Kā pareizi uzglabāt ēdienu, kuru paredzēts ņemt līdzi ārpus mājām?

17. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarā daudz laika pavadām laukā, dodoties gan netālās pastaigās, gan arī garākos izbraucienos. Protams, lai pietiktu enerģijas jauniem atklājumiem dabā, svarīgi neaizmirst līdzi ņemt arī dažādas uzkodas.

Karsts laiks un ēdiens ir savienība, kas prasa īpašu uzmanību, tāpēc vērsāmies pie uztura speciālistes Baiba Iskrova, taujājot pēc ieteikumiem.

Siltos laika apstākļos pareizai ēdiena uzglabāšanai jāpievērš īpaša uzmanība, jo nepareizi uzglabāti produkti var rezultēties ar veselības problēmām. Šī iemesla dēļ, pirms liec somā ēdienu, lai dotos ekskursijā vai arī pārgājienā, izbraucienā ar bērniem, iepazīsties ar rekomendācijām, kā katrs no attiecīgajiem produktiem būtu pareizi jāuzglabā.

Špikeris pareizai uzglabāšanai

Ja neesi pārliecināta, kā katrs no produktiem būtu jāuzglabā, uztura speciāliste Baiba Iskrova iesaka vadīties pēc tā, kā tie izkārtoti veikalu plauktos: “Ja produkts veikalā tiek uzglabāts aukstumkamerā, līdzi ņemot uzglabāšanai būs vajadzīga termokaste, bet, ja veikalā tas izvietots plauktā, tad to uzglabāšanai termokaste nav vajadzīga, protams, ēdienu nevajadzētu turēt tiešos saules staros.”

Kā zināt, ka produkts nav bojāts

Uzturā nedrīkst lietot bojātus produktus, tāpēc, pirms to ēd pati vai arī piedāvā bērnam, pārliecinies, ka tā izskats vai arī smarža nav izmainīta. “Ja smaržo neierasti, produktu uzturā nelieto. Ja šķiet, ka produkts ir spīdīgāks nekā parasti, tam ir neierasta krāsa, arī šādā gadījumā to nevajadzētu ēst,” saka uztura speciāliste, kura piebilst, ka garša ir pēdējais, pēc kā noteikt, vai produkts ir bojāts.

Burciņēdiens – droša un veselīga izvēle

Pārdomājot, kādu ēdienu ņemt līdzi izbraucienā, ne mazāk svarīgi, lai tas būtu arī veselīgs. Kā risinājumu šādām reizēm uztura speciāliste Baiba Iskrova iesaka līdzi ņemt veselus, nesagrieztus augļus, savukārt bērniem piemērota maltīte būs ēdiens burciņā, jo to uzglabāšanai nav vajadzīgi īpaši apstākļi un ēdienu var lietot uzreiz, bez speciālas sagatavošanas. “Ēdiens burciņā ir svaigs, gatavs tūlītējai lietošanai un vienas maltītes apmērā,” saka speciāliste.

WWW.HIPP.LV