīt gan veģetāros kāpostu tīteņus (2,70Ls), gan pildītu baklažānu ar siera cepurīti un zaļumu sviestu (2,80Ls) un citus brīnumus.

Mēs iesakām izmēģināt soļanku (1,80Ls), pēc kuras apēšanas pat īsti neprasās otrais ēdiens, jo porcija ir liela un sātīga, un nobaudīt siera – aveņu kūku (1,95Ls). Dienas piedāvājums, kurā ietilpst otrais ēdiens, dzērienus un zupa vai saldais, maksā 2,80Ls.

Uz tikšanos restorānā Medus, kur varēsiet nogaršot arī Liepājas tradicionālo ēdienu - Menciņus!

Svarīgi:

Adrese: Palmu iela 5, Liepāja

Restorāna ēdienkarte: http://www.porins.lv//lv/edienkarte

Biznesa pusdienu piedāvājums: http://www.porins.lv//lv/biznesa-pusdienas